Osakeideat 2024 – TOP 15 -osakkeiden vuosituotto vahvat 14,3 %

Pitkällä aikavälillä parhaat osakeideat ovat tuottaneet reippaasti vertailuindeksiä enemmän. TOP 15 -osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on edelleen kunnioitettava 14,3 %. Katso Osaketyökalun kokonaispisteytyksen parhaat osakkeet.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Pitkällä aikavälillä parhaat osakeideat ovat tuottaneet reippaasti vertailuindeksiä enemmän. TOP 15 -osakkeiden keskimääräinen vuosituotto on edelleen kunnioitettava 14,3 %. Katso Osaketyökalun kokonaispisteytyksen parhaat osakkeet.

Osakeideat 2024 Osaketyökalusta – Löydä timantit, vältä tyhjät arvat

Hyvät osakeideat ovat yksi menestyksekkään sijoittamisen kulmakivistä. Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun avulla löydät houkuttelevimmat ja sijoitustyyliisi sopivat osakeideat vuonna 2024. Työkalu hyödyntää tuoreimman sijoitustutkimuksen löydöksiä, joita käyttävät maailman johtavat investointipankit. Ole oma salkunhoitajasi ja sijoita kuin ammattilainen.

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktorien perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Pisteytyksen pääfaktorit ovat momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteet lasketaan eri ominaisuuksien dynaamisen painotuksen mukaan siten, että skaala on 1-100 pistettä. Dynaaminen painotus tarkoittaa sitä, että yksittäisten faktoreiden paino kokonaispisteiden laskennassa elää markkinatilanteen mukaan. Historiallisesti Sijoittaja.fi-kokonaispisteiden perusteella sijoittamalla sijoittaja olisi voinut päihittää markkinat merkittävällä erolla.

Osaketyökalu on osa Sijoittaja.fi-jäsenyyteen kuuluvaa Sijoittaja360 -palvelua.

Parhaat osakeideat vievät pitkällä aikavälillä vertailuindeksiä kuin pässiä narussa

Olemme seuranneet livenä Osaketyökalun parhaat kokonaispisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta, vuodesta 2014 lähtien. Parhaat pisteet saaneet TOP 10-, TOP 15- ja TOP 20 -osakkeet ovat tehneet todella vakuuttavaa tuottoa koko seuranta-ajan – TOP 15 -osakkeiden vuotuinen tuotto on jopa 14,3 prosenttia.

Vuonna 2024 keskuspankit ovat siirtyneet elvyttävään korkopolitiikkaan ja markkinoilla tämän on odotettu näkyvän kasvun piristymisenä. Maailmalla indeksit ovatkin pysyneet nousussa, mutta Helsingin pörssissä kehitys on edelleen tahmeaa.

Marraskuun ensimmäisellä puoliskolla, Q3-tuloskauden loppupuolella Osaketyökalun TOP-osakkeet ovat laskeneet, mutta selvästi vertailuindeksejä vähemmän. Koko kuluvan vuoden 2024 aikana TOP-osakkeiden tuotot ovat olleet selvästi vertailuindeksejä parempia. TOP 10-, TOP 15- ja TOP 20 -osakekorit ovat tuottaneet vuoden alusta 3,9 %, 4,6 % ja 7,3 %, kun vertailuindekseistä parhaiten on pärjännyt OMXH25 2,1 %:n ytd-tuotolla.

Pidemmällä aikavälillä varsinkin TOP 20 -osakekori on suoritunut vahvasti OMXH25 -indeksiin nähden. Tarkasteltaessa koko seuranta-aikaa, on tuottoero indeksiin kaikilla osakekoreilla selvästi positiivinen.

Osakeideat 2024: Osaketyökalun parhaiden osakkeiden tuotto suhteessa vertailuindeksiin.
Osaketyökalun parhaat osakkeet verrattuna vertailuindeksiin.

Osakeideat omaan sijoitustyyliisi

Sijoittaja voi hyödyntää Osaketyökalua ja etsiä esimerkiksi kasvuyhtiöitä ja laatuyhtiöitä, jotka ovat pitkässä juoksussa tarjonneet hyviä tuottoja. Työkalusta löydät myös vakaat osinkoyhtiöt, jos arvostat vakaata kassavirtaa, etkä välitä osakkeen arvonvaihtelusta.

Osaketyökalun TOP 3 -osakkeet marraskuussa

Osaketyökalun korkeimmat kokonaispisteet juuri nyt saavat:

Marraskuun puolenvälin päivityksen jälkeen parhaat pisteet Osaketyökalussa saaneiden osakkeiden Top 3-lista koostuu kolmesta kärkipäässä tutusta yhtiöstä – Nordeasta, Scanfilista ja Goforesta.

