Vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla parhaiten tuottaneet osakkeet

Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat tuottaneet parhaiten vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana. Parhaisiin tuottoihin on päässyt useiden eri sektoreiden osakkeet.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat tuottaneet parhaiten vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana. Parhaisiin tuottoihin on päässyt useiden eri sektoreiden osakkeet.

Parhaiten tuottaneet Suomi-osakkeet

Kuluva vuosi 2024 on ylittänyt jo puolivälinsä. Tutkimme Osaketyökalun avulla mitkä suomalaiset ja kansainväliset osakkeet ovat takoneet ensimmäisen vuosipuolikson aikana parhaita tuottoja.

Kotimaisten osakkeiden listan kärkisijalla on ytd-tuoton perusteella Purmo Group, joka on tuottanut makeat 74,3 prosenttia vuoden alusta. Vahvan kurssinousun taustalla on talojen lämmitys- ja viilennysratkaisuja valmistavan Purmon kaikkiin osakkeisiin kohdistunut kahden kansainvälisen yhtiön välinen tarjouskilpailu. Huhtikuun lopulla kotimaisen sijoitusyhtiö Rettigin sekä yhdysvaltalaisen omaisuudenhoitoyhtiö Apollo Asset Managementin yhdessä perustama Project Grand Bidco (UK) Ltd. teki vapaaehtoisen suositellun julkisen käteisostotarjouksen kaikista Purmo Groupin osakkeista aikeenaan viedä yhtiö pois pörssistä. Kauppa lähti etenemään, kunnes toukokuun lopulla kiinalainen kodin älyratkaisuja kehittävä Haier Smart Home Co., Ltd esitti olevansa niin ikään kiinnostunut ostaa kaikki Purmon osakkeet. Haier lähti virallisesti tarjouskilpailuun mukaan heinäkuun puolivälissä.

Toisella sijalla tuottovertailussa on QPR Software, jonka osake on noussut 73,7 prosenttia. QPR:n osakekurssin jo useamman vuoden kestänyt lasku kääntyi helmikuussa, kun heikon vuoden jälkeen yhtiö julkaisi kohtalaisen Q4-tuloksen sekä antoi todella lupaavan ohjeistuksen vuodelle 2024. Osake lähti mahtipontiseen nousuun, mitä tukivat yhtiön sisäpiirin osakeoptioiden hyväksymiset. QPR:n osake kipusi aina 0,7 euroon, jolloin ytd-tuotto oli parhaimmillaan noin 110 prosenttia. Pian kuitenkin kurssi kääntyi, kun yhtiön Q1-tulos ylsi vain niukasti odotuksiin, ja osake haki uuden tason noin 0,57 eurosta.

Kolmannelta sijalta löytyy terveysteknologiayhtiö Optomed, jonka osake on tuottanut kuluvana vuonna 68,2 prosenttia. Optomedin osakekurssi sai positiivista momenttia, kun yhtiöjulkaisi keväällä useamman hyvän uutisen liittyen sen laitteiden saamiin hyväksyntöihin sekä uusiin tilauksiin.

Parhaiden tuottaneiden osakkeiden listalta löytyvät myös merkittävän toimitussopimuksen tehnyt Bittium sekä huikean Q2-tuloksen tehnyt Konecranes. Molempien yhtiöiden osakkeet ovat takoneet noin 60 prosentin tuoton.

Parhaiten tuottaneet kansainväliset osakkeet

Kansainvälisten osakkeet jättävät tuottovertailussa selvästi kotimaiset osakkeet taakseen. Tähän mennessä parhaiten tuottanut kansainvälinen yhtiö on Super Micro Computer Inc (Supermicro), jonka osake on kohonnut hurjat 145,5 prosenttia. Supermicro on yhdysvaltalainen tietokonelaitteistoja suunnitteleva ja valmistava yhtiö. Yhtiön valmistaa muun muassa helposti ja laajasti räätälöitäviä palvelimia, joihin esimerkiksi Nvidian valmistamia grafiikkaprosessoreja voidaan liittää. Yhtiö on siis tiukasti kiinni tekoäly-megatrendissä. Alkuvuoden räjähdysmäisen nousun jälkeen Supermicron osakekurssin trendi on kääntynyt laskuun.

KV-osakkeiden tuottovertailun toisella sijalla on tanskalaisen lääkeyhtiö Zealand Pharman osake, joka on tuottanut vuoden alusta mitattuna 136,6 prosenttia. Zealand Pharman osake sai helmikuun lopulla vahvaa nostetta, kun yhtiö raportoi menestyksekkäistä maksasairauden hoidon tutkimustuloksista, jota on mainostettu potentiaalisena kilpailijana kasvavilla painonpudotuslääkemarkkinoilla. Kesäkuussa osake otti uuden pompun, kun yhtiö julkaisi positiivisia tuloksia painonpudotuslääkkeen testeistä.

Kolmannelle sijalle vertailussa nousee norjalainen teknologiayhtiö Kongsberg Gruppen, joka toimittaa korkean teknologian järjestelmiä muun muassa logistiikka- ja energiasektorin sekä puolustusteollisuuden yhtiöille. Yhtiön osake on noussut ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana 134 prosenttia. Viiden kärjestä löytyvät myös viime vuosina vahvasti tekoäly-megatrendistä hyötynyt Nvidia (+125,4 %) sekä energiayhtiö Siemens Energy (+111,1 %).

Tutustu osakkeisiin Osaketyökalussa

Suomalaisten ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalujen avulla voi tutkia minkälaisia pisteitä osakkeet saavat. Työkaluista löytyy myös osakkeiden tunnusluvut ja ennusteet, ja osakkeita voi helposti vertailla keskenään.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
hajautus, osakemarkkina
Viikon laatuosake: Elisan osake on kääntynyt tasaiseen nousuun
Miten suomalainen aktiivisijoittaja eroaa ruotsalaisesta?
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Sijoittajan valinnat