Googlen tulos ylsi odotuksiin

Googlen emoyhtiön Alphabetin tulos ylitti hienoisesti liikevaihto- ja tulosennusteet. Yhtiön osakekurssi on kehittynyt vuoden alusta erinomaisesti, eikä erityistä syytä huoleen ole vieläkään.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Googlen emoyhtiön Alphabetin tulos ylitti hienoisesti liikevaihto- ja tulosennusteet. Yhtiön osakekurssi on kehittynyt vuoden alusta erinomaisesti, eikä erityistä syytä huoleen ole vieläkään.

Googlen emoyhtiö Alphabet raportoi vuoden toisen kvartaalin tuloksensa pörssin sulkeutumisen jälkeen. Alphabetin liikevaihto kasvoi 14 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Tulosta nosti erityisesti hakukone sekä pilvipalvelut, jotka ylittivät ensimmäistä kertaa 10 miljardin dollarin neljännesliikevaihdon ja 1 miljardin dollarin käyttökatteen.

Yhtiö raportoi reilua kasvua mainostuloissa, joka osoittaa, että Googlen mainosliiketoiminta jatkaa kasvuaan inflaation ja korkojen nousun heikennettyä yritysten markkinointi-investointeja vuosina 2022 ja 2023.

Googlen Q2/2024 tulos

Tulos oli linjassa analyytikoiden ennusteiden kanssa liikevaihdon ja osakekohtaisen tuloksen osalta, mutta YouTube-mainostuloissa yhtiö jäi odotuksista. Toisaalta tärkeässä Cloud-liiketoiminnassa odotukset ylitetttiin. Suuria kurssiliikkeitä Alphabetin osakkeessa ei jälkipörssissä tulosjulkistuksen jälkeen nähty.

  • Osakekohtainen tulos: 1,89 dollaria osaketta kohden (Analyytikoiden konsensusennuste oli 1,84 dollaria)
  • Liikevaihto: 84,74 miljardia dollaria (Analyytikoiden konsensusennuste oli 84,19 miljardia dollaria)

Tulos eri segmenteissä

  • YouTube-mainostulot: 8,66 miljardia dollaria (ennuste oli 8,93 miljardia dollaria)
  • Google Cloud -liikevaihto: 10,35 miljardia dollaria (ennuste oli 10,20 miljardia dollaria)
  • Liikenteen hankintakustannukset (TAC): 13,39 miljardia dollaria (ennuste oli 13,54 miljardia dollaria)

Googlen mainostulot kasvoivat merkittävästi vuoden takaisesta 58,14 miljardista dollarista 64,62 miljardiin dollariin.

Youtuben mainostulot jäivät odotuksista ja tämä saattaa kertoa TikTokin kasvaneesta markkinaosuudesta, vaikka Youtube onkin edelleen maailman suurin videoalusta.

Toimitusjohtajan kommentti

”Vahva suorituksemme tällä neljänneksellä korostaa jatkuvaa vahvuutta hakukoneessa ja pilvessä” Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai totesi tulostiedotteessa. ”Innovoimme jokaisella tasolla tekoälykentässä. Pitkäaikainen infrastruktuurijohtajuutemme ja sisäiset tutkimustiimimme asettavat meidät hyvään asemaan teknologian kehittyessä ja kun tavoittelemme monia tulevia mahdollisuuksia.”

Googlen tulos visualisoituna

Googlen tulokset visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Googlen kurssi

Suuria kurssiliikkeitä Alphabetin tuloksen julkistukseen ei nähty. Osake laski jälkipörsissä noin kaksi prosenttia.

Yhtiön kurssi on kehittynyt vuoden alusta hyvin nousten yli 30 prosenttia ja vuoden aikana noin 60 prosenttia. Osake kuuluu kuumimpien tekoälyosakkeiden kärkilistalle.

Käy kauppaa Googlen osakkeella alhaisilla välityspalkkioilla

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut myös Googlen osakkeeseen.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Osta Googlen osaketta suoraan

eTorossa on laaja valikoima osakkeita ja suurimmat ja mielenkiintoisimmat kansainväliset yhtiöt ovat jo ostettavissa. Vaikka Googlen osake on splitin jälkeen useamman piensijoittajan saatavilla, voi eTorosta ostaa myös osakkeiden osia alkaen 10 dollarilla.

Katso Googlen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Nokian liikevaihto laskussa ja näkymät heikentyneet
Nordea osake: analyysissa tuorein tulos
UPM-Kymmene osake analyysissä
UPM-Kymmene osake: UPM antoi tulosvaroituksen ja laski näkymiään
Sijoittajan valinnat