Microsoftin tulos ylitti odotukset, mutta pilvipalveluiden ennusteista jääminen ajoi osakkeen laskuun

Microsoftin tulos oli pääosin odotuksien mukainen. Yhtiön markkina-arvosta hävisi 100 miljardia kun sijoittajat pettyivät pilvipalveluiden hieman odotuksia heikompaan suoritukseen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Microsoftin tulos oli pääosin odotuksien mukainen. Yhtiön markkina-arvosta hävisi 100 miljardia kun sijoittajat pettyivät pilvipalveluiden hieman odotuksia heikompaan suoritukseen.

Microsoftin osake laskuun odotettua paremman tuloksen jälkeen

Microsoft raportoi odotettua paremmasta tuloksesta ja liikevaihdosta tilikauden 2024 neljännellä neljänneksellä. Osakekurssi laski jälkipörssissä, kun sijoittajat pettyivät Azuren liikevaihdon kasvuun.

Microsoftin suoritus oli kaiken kaikkiaan hyvä. Markkinoilla riskit ovat nousseet, joten tuloksen on ylitettävä odotukset, joka rintamalla, jotta osake saisi positiivisen vastaanoton.

Microsoft kertoi myös lisäävänäsä investointeja tekoälykapasiteettiinsa, mikä on positiivista Nvidialle ja muille siruyhtiöille.

Microsoftin Q4/2024 tulos

Microsoftin tulos ylitti analyytikoiden ennusteet monelta osin. Tulos kasvoi 11 prosenttia viime vuodesta.

Yhtiön suurin segmentti, Intelligent Cloud, tuotti 28,52 miljardia dollaria liikevaihtoa. Se sisältää Azure-pilvipalvelun, Windows Serverin, Nuancen ja GitHubin.

Azuren ja muiden pilvipalveluiden liikevaihto kasvoi neljänneksen aikana 29 prosenttia analyytikoiden odottaessa 31 prosentin kasvua. Microsoftin Azuren luvut eivät ole jääneet odotuksista sitten vuoden 2022. Suurin syy osakkeen laskulle olikin juuri Azuren odotuksissa jäämisessä.

”Päätimme tilikautemme vahvalla neljänneksellä, jonka kohokohtia olivat ennätykselliset tilaukset ja Microsoft Cloudin neljännesvuosittainen 36,8 miljardin dollarin liikevaihto, joka kasvoi 21 % (22 % valuuttakurssi huomioiden) vuodentakaiseen verrattuna,” sanoi Amy Hood, Microsoftin talousjohtaja ja johtoryhmän varapuheenjohtaja.

Microsoftin avainluvut

  • Oikaistu osakekohtainen tulos: EPS: $2,95 (Analyytikoiden ennuste $2,93), kasvua 11 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna valuuttakurssit huomioiden.
  • Nettotulos 22,0 miljardia dollaria, kasvua 11 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, valuuttakurssit huomioiden.
  • Liikevaihto 64,7 miljardia dollaria (Analyytikoiden ennuste 64,39 miljardia dollaria), kasvua 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna valuuttakurssit huomioiden.
  • Operatiivinen liikevoitto 27,9 miljardia dollaria, kasvua 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna valuuttakurssit huomioiden.

”Vahva suorituksemme tällä tilikaudella kertoo sekä innovaatiostamme, että asiakkaidemme jatkuvasta luottamuksesta Microsoftiin” kommentoi Satya Nadella, Microsoftin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja tulosjulksituksen yhteydessä.

”Alustayrityksenä keskitymme täyttämään asiakkaidemme kriittiset tarpeet laajoilla alustoillamme tänään, samalla kun varmistamme, että johdamme tekoälyssä”

Microsoftin osakkeen tulos visualisoituna

Microsoftin tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Microsoftin tulos eri liiketoimintasegmenteissä

More Personal Computing kasvoi yli 14 prosenttia. Segmenttiin kuuluvat muun muassa Windows ja pelikonsoli Xbox. Windows-lisenssien myynti laitevalmistajille kasvoi 4 %. Tilikauden neljännellä kvartaalilla Microsoft aloitti tekoälyominaisuuksia sisältävän Surface-PC:n myynnin.

Microsoftin osakekurssin roiman pudotuksen aiheuttanut Intelligent Cloud kasvoi 19 %, mutta jäi hieman analyytikoiden ennusteista. Segmentti sisältää Azure-pilvipalvelun, Windows Serverin, Nuancen ja GitHubin.

Productivity and Business Processes sisältää muun muassa Office-ohjelmistot ja LinkedInin ja se kasvoi 11 prosenttia ylittäen analyytikoiden ennusteet.

  • More Personal Computing: Liikevaihto 15,90 miljardia dollaria. Kasvua 14 %, ylitti analyytikoiden 15,49 miljardin odotukset.
  • Intelligent Cloud: Liikevaihto 28,52 miljardia dollaria. Kasvua 19 %, alitti analyytikoiden 28,68 miljardin odotukset.
  • Productivity and Business Processes: Liikevaihto 20,32 miljardia dollaria. Kasvua 11 %, ylitti analyytikoiden 20,13 miljardin odotukset.

Microsoftin näkymät

Microsoft ohjasi tilikautensa ensimmäiselle vuosineljännekselle 63,8–64,8 miljardin dollarin liikevaihtoa. Tämä tarkoittaa 13,8 prosentin kasvua vaihteluvälin puolivälissä. LSEG:n haastattelemat analyytikot odottivat seuraavalle kvartaalille 65,24 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Microsoftin osakekurssi

Microsoftin kurssi oli noussut vuoden alusta noin 13 prosenttia kun S&P 500 indeksi oli noussut noin 14 prosenttia. Vuoden takaiseen kurssitasoon verrattuna osake on noin 26 prosenttia korkeammalla. Jälkipörssissä Microsoftin osake laski tuloksen seurauksena noin kolme prosenttia 411 dollariin.

Microsoftin kurssi

Microsoft osake: kvartaaliosinko

Microsoft ilmoitti maaliskuussa neljännesvuosittaisen osingon joka on 0,75 dollaria per osake. Osinko maksetaan seuraavan kerran 12. syyskuuta 2024. Microsoftin osinkoprosentti on noin 0,70 %, joka on matalahko, jos katsoo pörssin keskiarvoa, mutta korkein suurista teknologiafirmoista.

Käy kauppaa Microsoftin osakkeella edullisesti

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. eTorosta löytyy jo lähes 5000 osaketta, joita voi ostaa dollarin välityspalkkiolla.

Katso Microsoftin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Microsoftin osakkeeseen.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa
Fed yhdysvaltain keskuspankki
Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Sijoittajan valinnat