Tesla petti odotukset – osake 10 % syöksyssä

Teslan tulos jäi analyytikoiden odotuksista autosegmentin liikevaihdon laskun seurauksena. Yhtiön osakekurssi sukelsi pörssissä. Energiantuotanto oli tulosjulkistuksen valopilkku.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Teslan tulos jäi analyytikoiden odotuksista autosegmentin liikevaihdon laskun seurauksena. Yhtiön osakekurssi sukelsi pörssissä. Energiantuotanto oli tulosjulkistuksen valopilkku.

Teslan vuoden toisen kvartaalin tulos oli analyytikoiden odotuksia heikompi. Teslan osakekurssi oli noin 10 prosentin laskussa tulosjulkistusta seuraavana pörssipäivänä.

Teslan Q2-tulos

Teslan autojen myynti laski jo toista kvartaalia putkeen. Kokonaisuudessaan Teslan liikevaihto kasvoi kaksi prosenttia, mutta autosegmentissä liikevaihto laski yhdeksän prosenttia.

  • Oikaistu osakekohtainen tulos: 0.52 $, analyytikoiden konsensusennuste: 0,62 $
  • Liikevaihto: 25,50 miljardia dollaria, analyytikoiden konsensusennuste: 24,77 miljardia dollaria

Tesla on edelleen Yhdysvaltojen johtava sähköautojen myyjä, mutta on menettänyt markkinaosuuttaan osittain siitä syystä että monet sen mallit alkavat olla jo vanhentuneita suhteessa kilpailijoihin. Teslan kilpailijoiden myynti kasvoi keskimäärin 33 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Tesla on pitänyt kiinni autojen volyymeista alennusmyyntien avulla, mikä on puolestaan syönyt yhtiön katteita. Yhtiön keskimääräiset katteet putosivat vuoden 2023 toisen kvartaalin 18,7 prosentista nyt ilmoitettuun 14,4 prosenttiin. Teslan kate on silti alan huippua.

Teslan energiantuotanto- ja varastointisegmentti puolestaan kaksinkertaisti liikevaihdon ollen nyt kolme miljardia dollaria.

Toimitusjohtaja Elon Musk kertoi myös tulosjulkistuksen yhteydessä keskeyttäneensä toistaiseksi uuden tehtaan suunnittelun Meksikoon, sillä uudestaan presidentiksi pyrkivä Donald Trump on uhannut tuontitulleilla Meksikossa tuotettaville autoille. Mikäli Trump valittaisiin voisi tämä vaikuttaa negatiivisesti Teslan suunnitelmiin.

Tesla sai Cybertruckin tuotanto- ja toimitusmäärät kasvuun alkuvaikeuksien jälkeen, mutta sen vaikutus yhtiöön on vielä vähäinen. Tesla arvioi Cybertruckien tuotannon olevan voitollinen vuoden loppupuolella. Teslan Semi-sähkörekkatehdas on rakenteilla ja sen arvioidaan aloittavan tuotannon vuoden 2025 lopulla.

Teslan tulos visualisoituna

Teslan tulos

Kuva: App Economy Insights

Teslan osakekurssi

Teslan osakekurssi on ollut hyvässä vedossa kesän aikana. Q2-tulos otettiin kuitenkin markkinoilla negatiivisesti vastaan ja osake on laskenut 10 prosenttia.

Analyytikot ovat hyvin erimielisiä Teslan kurssikehityksen suhteen. Keskimääräinen 30 analyytikon tavoitehinta on noin 13,4 prosenttia nykyistä kurssia heikompi. Analyytikoista 40 % on ostolaidalla, 37 % kehottaa pitämään ja 23 % myymään osakkeen.

Osakekurssin ja analyytikoiden suosituksen voi tarkistaa Sijoittaja360:sta.

tesla osake

Miten ostaa Teslaa?

Löydät Teslan osakkeen tiedot eTorosta. Voit ostaa Teslan osaketta tai osakkeen osia eTorosta. Tesla on ollut suomalaisten ja kansainvälisten sijottajien suosikkiosake eTorossa viime vuodet.

Sijoita Teslan osakkeeseen edullisesti (Tunnus: TSLA)

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa hyvin edullisesti. Tesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
BlackRock-sijoittajasalkut eTorossa
Näin kopioit BlackRockin sijoitussalkut eToron sijoituspalvelussa
Sijoittajan valinnat