Kaikki Suomi-osakkeet eivät ole alamaissa – poimimme helmet

Helsingin pörssin meno on ollut ankeaa, mutta ankeuttajien joukostakin on löydettävissä helmiä. Poimimme vahvimman momentin osakkeet, joiden positiivisen kurssitrendin voi odottaa jatkuvan.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Helsingin pörssin meno on ollut ankeaa, mutta ankeuttajien joukostakin on löydettävissä helmiä. Poimimme vahvimman momentin osakkeet, joiden positiivisen kurssitrendin voi odottaa jatkuvan.

Helsingin pörssi tuottanut heikosti

Vain suomalaisiin osakkeisiin sijoittanut sijoittaja on pärjännyt heikosti vuonna 2023. Helsingin pörssi on yksi heikoimmin menestyneistä kehittyneiden markkinoiden indekseistä tänä vuonna. OMX Helsinki 25 -indeksi on peräti 26 prosenttia alempana 2022 vuoden huippuja. Tässä artikkelissa analysoimme, että suunta voi kääntyä seuraavien parin kuukauden aikana.

Kaikkien Suomi-osakkeiden momentti ei ole heikko

Momentti kertoo osakkeen trendistä. Etenkin treidaajat pyrkivät sijoittamaan vahvan momentin osakkeisiin, sillä niillä on taipumus jatkaa nousua. Vastaavasti heikko momentti kertoo laskevasta kurssitrendistä. Momenttisijoittajan kannattaa seurata osakkeen momentin kehitystä, sillä momentin katkeaminen tarkoittaa yleensä trendin muutosta. Osaketyökalussa osakkeiden momenttipisteet päivitetään päivittäin.

Kurssikehitys ennakoi usein myös fundamentteja. Esimerkiksi Nokia ei lähtenyt nousutrendiin hyvän Q1-tuloksen jälkeen ja ennen Q2:sta saatiinkin tulosvaroitus. Samoin Revenio Groupin osake oli alamaissa ennen rumaa tulosvaroitusta, joka romahdutti kurssin. Momenttiseurannasta on siten hyötyä myös fundamenttisijoittajalle.

Tutkimme Osaketyökalulla, millä Suomi-osakkeilla on vahva momentti. Yli sadan osakkeen joukosta vain kolme osaketta saa täyden kympin. Osakkeet ovat: Wärtsilä, Viking Line ja Uponor. Momenttipisteet yhdeksän saaneita osakkeita onkin sitten isompi lista, jonka voi tarkistaa helposti Osaketyökalun avulla.

Tuloskausi käänsi osakkeiden trendejä

Tutkimme momenttidataa vielä tarkemmin. Tarkastelimme, miten Suomi-osakkeiden momenttipisteet ovat muuttuneet 30 päivän aikana. Muutos momenttipisteissä antaa lisää arvokasta tietoa sijoittajille siitä, mitkä osakkeet ovat juuri nyt markkinoiden suosiossa ja joilla on vahva suhteellinen tuotto.

Vastaavasti momenttipisteiden romahtaminen kertoo, että markkinoiden luottamus kyseisiin osakkeisiin on heikentynyt selvästi.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Osakeideat 2024 – TOP 15 -osakkeiden vuosituotto vahvat 14,6 %
Viikon tulosanalyysit: Elisa, Nokia ja Nordea
Tekoälyuutiset: Musiikkia kuvien pohjalta
Sijoittajan valinnat