Analyysissa Osaketyökalun paras kansainvälinen osake

Yksi osake on jo pidempään pysytellyt kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun kärkisijoilla. Mikä tämä osake on ja minkälaisia pisteitä se saa Osaketyökalussa?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Yksi osake on jo pidempään pysytellyt kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun kärkisijoilla. Mikä tämä osake on ja minkälaisia pisteitä se saa Osaketyökalussa?

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun paras osake

Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun kärkisijoilla on jo pitkään pysytellyt kenties laajemmalle sijoittajayleisölle tuntemattomampi yhtiö, joka on saanut Osaketyökalussa jo pitkään erinomaiset kokonaispisteet. Osakkeen kurssikehitys on ollut kesäkuusta 2023 lähtien poikkeuksellisen vahvaa. Tekoälyboomista huolimatta kyseessä ei ole teknologiayhtiö, vaan parhaisiin pisteisiin on päästy perinteisemmällä toimialalla.

Paras osake on…

Korkealaatuisten kuorma-autojen valmistukseen erikoitunut Paccar Inc. on jo pidempään pitänyt kärkisijaa kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa. Osake saa hyvät pisteet jokaisesta kuudesta Osaketyökalun pääfaktorista, ja yhtiön kokonaispisteet ovat jo pitkään olleet erinomaisella tasolla. Myös osakekurssi on ollut tasaisessa nousutahdissa.

Paccarin pisteet Osaketyökalussa

Paccarin kokonaispisteet ovat tällä hetkellä 89. Osaketyökalun osakkeet voivat saada kokonaispisteitä välillä 1–100, ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun historiassa vain kourallinen osakkeita on yltänyt yhtä koviin kokonaispisteisiin. Kokonaispisteet lasketaan yksittäisistä faktoreista, joista osake voi saada pisteitä väliltä 1–10.

Tutustutaan hieman tarkemmin Paccarin osakkeen yksittäisiin faktoripisteisiin.

Paccarin osakkeella vahva momentti

Momentti kuvaa osakkeen kurssitrendiä, eli hyvässä nousussa olevalla osakkeella voi sanoa olevan hyvä momentti. Sijoitustutkimuksessa on havaittu, että vahvan momentin omaavilla osakkeilla on taipumus jatkaa nousussa.

Paccarin kohdalla täyden kympin momentti on melko selkeä havaita osakekurssia katsomalla. Yhtiön osake on ollut viime syksystä saakka tasaisessa nousussa.

Paccarin osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Aina osakkeen momentin havainnointi ei ole näin helppoa silmämääräisesti, ja siinä Osaketyökalun momenttipisteytys on apuna. Pisteytys tarkastelee osakkeen pidempiaikaista kurssitrendiä, mutta huomioi myös lyhyen aikavälin liikkeet ja tärkeimmät tekniset indikaattorit.

Paccarin osake on laadukas ja matalariskinen

Muita pisteitä tarkastellessa Paccar saa kokonaisriskistä 8 pistettä. Kokonaisriskipisteissä korkeampi pisteluku viittaa matalaan riskiin. Kokonaisriskipisteet lasketaan sekä yrityksen liiketoiminnan että osakkeen kurssikehitykseen liittyvien riskin pohjalta.

Laatupisteistä Paccar saa tällä hetkellä 9 pistettä. Laatupisteet kuvaavat yhtiön liiketoiminnan laadukkuutta tunnuslukujen pohjalta. Paccarilla on erinomainen tuloskasvu, mutta kannattavuuden vakaus on ollut hieman vaihtelevampaa.

Osakkeen laatua ja riskisyyttä voi tutkia tarkemmin Osaketyökalun Laatu ja riski -välilehdeltä.

Arvostustasot maltillisella tasolla

Paccarin arvostustaso on pysynyt maltillisella tasolla, mikä näkyy hyvinä arvopisteinä. Paccarin arvopisteet ovat tällä hetkellä 8. Osaketyökalussa osakkeen arvostuslukuja voi tarkastella tarkemmin Arvostusluvut-välilehdeltä. Paccarin osalta yhtiön P/E-luku on vuoden 2024 tulosennusteella mitattuna 14,8 ja vuoden 2025 ennusteella mitattuna 14,0.

Paccarin arvostustasot

Paccarilla vahvaa kasvua takana

Kasvusta Paccarin osake saa 9 pistettä. Yhtiö on viime vuosina kasvattanut liikevaihtoaan vahvasti yli 20 prosentin vuotuista tahtia ja myös tuloskasvu on ollut vahvaa.

Analyytikoiden ennusteiden valossa vuosi 2024 vaikuttaisi kuitenkin olevan liikevaihdon kasvun osalta välivuosi. Yhtiö ohjeistaa raskaiden kuorma-autojen kysynnän olevan Yhdysvalloissa vuoden 2023 tasolla tai alle, ja Euroopassa yli 16 tonnin ajoneuvojen rekisteröintien odotetaan jäävän edellisestä vuodesta. Sitä seuraavina vuosina liikevaihdon ja tuloksen odotetaan kuitenkin jatkavan kasvussa.

Paccar on myös kelpo osinkoyhtiö

Viimeisenä pisteytettävänä faktorina on osinko, josta Paccar saa 9 pistettä. Yhtiö on viime vuosina kasvattanut maksettavaa osinkoa, ja yhtiön osinkotuotto-% on historiallisen 12 kuukauden osingoilla tarkasteltuna 3,5 prosenttia. Analyytikot ennakoivat, että vuoden 2024 osinko olisi hieman edellisvuotta matalammalla tasolla.

Helpota parhaiden osakkeiden löytämistä oikeilla työkaluilla

Paccarin osake osoittaa sen, etteivät parhaat osakkeet ole välttämättä niitä, jotka ovat juuri tällä hetkellä suuren suosion kohteena ja jotka ovat kaikkien kanssasijoittajien tiedossa. Oikeilla työkaluilla erinomaisten osakkeiden löytäminen helpottuu.

Huomionarvoista on myös se, ettei hyvien osakkeiden tarvitse saada Paccarin tapaan kaikista Osaketyökalun faktoreista korkeita pisteistä. Tärkeämpää on löytää osakkeita, jotka saavat korkeita pisteitä omaa sijoitustyyliä tukevista pisteistä. Esimerkiksi kasvuosakkeista kiinnostunut sijoittaja voi keskittyä osakkeen kasvupisteisiin ja arvosijoittaja arvopisteisiin.

Osaketyökalun avulla voit helposti löytää omaan sijoitustyyliisi sopivia osakkeita kansainvälisiltä markkinoilta. Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta löytyy noin 1 150 kansainvälistä osaketta, ja osakkeita voi helposti filtteröidä esimerkiksi sektorin tai sijoitustyylin mukaan. Työkaluun on koottu myös tärkeimmät analyytikoiden ennusteet yhtiön tulevaisuuden kehityksen hahmottamisen tueksi.

Sijoittaja.fi:n suosituimmasta työkalusta suomalaisten osakkeiden Osaketyökalusta osakkeita löytyy yli 110 kappaletta.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
BlackRock-sijoittajasalkut eTorossa
Näin kopioit BlackRockin sijoitussalkut eToron sijoituspalvelussa
Sijoittajan valinnat