Osakemarkkinoilla kesärysähdys – riskimittarimme ”vältä osakkeita” -tilaan

Pitkä nousujakso on päättynyt rumalla tavalla. Teknologiaosakkeet ovat johtaneet markkinoiden laskua ja uusia riskejä on ilmaantunut pörssitaivaalle.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Pitkä nousujakso on päättynyt rumalla tavalla. Teknologiaosakkeet ovat johtaneet markkinoiden laskua ja uusia riskejä on ilmaantunut pörssitaivaalle.

Osakemarkkinoilla rytisee

Alla on kuva S&P 500 -indeksin yhtiöistä FinViz-palvelusta. Kuvasta nähdään, että koko teknologiasektori oli voimakkaana laskupäivänä 24.7. selvästi pakkasella. Tesla yli 12 prosenttia ja Nvidia lähes 7 prosenttia. Myös turvallisemmat Microsoft ja Apple olivat selvässä laskussa.

S&P 500 -indeksin lasku pysähtyi 50 päivän liukuvaan keskiarvoon

Sijoittaja360:sta voi tutkia markkinoiden tärkeimpiä mittareita. Kuvaajasta voi havaita, että S&P 500 -indeksin lasku on ollut jyrkkä ja eilen lasku pysähtyi 50 päivän liukuvaan keskiarvoon. Markkinoiden pelkokerroin VIX nousi voimakkaasti yli 18 lukemaan.

Sijoittaja360:ssa voi tutkia myös sektoreiden kehitystä. Viimeisen viikon aikana nimenomaan teknologiaosakkeet ovat olleet selvästi heikoin suoriutuja. Teknologiasektori on laskenut yli 7 prosenttia viikon aikana. Ennakoivissa alasektoreissa AI-megatrendistä hyötyvät puolijohdeosakkeet ovat laskeneet vielä rajummin. Peräti 12 prosenttia laskua viikon aikana.

Riskimittari ”vältä osakkeita” -tilaan (vain jäsenille)

Jäsenosiossa tutkimme Sijoittaja360:n markkinympäristön riskimittaria. Riskimittari on historiassa ennakoinut markkinoiden korjausliikkeet hyvällä tarkkuudella ja nopeasti.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
Yhdysvaltoihin odotettua vähemmän työpaikkoja elokuussa
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo on mielenkiintoinen osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
Sijoittajan valinnat