Kempower on lisätty Osaketyökaluun

Viime vuosina suomalaisten sijoittajien suosioon noussut Kempower on lisätty Sijoittaja.fi:n Osaketyökaluun. Katso, minkälaisia pisteitä yhtiö saa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Viime vuosina suomalaisten sijoittajien suosioon noussut Kempower on lisätty Sijoittaja.fi:n Osaketyökaluun. Katso, minkälaisia pisteitä yhtiö saa.

Kempower Osaketyökaluun

Viime vuosien yksi kovimmista kurssiraketeista Kempower on lisätty Sijoittaja.fi:n Osaketyökaluun. Sähköajoneuvojen latauslaitteiden valmistuksesta tunnettu yhtiö listautui vuoden 2021 lopulla, ja osake on herättänyt laajaa kiinnostusta sen vakuuttavan kasvutarinan ansiosta. Osake oli parhaimmillaan tuottanut yli +500 % alle kahdessa vuodessa listautumisen jälkeen, mutta lokakuussa 2023 osake oli rajussa laskussa. Tästä huolimatta Kempower pääsee osaketyökalun kärkituottojen joukkoon.

Kempower tuottolistan kärjessä

Kun tarkastellaan parhaita kolmen vuoden tuottoja suomalaisten yhtiöiden Osaketyökalussa, nähdään että Kempower yltää listan kärkisijoille vakuuttavilla +290 % tuottolukemilla. Kolme vuoden tuotoilla mitattuna toiselle sijalle yltää teräsyhtiö SSAB +214 % tuotoilla, ja kolmannelta sijalta löytyy vuonna 2023 parhaiten tuottanut suomalainen osake Nurminen Logistics.

Kolmen kuukauden tuottoja tarkastellessa on vielä nähtävissä Kempowerin osakkeen raju lasku loppuvuoden 2023 aikana. Ilman tätä laskua osake havittelisi kärkisijoja jopa viiden vuoden tuottoja tarkastelemalla.

Kempowerin pisteytys

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin avulla siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Näiden pisteiden pohjalta lasketaan kokonaispisteet painotettuna keskiarvona siten, että yhtiö saa kokonaispisteet väliltä 1–100.

Tällä hetkellä Kempowerin osake saa keskimääräiset kokonaispisteet 54, joilla osake sijoittuu listan sijalle 70. Osasta faktoreista osake saa korkeat pisteet, kun taas toisista sen pisteet ovat matalalla tasolla.

Momenttipisteet kertovat osakkeen kurssitrendistä, ja tällä hetkellä Kempower saa momenttipisteistä 6 pistettä. Momenttipisteytys huomioi sekä lyhyen että pidemmän aikavälin kurssikehitystä, ja syksyllä 2023 nähty kurssilasku Kempowerin osakkeessa tuo momenttipisteytystä alaspäin. Marraskuun lopusta lähtien osake on ollut hienoisessa nousussa.

Kokonaisriski-faktori kuvastaa yhtiön liiketoimintaan ja osakekurssiin liittyviä riskejä. Pisteen osalta korkeampi luku kertoo osakkeen vähäriskisyydestä. Kempowerin osalta kokonaisriski-pisteitä laskee etenkin osakekurssin vaihteluherkkyyteen liittyvät riskit.

Laatupisteet kuvaavat yhtiön liiketoiminnan laadukkuutta tunnuslukujen pohjalta. Laatupisteiden osalta Kempower suoriutuu keskimääräistä paremmin, ja saa laatupisteistä 8.

Arvopisteet mittaavat osakkeen tulospohjaisen arvostuksen houkuttelevuutta. Kempowerin vahvan kasvutarinan myötä sen arvostustasot ovat kohonneet erittäin korkealle tasolle, minkä vuoksi osake saa matalat arvopisteet. Esimerkiksi vuoden 2023 tulosennusteella mitattuna yhtiön P/E-luku on noin 47.

Kempower on täyden kympin kasvuyhtiö

Huimasta kasvustaan tunnettu Kempower saa Osaketyökalun kasvupisteistä täyden kympin. Kasvupisteet huomioivat sekä historiallisia että ennustettuja kasvulukuja. Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyhtiötä selvästi nopeammin.

Viimeisenä faktoripisteenä ovat osinkopisteet, joista Kempower saa odotetusti matalat pisteet sillä yhtiö ei jaa tällä hetkellä osinkoa vaan keskittyy rahoittamaan sen kasvutarinaa.

Yhteenvetona Kempowerin pisteytyksestä voisi todeta, että osake sopii sijoittajalle, joka on kiinnostunut laadukkaista kasvuyhtiöistä. Osakkeeseen liittyy huomattavia riskejä, joten se ei sovi riskiä vältteleville sijoittajille. Kasvuyhtiöiden osakekurssit voivat heilua rajusti suuntaan tai toiseen yhtiön tulevien kasvunäkymien muuttuessa.

Tutustu Kempoweriin Osaketyökalussa

Osaketyökalusta voit tutustua Kempowerin osakkeeseen tarkemmin. Työkalun avulla voit esimerkiksi tarkastella yhtiön ennusteita ja vertailla osakkeen pisteitä muiden listan osakkeiden kanssa.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
BlackRock-sijoittajasalkut eTorossa
Näin kopioit BlackRockin sijoitussalkut eToron sijoituspalvelussa
Sijoittajan valinnat