Markkinanäkymät ja sijoitusnäkemys vuodelle 2024 – SIJOITTAJA -podcast 31

Tuore SIJOITTAJA -podcastin jakso kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää vuoden 2024 markkinasta. Lisäksi kerromme sijoitusnäkemyksemme vuodelle 2024. Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tuore SIJOITTAJA -podcastin jakso kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää vuoden 2024 markkinasta. Lisäksi kerromme sijoitusnäkemyksemme vuodelle 2024. Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä.

SIJOITTAJA -podcast jakso 31

Tuoreimmassa SIJOITTAJA -podcastin jaksossa kerromme kaiken olennaisen, mitä vuoden 2024 markkinanäkymistä on tarpeen tietää. Kerromme myös sijoitusnäkemyksemme tälle vuodelle. Millainen on tämän hetken markkinatilanne? Mitkä toimialat pärjäävät 2024 markkinassa? Entä mihin kannattaisi sijoittaa vuonna 2024? Jakson asiantuntijana kuullaan Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä.

Kuuntele uusin jakso!

Sijoitusnäkemys vuodelle 2024

Markkinakorot jatkaa laskussa vuonna 2024. Koska markkinakorot laskivat vuoden 2023 lokakuun huipputasosta parissa kuukaudessa yli 1 %, ennusteemme on, että markkinakorot laskevat noin 0,5 prosenttiyksikköä. Jos laskua tapahtuu selvästi sen alle, voi taustalla olla esimerkiksi selvästi odotettua hitaampi talouskasvu, tai että sijoittajat vaihtaisivat riskittömämpiin valtionlainoihin.

Sijoittajalla kannattaa edelleen olla laajasti eri omaisuusluokkiin hajautettu salkku. On odotettavissa, että heikommin pärjänneet osakesektorit performoisivat paremmin vuonna 2024. Lisäksi korkosijoituksia pidetään houkuttelevina sijoituskohteina, sillä niiden nähdään tänäkin vuonna olevan jatkuvassa nousussa.

Entä mihin nyt kannattaisi sijoittaa? Korkosijoitukset ovat houkutteleva omaisuusluokka. Lisäksi paljon puhuttu tekoäly jatkaa tärkeimpänä megatrendinä. Teknologiaosakkeita on sen vuoksi hyvä pitää omassa salkussa. Myös teknologiaosakkeita, jotka ovat jääneet jälkeen tuottokehityksessä on hyvä tutkia, sillä sieltä voi löytyä parempaa tuottoa kuin Magnificent 7 (Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia ja Tesla) -osakkeista.

Kuuntele myös muut jaksot

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
Kansainvälinen sijoittaminen -webinaaritallenne
Webinaaritallenne: Kansainvälinen sijoittaminen – osakeideoita maailmalta
Sijoittajan valinnat