Nordea ja Nokia – Miten suosikkeja voi ostaa edullisesti?

Nordealla ja Nokialla on yhteensä reilusti yli puoli miljoonaa omistajaa ja ovat Helsingin Pörssin eniten omistetut osakkeet. Kerromme miten näitä suosikkiosakkeita voi ostaa edullisesti.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nordealla ja Nokialla on yhteensä reilusti yli puoli miljoonaa omistajaa ja ovat Helsingin Pörssin eniten omistetut osakkeet. Kerromme miten näitä suosikkiosakkeita voi ostaa edullisesti.

Suomalaiset osakkeet ovat eTorossa valitettavasti vain CFD-muodossa eli hinnanerosopimuksia, joiden tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Harva kuitenkin tietää, että eTorosta löytyy rinnakkaislistattuina muutama suomalainen firma.


Mikäli eToro on sinulle täysin tuntematon, suosittelemme lukemaan kokemuksiamme eTorossa.

Nordealla kesäkuun lopussa massiiviset 357 000 omistajaa

Nordea on kappalemääräisesti mitattuna Helsingin pörssin eniten omistettu yhtiö. Nordea on OP:n kanssa toinen Suomen kahdesta pankkijätistä, mutta Nordealla on myös laajasti toimintaa muissa Pohjoismaissa. Nordea onkin listattu myös Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseihin. Nordean suureen omistajamäärään vaikuttaa myös muutaman vuoden takainen päätös Sammolta jakaa omistamiaan Nordean osakkeita ylimääräisenä osinkona Sammon omistajille.

Nordean suosio jatkaa kasvuaan

Nordea on yksi Helsingin pörssin vaihdetuimmista yhtiöistä ja kesäkuussa myös omistajien määrä kasvoi yli tuhannella. Nordea on lisännyt omistajia reippaasti myös koko alkuvuoden 2024 aikana. Vuoden 2024 aikana Nordean osake on liikkunut Helsingin pörssin yleisindeksin mukana, mutta heinäkuun alusta eteenpäin kurssikehitys on ollut indeksiä heikompaa.

Nordean osake ja Helsingin pörssin yleisindeksi. Kuva: Google

Katso Nordean osakkeen tiedot eTorosta

Nordean osakkeen tietoja voit katsoa alla olevan linkin kautta. Huomioithan että kurssi on kruunuissa ja mikäli käytät eToroa Suomeksi, niin käännökset eivät ole aina täydellisiä.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Nokialla noin 235 000 omistajaa

Nokialla on toiseksi eniten omistajia Helsingin pörssin osakkeista. Kesäkuun lopussa Nokialla oli noin 235 000 omistajaa. Nokian osake on pinnistänyt loppuvuoden 2023 pohjista ja on kehittynyt vuoden 2024 aikana selvästi Helsingin pörssin yleisindeksiä paremmin. Nokia saa Nordean tavoin hyvät kokonaispisteet Sijoittaja.fi:n Osaketyökalussa.

Nokian osake ja Helsingin pörssin yleisindeksi. Kuva: Google

Nokia löytyy myös New Yorkista

Nokian osake on ollut kymmeniä vuosia rinnakkaislistattuna myös New Yorkiin ja sitä voi ostaa New Yorkista aitona osakkeena. eTorossa on kuitenkin listattuna osake myös Helsingin pörssiin, mutta kuten todettua, se löytyy vain CFD-muotoisena, joten ole tarkkana kumman osakkeen valitset. Nokian CFD-muotoisen osakkeen lopussa on tunniste .HE, joka viittaa Helsinkiin. Aidon osakkeen tunnus on NOK Nokia Oyj-ADR, kun CFD:n tunnus on NOKIA.HE Nokia Corp.

Kuva: eToro

Voit varmistua vielä, että olet valinnut aidon osakkeen, kun ostaessasi näet tekstin: ”Delayed prices by NASDAQ, IN USD”. Näin olet varmasti ostamassa Nokiaa New Yorkista. Helsingissä kurssi olisi euroissa.

Nokian osake New York. Kuva: eToro

Huomioi aikaero

New Yorkin pörssi aukeaa suomen aikaan klo 16:30, joten huomio myös, ettet voi ostaa osakkeita ennen kuin pörssi on auki.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Miten osakkeita voi ostaa edullisesti?

Vaikka Helsingin pörssin osakkeita on eTorossa saatavana vain CFD:nä, löytyy kuitenkin Tukholman pörssissä useita kymmeniä osakkeita aitoina osakkeina. Yksi näistä Tukholman pörssin osakkeista on Nordea.

eToro on kasvattanut suosiotaan Suomalaisten sijoittajien keskuudessa viime vuosina ja palvelulla on jo yli 20 000 suomalaista käyttäjää.

Miten eToro tekee voittoa?

eToro tekee voittoa muun muassa valuutanvaihtokuluilla, joita tosin Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä ei veloiteta. eToro saa tuloja myös viputuotteista, joita emme suosittele käyttämään, sekä valuutanvaihtopalkkioista, sekä CFD-tuotteiden kuluista.

Elokuussa eToro otti käyttöön dollarin kaupankäyntipalkkion osakkeille suurimpaan osaan pörsseistä, mutta tästä huolimatta eToro pysyy yhtenä halvimmista vaihtoehdoista suomalaisille sijoittajille.

Lue lisää, miten tunnistaa aito osake ja CFD-osake täältä. Nostopalkkiot (5$) ovat myös yksi eToron tulomuodoista. eTorosta voi kuitenkin ostaa myös satoja osakkeita dollarin kaupankäyntikululla.

Oslon, Kööpenhaminan, Helsingin ja Milanon pörsseistä voi ostaa osakkeita tällä hetkellä valitettavasti vain CFD-muodossa, mutta kansainvälisesti tärkeimmät pörssit, kuten New York, Lontoo, Pariisi, Frankfurt ja Hong Kong ovat paikkoja, josta voi ostaa aitoja osakkeita. Eli voit ostaa esimerkiksi Teslan, NIOn, Applen ja muiden yhtiöiden osakkeita vain dollarin kaupankäyntikuluilla. Australian ja Hongkongin pörsseissä kaupankäyntikulu on $2.

Suurin miinus palvelussa on, ettei eToro raportoi verottajalle kauppoja automaattisesti, mutta veroilmoituksen helpottamiseksi voi käyttää esimerkiksi Sijoittaja.fi:n tekemää excel-pohjaa. Pohja on ladattavissa Sijoittaja.fi jäsenille.

Sijoita Nordeaan, Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin edullisesti

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Eurooppa uudelleenvarustautuu – vertailussa kuusi puolustusteollisuuden osaketta
Miten suomalainen aktiivisijoittaja eroaa ruotsalaisesta?
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Sijoittajan valinnat