Tällä strategialla tavoittelemme 100g kultaharkon voittoa!

Sijoittajamestari on sijoituskilpailu, jossa käyt kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja raaka-aineilla ja voit voittaa 100 grammaa puhdasta kultaa (arvo 3 200 euroa). Osallistumme kisaan seuraavalla strategialla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittajamestari on sijoituskilpailu, jossa käyt kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja raaka-aineilla ja voit voittaa 100 grammaa puhdasta kultaa (arvo 3 200 euroa). Osallistumme kisaan seuraavalla strategialla.

Kaikki Sijoittajamestarissa käytössä olevat pörssinoteeratut sijoitustuotteet mahdollistavat vipuvaikutuksen sijoitukselle. Sijoitustuotteet mahdollistavat tuoton sekä markkinoiden noustessa että laskiessa. Tuotteet soveltuvat erityisesti lyhyentähtäimen näkemyksen ottoon.

Voit ottaa näkemystä yksittäisestä osakkeesta, indeksistä, raaka-aineesta tai valuutasta. Pörssinoteeratun sijoitustuotteen tuotto on aina sidottu kohde-etuuden tuottoon.

Kilpailu alkaa maanantaina 5.10.2015. Alla taulukossa on listattuna käytettävissä olevat sijoitustuotteet ominaisuuksineen.

NGM-sijoitusinstrumentit

  • Kohde-etuus: pörssinoteeratun sijoitustuotteen hinta seuraa kohde-etuuden hinnan kehitystä, esim. Nokian osakekurssi
  • Lunastushinta: jos kohde-etuuden hinta ylittää päättymispäivänä lunastushinnan, warrantilla ja turbowarrantilla on arvoa
  • Päättymispäivä: milloin pörssinoteraattu sijoitustuote erääntyy (poistuu pörssistä)
  • Knock out -taso: kohde-etuuden hinta, jolloin pörssinoteraattu sijoitustuote erääntyy arvottomana
  • Aika-arvo: warrantin arvo on korkeampi, mitä kauempana päättymispäivä ollaan (mikäli muut tekijät pysyvät ennallaan)

Tässä esimakua strategiastamme

Arvopaperiostot tehdään kilpailun alettua 5.10. klo 10 alkaen.

Rakennamme salkun siten, että se pitää sisällään yksittäisiä osakkeita, osakeindeksejä ja raaka-aineita. Salkku rakennetaan siten, että kohde-etuuksien välinen korrelaatio on matala.

Vältämme ostamasta kahta sellaista sijoitustuotetta, jotka liikkuvat samaan suuntaan markkinoiden muuttuessa. Esimerkiksi kahden kaivosalan yhtiön osakkeet liikkuvat samaan suuntaan markkinamuutoksissa. Sijoittaja ottaa tällöin riskiä sekä yksittäisen osakkeen liikkeestä että toimialan osakkeiden liikkeistä. Viputuotteella kurssiliikkeet ovat voimakkaampia ja sijoittaja voi väärällä näkemyksellä menettää molempien sijoitusten pääomat kokonaan.

Ostamme kisasalkkuun myös 20-40 %:lla osakemarkkinariskiä hajauttavaa elementtiä. Tyypillisesti esimerkiksi kultaa pidetään turvasatamana, kun osakkeet romahtavat. Sijoittaja voi tällöin saada suojaa positiiviselle osakenäkemykselleen.

Osakemarkkinanäkemyksemme perustamme riski-indikaattoriin, joka kertoo, ovatko riskit osakemarkkinoilla nousussa vai laskussa. Mikäli riskit nousevat, on suuri todennäköisyys, että kurssit laskevat. Tällöin ostamme kisasalkkuun SHORT- tai BEAR-sijoitustuotteita.

Alla olevasta kuvaajasta voi havaita, että lyhyen tähtäimen riski-indikaattori on voimakkaassa laskussa, mikä tukee osakemarkkinoita. Päivitämme kuvaajan ja näkemyksemme maanantaina.

20150929-kokonaisriskiindikaattori

Sijoitusinstrumentit valitsemme ottamalla ensin näkemyksen yksittäisistä osakkeista, indekseistä tai raaka-aineista. Tämän jälkeen valitsemme näkemykseen ottamiseen houkuttelevimman tuotteen.

