Suomalainen Northcrypto yhdistymässä ruotsalaisyhtiön kanssa

Suomalainen kryptovaluuttojen välityspalveluita tarjoava Northcrypto on yhdistymässä ruotsalaisen fintech-yrityksen kanssa. Yhdistymisellä haetaan palveluvalikoiman parantamista ja parempaa asemaa markkinoilla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Suomalainen kryptovaluuttojen välityspalveluita tarjoava Northcrypto on yhdistymässä ruotsalaisen fintech-yrityksen kanssa. Yhdistymisellä haetaan palveluvalikoiman parantamista ja parempaa asemaa markkinoilla.

Northcrypto osaksi ruotsalaista pörssiyhtiötä

Ruotsalainen fintech-yritys GreenMerc AB on ilmoittanut aikeistaan ostaa suomalaisen kryptovaluuttojen välityspalveluita tarjoavan Northcrypton. Yritykset ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yritysten mahdollisesta yhdistymisestä. Aiesopimuksen mukaan due diligence -prosessi ja neuvottelut kaupan ehdoista on käynnistetty.

Vuonna 2021 perustettu GreenMerc on fintech-yritys, jolla on oma ohjelmistoalusta, joka tukee sekä digitaalista omaisuutta että perinteisiä fintech-palveluita. GreenMercin tytäryhtiö Trijo toimii Ruotsin ainoana kryptopörssinä.

GreenMerc listautui Ruotsin Nordic Growth Market -listalle kesäkuun 2024 alussa. Yhdistymisen myötä Northcrypto siis yhdistyisi pörssiyhtiön kanssa. GreenMercin liikevaihto vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä oli noin 129 milj. Ruotsin kruunua, eli noin 11,4 milj. euroa. Northcrypton liikevaihto vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli noin 195 milj. kruunua.

GreenMercin mukaan yritysosto olisi linjassa yhtiön strategisten tavoitteiden kanssa laajentaa teknologia-alustaa ja parantaa yrityksen innovaatiokykyä ja säädöstenmukaisuutta. Toteutuessaan yhdistyminen parantaisi kummankin yrityksen liiketoimintaa, palveluvalikoimaa sekä asemaa markkinoilla.

Molemmat yhtiöt ovat tällä hetkellä kannattavia ja yhtiöt odottavat sekä kannattavuuden että kassavirran paranemista mahdollisen yhdistymisen seurauksena. Neuvotteluilla ei ole vaikutusta Northcrypton päivittäiseen liiketoimintaan.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi Bitcoiniin hajauttaminen kannattaa?
Nokialta yli 2 miljardin dollarin yrityskauppa Yhdysvalloissa
SIJOITTAJA -podcast
Kryptomarkkinakatsaus ja Bitcoinin puoliintuminen – SIJOITTAJA -podcast 33
Sijoittajan valinnat