Biden esitteli 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketin – tietyt osakkeet hyötyvät

Biden esitteli 1,9 biljoonan dollarin pelastuspaketin, joka sisältää suoria tukia kuluttajille ja rahaa Covid-19-pandemian nujertamiseen. Paketilla on vaikutuksia osakemarkkinoihin.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Biden esitteli 1,9 biljoonan dollarin pelastuspaketin, joka sisältää suoria tukia kuluttajille ja rahaa Covid-19-pandemian nujertamiseen. Paketilla on vaikutuksia osakemarkkinoihin.

Blue wave varmistui viime viikolla

Kirjoitimme aiemmin blue wavesta, joka varmistui Georgian äänestystuloksen jälkeen. Presidentti, kongressi ja senaatti ovat demokraateilla. Tämä parantaa Bidenin mahdollisuuksia saada läpi teemojaan ja investointisuunnitelmia. Lue tästä lisää blue wavesta ja mitä se tarkoittaa markkinoille.

Bidenin 1,9 biljoonan dollarin pelastuspaketti

Pelastuspaketti on jaettu kolmeen peruspilariin. Ensimmäinen pilari on tarkoitettu pandemian voittamiseen, toinen on yksityishenkilöille ja perheille ja kolmas paikallishallinnoille ja yrityksille. Tässä yhteenveto paketista.

  • 1400 dollarin suorat avustusmaksut yksityishenkilöille
  • Korotetaan liittovaltion viikkotyöttömyysetuus 400 dollariin ja jatketaan sitä syyskuun loppuun
  • Liittovaltion vähimmäispalkan nostaminen 15 dollariin tunnilta
  • 25 vuokratuki työttömille
  • 350 miljardia dollaria paikallishallinnon tukea
  • 170 miljardia dollaria kouluille
  • 50 miljardia dollaria Covid-19-testaukseen
  • 20 miljardia dollaria kansalliseen rokoteohjelmaan
  • Lasten verohyvityksen palauttaminen kokonaan

Suunnitelma on ensimmäinen kahdesta Bidenin suuresta pelastuspaketista, jotka on suunnattu talouden elvyttämiseen, terveydenhuoltoalalle, kuluttajille ja yrityksille.

Helmikuussa on odotettavissa Bidenin pitkän aikavälin suunnitelma, joka sisältää tavoitteita luoda työpaikkoja, uudistaa infrastruktuuria, torjua ilmastonmuutosta ja edistää tasa-arvoa.

Molemmat paketit edellyttävät vielä kongressin hyväksynnän.

Mitkä osakesektorit hyötyvät?

Bidenin paketin odotetaan kiihdyttävän vuonna 2021 inflaatiota, nostavan korkoja heikentävän dollaria. Sektorit, jotka hyötyvät ovat energia, materiaalit ja harkinnanvarainen kulutus.

Heikkenevän dollarin odotetaan hyödyttävän myös kehittyviä markkinoita, joten myös niitä kannattaa olla salkussa.

Terveydenhuoltosektori ja erityisesti rokoteyhtiöt, kuten Pfizer, Moderna ja Johnson&Johnson sekä testausyhtiöt, kuten Eli Lily, Thermo Fisher ja Abbot Laboratories, voivat myös hyötyä paketista.

Korkojen nousu ja inflaation kasvu voi alkaa jossain vaiheessa näkyä voimakkaasti kasvavien kasvuosakkeiden arvostuskertoimissa. Siksi monet investointipankit suosittelevat arvo-osakkeita. Tässä vielä osakkeet, jotka hyötyivät keväällä kuluttajien suorista tuista.

Sinua voisi kiinnostaa
Yhdysvaltoihin odotettua vähemmän työpaikkoja elokuussa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
Sijoittajan valinnat