Indeksin valintatyökalullamme voi etsiä indeksejä, joissa on hyvä kurssimomentti sekä positiivinen tulosennustemomentti (analyytikot nostavat tulosennusteita). Näillä kahdella muuttujalla on mahdollista löytää indeksejä, jotka lyhyellä tähtäimellä nousevat markkinatunnelman ollessa myönteinen. Vastaavasti, jos markkinatunnelma on negatiivinen, voi etsiä indeksejä, jotka ovat altiita voimakkaammalle kurssilaskulle (jolloin sijoittaja voi käyttää SHORT- tai BEAR-tuotteita).

Alla olevasta kuvaajasta näkee, että Yhdysvaltalaisilla syklisillä kulutussektorin yhtiöillä on erinomainen lyhyen aikavälin kurssitrendi ja erinomainen tulosennustemomentti.

NGM indeksinvalintatyökalu

Osaketyökalulla voi myös etsiä osakkeita samoilla ominaisuuksilla. Työkalusta pistää silmään YIT, jolla on kiitettävät pisteet kurssikehityksestä.

YIT

Miten valita pörssinoteerattu sijoitustuote?

Tässä esimerkissä valitsemme warrantin, jossa kohde-etuutena on  Nokian osake. Kyseiset warrantit löytyvät Sijoittajamestarista Oma tili –osion alta. Valittavana 4 warrantia. Warrantin tyyppi osto. Eli sijoittaja hyötyy, jos Nokian osake nousee.

Warrantin nimessä oleva luku kertoo toteutushinnan. Warrantilla on arvoa, mikäli Nokian osakekurssi on yli toteutushinnan warrantin erääntymispäivänä 18.12.2015.

Warranttien toteutushinnat ovat: 6.78 / 7.26 / 9.00 / 9.50.

Pidämme epätodennäköisenä, että Nokian osakekurssi nousisi 2,5 kk:ssa yli 9 euron. Sijoittajamestari päättyy 23.10.2015. Tämä tarkoittaa sitä, että Nokian osakekurssin pitäisi nousta lähelle 7 euroa, jotta 9.00 ja 9.50 euron toteutushintaisten warranttien arvo pysyisi nykyisellä tasolla. Tästä syystä valitsemme warrantin 6.78. ja 7.26 toteutushinnan warranteista.

Alla olevassa kuvassa näkyy 6.78 euron toteutushinnan warrantiin liittyviä kuvaajia. Vihreä viiva kuvaa warrantin arvoa suhteessa toteutushintaan. Warrantilla on arvoa päättymispäivänä, jos Nokian osakekurssi on yli toteutushinnan 6.78 euroa.

Eilispäivän päätöskurssilla 6.06 euroa laskettuna Nokian kurssin pitäisi kisan päättymispäivänä 23.10. olla 6.29 euroa, jotta warrantin hinta pysyisi ennallaan. Todennäköisyys tälle on 34,87 %.

Yksinkertaisesti, mitä korkeampi on warrantin toteutushinta, sitä riskisempi se on. On nimittäin epätodennäköistä, että Nokian kurssi lyhyellä aikavälillä nousisi 9 euroon.

20151001-nokia-warrantti-hintakuva

Kyseisen warrantin arvo liikku 1:1 suhteessa osakekurssiin nähden. Tämä tarkoittaa, että jos Nokian osake päättymispäivänä on 7.30 euroa saa, 6.78 toteutushinnan warrantilla 0.52 euroa ja 7.26 toteutushinnan warrantilla 0.04 euroa.

Voittajalle hyvät palkinnot

Koko kilpailun voittajalle on luvassa 100g kultaharkko, jonka arvo on n. 3.200 euroa. Muita palkintoja ovat mm. Apple Watch, 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin yms. Katso palkinnot täältä!

Ilmoittaudu kilpailuun tästä

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittajamestari 2016 – kilpailijoiden parhaat tuotot 19.10.
sijoittajamestari
Päivityksiä Sijoittajamestari-salkussamme
sijoittajamestari
Muutoksia Sijoittajamestari-salkussamme
Sijoittajan valinnat