Hunting for yield -teema palaamassa osakemarkkinoille – 5 teemaan sopivaa osakevalintaa

Korkojen ollessa pitkään matalalla sijoittajien varoja alkaa hakeutua vakaata ja kasvavaa osinkoa maksaviin yhtiöihin. Etsimme viisi juuri tähän markkinatilanteeseen sopivaa osaketta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Korkojen ollessa pitkään matalalla sijoittajien varoja alkaa hakeutua vakaata ja kasvavaa osinkoa maksaviin yhtiöihin. Etsimme viisi juuri tähän markkinatilanteeseen sopivaa osaketta.

Hunting for yield

Hunting for yield -teemalla tarkoitetaan sijoittajien korkotuoton metsästystä, kun perinteisten korkosijoitusten tuotot ovat matalalla. Koronakriisin aikainen keskuspankkielvytys on laskenut korot jälleen alhaiselle tasolle.

Esimerkiksi USA:n keskuspankki Fedin jäsenien tekemän syyskuisen korkoennusteen mukaan ohjauskorko säilyisi nykyisellä 0,00-0,25 % tasolla ainakin vuoteen 2022 ja ohjauskoron nostoa harkittaisiin vasta tuon jälkeen. Markkinaoletus on, että korko pysyy nollatasolla jopa vuoteen 2024 asti.

Tämä on johtanut siihen, että USA:ssa 10-vuotisen valtionlainan korko on laskenut alle 0,7 %:iin. Hyvän luottoluokituksen yrityslainojen korko on laskenut noin 2 %:iin, kun se kaksi vuotta sitten oli 4 %.

Euroopassa korkomarkkina on vieläkin aneemisempi. Valtionlainojen korko on -0,48 % ja yrityslainojen 0,65 %. Jopa high yield -lainojen korko on laskenut alle pitkän aikavälin mediaanin.

Teemaan sopivat osakkeet

Tällaisessa korkomarkkinassa vakaata tuottoa etsivien sijoittajien varoja alkaa hakeutua vakaisiin osinkoyhtiöihin. Nämä sijoittajat eivät etsi korkean osinkotuoton yhtiöitä, sillä korkeaan osinkotuottoon liittyy aina riski, että osinko ei ole kestävällä tasolla. Esimerkiksi öljyjätti Exxon Mobilin osinkotuotto on yli 10 %. Markkinat ovat käytännössä varmoja siitä, että Exxon leikkaa tulevaisuudessa osinkoa.

Kotimaisia tällaisia yhtiöitä ovat historiassa olleet esimerkiksi Kesko, Elisa ja Orion. Nyt kuitenkin etsimme kansainvälisiä osakkeita, jonne kansainvälinen raha hakeutuu.

Tyypillisisesti hunting for yield -teeman osakkeiden osinkotuotto on välillä 2-3 %. Teeman yhtiöillä on ennen kaikkea vakaa ja kasvava osinkohistoria, vahva tase ja vakaa tuloskehitys.

Viisi teemaan sopivaa osaketta

Etsimme viisi hunting for yield -osaketta, jotka täyttävät yllä mainitut kriteerit. Käytimme apuna kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalua. Teimme haun seuraavasti:

  • Valitsimme sijoitustyyliksi Momentin, jolloin momenttipisteet ovat välillä 9-10 eli mukana ovat hyvän kurssikehityksen yhtiöt. Nämä osakkeet eivät siten voi olla putoavia puukkoja.
  • Lajittelimme osakkeet Laatu ja riski -välilehden Osingon vakaus ja kasvu -pisteiden perusteella parhaasta heikoimpaan.
  • Tarkistimme vakavaraisuus ja kannattavuustrendi -pisteet
  • Valitsimme viisi osaketta, joiden osinkotuotto on noin > 2 %

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
BlackRock-sijoittajasalkut eTorossa
Näin kopioit BlackRockin sijoitussalkut eToron sijoituspalvelussa
Sijoittajan valinnat