Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa ja ne ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa ja ne ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Google.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Sen sijaan vuosi 2022 oli kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Sijoitustyylien 10 vuoden tuotto suhteessa MSCI World -markkinaindeksiin.

ServiceNow:lla jälleen vahvaa kasvua

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on ServiceNow Inc.

”ServiceNow on pilvipalveluyhtiö, jonka alustan avulla yhtiöt voivat digitalisoida toimintojaan nopeasti. Yhtiö on ”stay home” -talouden yhtiö.

ServiceNow:n liikevaihto vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä oli 2,44 miljardia dollaria, jossa kasvua oli 25,5 %. Yhtiön Non-GAAP liikevoitto oli 717 miljoonaa dollaria, joka vastasi 29 % liikevaihdosta.

Yhtiön johdon mukaan Q4 oli jälleen poikkeuksellisen vahvan kasvun kvartaali, ja yhtiön avainluvut ylittivät ohjauksen. ServiceNow:n toimitusjohtaja Bill McDermott kommentoi erityisesti generatiivisen tekoälyn tukevan yhtiön kehitystä, ja vuodelle 2024 ServiceNow odottaakin sen tilausliikevaihdon kasvavan 21,5 %. Non-GAAP liikevoittomarginaalin odotetaan olevan 29 %.”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta tammikuussa 2024 (vain jäsenille)

Luet Sijoittaja.fi-jäsensisältöä

TOP 10 kansainväliset kasvuyhtiöt

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Nokian liikevaihto laskussa ja näkymät heikentyneet
Nordea osake: analyysissa tuorein tulos
UPM-Kymmene osake analyysissä
UPM-Kymmene osake: UPM antoi tulosvaroituksen ja laski näkymiään
Sijoittajan valinnat