Amazonin osake laskuun tulospettymyksen jälkeen

Amazonin tulos oli ennusteita parempi, mutta liikevaihto ja näkymät jäivät ennusteista, mikä sai osakekurssin laskuun. Amazon kannattavin ja nopeimmin kasvava segmentti oli jälleen AWS. Verkkokauppaa kurittaa kuluttajien siirtyminen halvempiin kiinalaisiin vaihtoehtoihin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Amazonin tulos oli ennusteita parempi, mutta liikevaihto ja näkymät jäivät ennusteista, mikä sai osakekurssin laskuun. Amazon kannattavin ja nopeimmin kasvava segmentti oli jälleen AWS. Verkkokauppaa kurittaa kuluttajien siirtyminen halvempiin kiinalaisiin vaihtoehtoihin.

Amazonin liikevaihto jäi ennusteista vuoden toisella kvartaalilla, mutta tulos ylitti ennusteet. Amazonin kurssi laski noin seitsemän prosenttia jälkipörssissä erityisesti heikon ohjeistuksen myötä. Amazonin pilvipalveluliiketoiminta ylitti ennusteet, mutta mainosliiketoiminta jäi hieman analyytikoiden arviosta.

Amazonin osake: Q2/2024-tulos

”Olemme edistyneet monilla eri osa-alueilla, mutta ehkä eniten AWS:n kasvun jatkuvassa kiihtymisessä”, sanoi Andy Jassy, Amazonin toimitusjohtaja. ”Kun yritykset jatkavat infrastruktuurinsa modernisointia ja siirtymistä pilveen samalla hyödyntäen uusia Generatiivisen AItarjoamia mahdollisuuksia, AWS pysyy asiakkaiden ensisijaisena valintana”

  • EPS: 1,26$ vs. analyytikoiden ennuste 1,03$
  • Liikevaihto: 147,98 miljardia dollaria vs. ennuste 148,56 miljardia dollaria
  • Amazon Web Services: 26,3 miljardia dollaria vs. ennuste 26 miljardiin dollaria
  • Mainonta: 12,8 miljardia dollaria vs. ennuste 13 miljardia dollaria

Amazonin tulos oli ennusteita parempi ja liikevaihto jäi vain hieman ennusteesta. Amazonin nettotulos tuplaantui vuoden takaisesta 13,5 miljardia dollariin (1,26$ osakkeelta). Vuosi sitten Amazonin tulos oli 6,75 miljardia dollaria (0,65$ osakkeelta).

Mainosliiketoiminta kasvoi 20 prosenttia vuoden takaisesta, vaikka jäikin ennusteista. Amazonin kannattavin liiketoiminta segmentti AWS eli Amazon Web Services kasvoi 19 prosenttia.

Amazonin suoratoistopalvelu Amazon Prime ja äänikirjapalvelu Audible kasvoivat 10 prosenttia 10,9 miljardiin dollariin.

Amazonin liikevaihdollisesti suurin segmentti eli verkkokauppa kasvoi viisi prosenttia

Amazonin näkymät

Amazon arvioi kuluvan kvartaalin liikevaidon olevan 154 – 158,5 miljardin dollarin välissä, joka tarkoittaa 8 – 11 % kasvua. Analyytikot odottivat 158,24 miljardin dollarin liikevaihtoa keskimäärin. Amazon kokee kilpailua erityisesti kiinalaisen Temun ja Sheinin takia. Amazonin mukaan kuluttajat ovat vaihtaneet halvempiin tuotteisiin ja tämä oli heidän mukaan myös osasyy heikompaan liikevaihtoon.

Kirjoitimme Temusta ja sen taustayhtiöstä heinäkuun alussa.

Amazonin osakekurssin kehitys

Amazonin osakekurssi laski jälkipörsissä noin seitsemän prosenttia tuloksen jälkeen. Amazonin osake oli noussut vuoden alusta 21 prosenttia ennen tulosjulkistusta. Vertailuindeksi Nasdaq on noussut vuoden alusta noin 14 prosenttia.

Amazonin osakkeen tulos visualisoituna

amazonin tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Käy kauppaa Amazonin osakkeella

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut myös Amazonin osakkeeseen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
hajautus, osakemarkkina
Viikon laatuosake: Elisan osake on kääntynyt tasaiseen nousuun
Miten suomalainen aktiivisijoittaja eroaa ruotsalaisesta?
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Sijoittajan valinnat