Vertailussa arvo- ja kasvustrategioita noudattavat HCP:n rahastot – SIJOITTAJA -podcast 28

Tuore SIJOITTAJA -podcast ottaa katsauksen kahteen erilaista sijoitusstrategiaa noudattavaan Helsinki Capital Partnersin rahastoon. Vieraana salkunhoitaja Pasi Havia.

Anni Hurtig
Anni Hurtig

Tuore SIJOITTAJA -podcast ottaa katsauksen kahteen erilaista sijoitusstrategiaa noudattavaan Helsinki Capital Partnersin rahastoon. Vieraana salkunhoitaja Pasi Havia.

SIJOITTAJA -podcast jakso 28

Tässä SIJOITTAJA -podcastin jaksossa otetaan katsaus kahteen erilaista sijoitusstrategiaa noudattelevaan HCP:n osakerahastoon. Quant sijoittaa kvantitatiivisella menetelmällä arvo-osakkeisiin ja Focus puolestaan megatrendeissä kiinni oleviin kasvuyhtiöihin. Asiantuntijana kuullaan Helsinki Capital Partnersin salkunhoitaja Pasi Havia. Mitkä megatrendit ovat olleet vuoden 2023 aikana sijoittajan kannalta merkittävimpiä? Miksi arvo- ja kasvustrategioiden välinen kuilu on kasvanut? Entä joko sijoittajan kannattaa alkaa allokoimaan varojaan arvoyhtiöihin?

Kuuntele uusin podcast alta!

Arvo-osakkeet vs. kasvuosakkeet

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin ja sijoittajan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Arvo-osakkeella sen sijaan tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Harva yhtiö on aina arvo-osake, sillä arvostusluvut muuttuvat ajassa. Jos osakkeen arvostusluvut ovat kroonisesti matalat, on siihen aina syynsä. Arvo-osakkeet ovat usein käänneyhtiöitä, ja jos yhtiö saa tuloksensa käännettyä takaisin kasvu-uralle, on edessä usein merkittävä kurssinousu.

Arvo- ja kasvustrategiat nähdään usein keskinäisenä ikuisuustaisteluna, jonka johtopaikkaa kasvuyhtiöt ovat viimeisten vuosien aikana pitäneet. Vuonna 2022 nähtiin kuitenkin arvo-osakkeiden kannalta murskavoitto, kun teknologiayhtiöiden heikkoudesta johtuen kasvuosakkeet laahasivat.

Markkinaympäristöstämme voit helposti seurata eri sijoitusstrategioiden tuottokehitystä!

Tutustu Markkinaympäristöön

Kuuntele myös muut jaksot

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Jo kahdesta TOP-listamme osakkeesta tehty ostotarjous – mitkä lähtevät seuraavaksi?
Sijoittajan valinnat