Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla

Osakemarkkinoiden arvostustasot hivuttautuvat yhä korkeammalla tasolla indeksien noustessa uusiin huippuihin. Mitä kohonneista arvostustasoista tulisi ajatella?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Osakemarkkinoiden arvostustasot hivuttautuvat yhä korkeammalla tasolla indeksien noustessa uusiin huippuihin. Mitä kohonneista arvostustasoista tulisi ajatella?

Yhdysvalloissa markkinat ovat alkukesän aikana nousseet uusiin huippulukemiin. Samaan aikaan osakemarkkinoiden arvostustasot hivuttautuvat pikkuhiljaa yhä korkeammalle tasolle.

Alla olevasta kuvaajasta nähdään, että Yhdysvalloissa Nasdaq-100- ja S&P 500 -indeksien arvostustasot 12 kuukauden ennustetulla tuloksella mitattuna ovat jo pitkään olleet historiallisia tasoja korkeammalla, ja arvostukset ovat jatkaneet hivuttautumista ylöspäin vuoden 2024 aikana. Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla arvostukset ovat pysytelleet lähempänä historiallisia tasoja.

Kuvaaja on poimittu viime viikolla päivitetystä Sijoittaja.fi:n Laajasta markkinakatsauksesta, josta löytyvät suositut riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit.

Jäsenille suunnatussa osiossa tarkastelemme markkinaympäristön arvostustasoja tarkemmin. Mikä selittää kohonneita arvostustasoja ja mitä niistä tulisi ajatella?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Bowa näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Mikä on indeksi ja miten siihen voi sijoittaa?
eToro kokemuksia 2024
eToro kokemuksia 2024 – Arvostelu suositusta osakevälittäjästä
Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta
Sijoittajan valinnat