Metan tulos ylitti ennusteet – osakekurssi nousi rajusti jälkipörssissä

Metan tulos ylitti analyytikoiden ennusteet ja yhtiön osakekurssi nousi tuloksen jälkeen. Meta investoi tekoälyyn ja odottaa kustannusten kasvavan huomattavasti ensi vuonna.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Metan tulos ylitti analyytikoiden ennusteet ja yhtiön osakekurssi nousi tuloksen jälkeen. Meta investoi tekoälyyn ja odottaa kustannusten kasvavan huomattavasti ensi vuonna.

Meta (ent. Facebook) julkaisi vuoden 2024 toisen neljänneksen tuloksensa 31. heinäkuuta pörssin sulkeutumisen jälkeen. Yhtiö raportoi merkittävää kasvua sekä liikevaihdossa että tuloksessa, mikä heijastaa vahvaa suoritusta erityisesti mainosliiketoiminnassa ja tekoälystrategioissa. Yhtiö ylitti markkinoiden odotukset ja kurssi kääntyi selvään nousuun jälkipörsissä.

”Meillä oli vahva neljännes, ja Meta AI on hyvällä tiellä tulla maailman käytetyimmäksi tekoälyavustajaksi vuoden loppuun mennessä,” sanoi Mark Zuckerberg, Metaperustaja ja toimitusjohtaja.

”Olemme julkaisseet ensimmäisen raja-alueen avoimen lähdekoodin tekoälymallin, näemme edelleen hyvää vetovoimaa Ray-Ban Meta AI -laseillamme, ja saamme hyvää kasvua sovelluksissamme.”

Meta osake: Q2-tulos

  • Liikevaihto: 39,07 miljardia dollaria (analyytikoiden konsensusennuste ennuste 38,31 miljardia dollaria), kasvua 22 % vuodentakaiseen verrattuna
  • Osakekohtainen tulos: 5,16 dollaria osakkeelta, analyytikoiden konsensusennuste 4,73 dollaria, kasvua 73 % vuodentakaiseen verrattuna
  • Nettotulos 13,46, miljardia dollaria, vuoden takainen tulos oli 7,78 miljardia dollaria, kasvua 73 %

Metan mainostulot kasvoivat merkittävästi, mikä johtui muun muassa Instagram Reelsin ja uusien mainostyökalujen suosiosta. Yhtiö raportoi, että mainosnäyttöjen määrä Metan sovelluksissa kasvoi 10 % edellisvuodesta ja mainosten keskihinta nousi saman verran.

Metan tulos osoittaa yhtiön jatkavan markkinaosuuden kasvattamista digitaalisten mainosten markkinoilla, joka on yhtiön ydinliiketoimintaa. Mainostulot, jotka tulevat pääosin Facebook- ja Instagram-sovelluksista, kasvoivat 22 % edellisvuodesta. Viime viikolla Alphabet raportoi Google-mainosmyynnin kasvaneen 11 %, mutta YouTuben tulokset jäivät odotuksista.

Metan sovellusten päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä on nyt 3,27 miljardia, joka on 7 % kasvu vuoden takaiseen verrattuna.

Metan ohjeistus

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg totesi, että uusi Llama 3 -versio on tärkeä askel kohti maailman johtavan tekoälyn rakentamista. Yhtiö odottaa koko vuoden 2024 pääomamenojen olevan 37-40 miljardia dollaria, mikä on hieman enemmän kuin Metan aiempi 35-40 miljardin dollarin ennuste. Tämä johtuu infrastruktuuri-investoinneista tekoälyohjelman tukemiseksi.

”Vaikka jatkamme suunnitelmiemme tarkentamista ensi vuodelle, odotamme merkittävää pääomamenojen kasvua vuonna 2025, kun investoimme tekoälytutkimukseen ja -kehitykseen.” Kommentoi Metan talousjohtaja Susan Li.

Meta arvoi kolmannen neljänneksen liikevaihdon olevan 38,5 – 41 miljardia dollaria, eli keskimäärin 39,75 miljardia. Analyytikoiden konsensus ennuste oli 39,1 miljardia dollaria.

Metan osakekurssi ja markkinareaktiot

Metan osake on noussut vuoden alusta 37 prosenttia ja vuoden aikana lähes 50 prosenttia. Metan kurssi reagoi positiivisesti tulokseen ja nousi yli 500 dollarin.

Yhtiön odotetaan jatkavan vahvaa suorituskykyä ja investointeja tekoälyyn ja mainosliiketoimintaan, mikä luo vakaan pohjan tulevaisuuden kasvulle.

Metan osakekurssi

Metan osakkeen Q2-2024 tulos visualisoituna

Metan osakkeen tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Voit sijoittaa parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti ja matalilla kuluilla

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa
Fed yhdysvaltain keskuspankki
Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Sijoittajan valinnat