Osaketyökalun viimeisimmässä päivityksessä listan kärkeen nousi Nordea. Nordea julkaisi Q3-tuloksensa 17.10.2024. Finanssipalvelukonsernin liiketoiminnan tuotot yhteensä kasvoivat katsauskaudella 2 prosenttia vertailukaudesta ja olivat 3 014 milj. euroa (ennuste 2 977 milj. euroa). Liikevoitto laski vertailukaudesta noin 5 prosenttia, mutta ylitti analyytikoiden ennusteen. Liikevoitto oli 1 634 milj. euroa, kun konsensusennuste oli vain 1 577 milj. euroa. Kolmen ensimmäisen neljänneksen läpi jatkuneen vahvan tuloskehityksen takia Nordea päätti päivittää näkymiään koko vuoden osalta. Yhtiö odottaa nyt sen oman pääoman tuoton olevan koko vuodelta 2024 yli 16 prosenttia (aiemmin: yli 15 %). Osavuosikatsauksen aiheuttaman positiivisen markkinareaktion jälkeen yhtiön osake on painunut loivaan laskuun ja palannut lähes tulosjulkistusta edeltäneelle kurssitasolle.

Toista sijaa marraskuun puolivälissä pitää Scanfil, jonka Q3-tulos jäi analyytikoiden ennusteista. Scanfilin liikevaihto laski 18,6 prosenttia vertailukaudesta markkinakysynnän pysyessä alhaisena ja asiakkaiden varastojen purkamisen jatkuessa. Liikevaihto laski yhtiön kaikissa asiakassegmenteissä. Yhtiön oikaistu liikevoitto laski vertailukaudesta, mutta Scanfil onnistui ylläpitämään 7,2 prosentin liikevoittomarginaalin (7,2 %) panostaen operatiiviseen tehokkuuteen sekä varastonhallintaan. Q3:n liikevoittomarginaali oli yksi Scanfilin kaikkien aikojen vuosineljännesten parhaista. Asiakaskysynnän elpyminen on ollut odotettua hitaampaa, mutta yhtiö odottaa silti neljännen vuosineljänneksen olevan vuoden vahvin. Scanfil odottaa sen liikevaihdon olevan vuonna 2024 780–840 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton 54–61 miljoonaa euroa. Yhtiön osakekurssi on sahannut läpi vuoden 7 ja 8 euron väliä.

Gofore julkaisi oman Q3-tuloksensa lokakuun 24. päivä. Vuoden kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevaihto laski 4,2 prosenttia vertailukaudesta. Liikevaihdon kehityksen osalta yhtiön johto kuvaa olevansa vuoden 2023 vauhdissa. Oikaistu EBITA oli 4,4 (4,7) milj. euroa, eli 11,2 (11,6) prosenttia liikevaihdosta. Yhtiön johdon mukaan laskutusasteen osalta kesälomien jälkeinen aika ei ollut täydellinen onnistuminen ja varsinkin teollisuuden asiakkaissa sekä DACH-alueella oli varovaisuutta. Asiakashintojen toisella vuosineljänneksellä alkanut, alan ylikapasiteetin ja hintakilpailun ajama lasku kuitenkin taittui hieman. Marraskuun 11. päivä Gofore julkaisi lokakuun liiketoimintakatsauksensa. Kuukauden liikevaihto kasvoi vertailukaudesta ollen 18,8 miljoonaa euroa.

Osaketyökalun TOP 10:stä löytyy myös muita tuttuja kärkipään nimiä, kuten Olvi. Tutki ja vertaile Osaketyökalulla suosikkiosakkeittesi pisteitä ja tärkeimpiä tunnuslukuja!

Kalmar lisätty osaketyökaluun

Marraskuun puolenvälin päivityksessä kotimaisten osakkeiden Osaketyökaluun lisättiin heinäkuun alussa itsenäiseksi pörssiyhtiöksi eriytynyt Kalmar Oyj. Raskaiden materiaalien käsittelylaitteita ja palveluja satamille ja terminaaleille, jakelukeskuksille, valmistavalle teollisuudelle sekä raskaan logistiikan tarpeisiin kehittävä yhtiö irtautui konepaja Cargotecista.

Osaketyökalun pisteytyksessä Kalmar saa hieman keskimääräistä paremmat pisteet.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Työkalusta löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät Osaketyökalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Sinua voisi kiinnostaa
Markkina odottaa Nvidian Q3-tulosta
Analyysi: Ovaron tulos painui, mutta perusbisnes toimii
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Miljardiluokan jatkotilaus Intiaan – sijoittajia jännittää USA:n kilpailutilanne
Sijoittajan valinnat