Helsingin pörssiin tarvitaan lisää listautumisia

Listautumiset ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja Suomessa, mutta USA:ssa on käynnissä varsinainen listautumisbuumi. Sama trendi pitää saada nyt Suomeen. Nasdaq Helsinkiin tarvitaan uusia korkean teknologian ja kulutussektorin yhtiöitä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Listautumiset ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja Suomessa, mutta USA:ssa on käynnissä varsinainen listautumisbuumi. Sama trendi pitää saada nyt Suomeen. Nasdaq Helsinkiin tarvitaan uusia korkean teknologian ja kulutussektorin yhtiöitä.

Listautujat ovat tarjonneet hyvät tuotot

Tutkimme aiemmin, että listautumisiin on kannattanut osallistua ja ne ovat tarjonneet hyvät tuotot. Parhaimmat ovat tarjonneet satojen prosenttien tuotot muutaman vuoden tähtäimellä.

Myös vuoden 2020 listautujat, Bilot, Nanoform ja Musti Group ovat menestyneet erinomaisesti. Listautumisen jälkeinen tuotto näillä on keskimäärin 104 % 18.1.2021 päätöskurssilla laskettuna. Jopa listautumispettymys Enersensellä on päässyt positiivisiin tuottoihin yhtiön vahvistettua omistajakuntaa ja tehtyä strategisesti onnistuneen Empowerin yritysoston.

Jenkeissä listautumisbuumi

USA:n osakemarkkinoilla on käynnissä listautumisbuumi. Pörssiin on saatu huippumielenkiintoisia teknologiayhtiöitä, jotka ovat tarjonneet sijoittajille erinomaisia tuottoja. Tuoreista listautumisista tunnetuimmat ovat olleet Palantir, Airbnb, Snowflake, Lemonade, Unity, Affirm ja Doordash. Kaikki ovat tarjonneet erinomaiset tuotot. Tuotot listautumisesta per 18.1.2021:

  • Palantir (IPO 30.9.2020) +243,7 %
  • Airbnb (IPO 10.12.2020) +165,4 %
  • Snowflake (IPO 16.9.2020) +153,1 %
  • Lemonade (IPO 2.7.2020) +446,6 %
  • Unity (IPO 18.9.2020) +189,3 %
  • Affirm (IPO 13.1.2021) +134,6 %
  • Doordash (IPO 9.12.2020) +103,2 %

Mainos alkaa
Sijoittaja360

Mainos päättyy

10 vinkkiä johdolle

Laadimme aiemmin 10 vinkkiä listautuvan yrityksen johdolle. Listautuminen on iso mahdollisuus, mutta vasta maratonjuoksun ensimmäinen kilometri. Pörssimatka alkaa listautumisesta. Siksi tavoitteiden asetannassa, listautumisen hinnoittelussa ja viestinnässä pitää olla tarkkana.

Onnistuneesta listautmisesta alkaa positiivinen pörssikierre, mikä luo vanhoille ja uusille omistajille arvoa ominkertaisesti. Epäonnistujan leimasta on vaikea päästä eroon. Siksi listautumista ei kannata tyriä pikavoitot mielessä.

Ensisijaisesti Helsingin pörssiin tarvitaan korkean teknologian yhtiöitä!

Nasdaq Helsinkiin tarvitaan nyt lisää uusia yhtiöitä. Vanhoja pörssiyhtiöitä poistuu kovalla tahdilla. Listautumisnalyysistamme tutut Kotipizza ja Hoivatilat on myyty jo aiemmin. Tuoreimpia yrityskauppauutisia ovat Ahlström-Munksjö, Tikkurila sekä Case Neles-Valmet.

Erityisesti Nasdaq Helsingin päälistalle tarvitaan korkean teknologian yhtiöitä. Suomessa on hyvä ohjelmisto-, pelialan, cleantech ja terveysteknolgiaosaaminen ja nyt näitä yhtiöitä pitäisi saada pörssiin. Myös kulutussektorin osakkeita tarvitaan, mistä Mustin onnistuminen on erinomainen esimerkki.

Suomessa on edelleen IT-kuplan jäljiltä tietty karsastus korkean teknologian yhtiöihin, joiden arvo perustuu IPR:iin, osaamiseen ja kasvunäkymiin. Nämä yhtiöt hyötyisivät eniten pörssistä, koska se mahdollistaisi kasvupääoman hankinnan ja lisäisi tunnettuutta. Lisäksi yhtiö voisi käyttää omia osakkeitaan yrityskaupan välineenä.

Korkean teknologian kasvuyhtiöt tarjoavat sijoittajille parhaimman pitkän tähtäimen tuottopotentiaalin. Siksi myös asenteen on muututtava näitä suosivaksi. Riskinä on, että osalla kehitys ei kulje suunnitellusti ja sijoittajat kokevat tappioita. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, kun mukaan mahtuu myös menestystarinoita ja sijoittajat muistava sijoittamisen kultaisen säännön – hajauttamisen.

BTCHEL näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Kolme tapaa, joiden avulla sijoittaja menestyy volatiilissa markkinassa
Parhaat laatuosakkeet maailmalta
Näin rakennat sijoitussalkun, joka selviää kauppasotamarkkinassa
Sijoittajan valinnat