Mallisalkkujen heinäkuu – Mallisalkuilla vertailuindeksejä vahvempi kuukausi

Heinäkuussa mallisalkkumme pärjäsivät vertailuindeksejä paremmin. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Heinäkuussa mallisalkkumme pärjäsivät vertailuindeksejä paremmin. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Suomi Fundamentti tuotti selvästi indeksiä paremmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Heinäkuussa Suomi Fundamentti -mallisalkku tuotti +2,8 prosenttia, kun vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuotti vain +0,7 prosenttia. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on tuottanut noin +3,5 prosenttia. Vertailuindeksi on puoleestaa tuottanut kuluvana vuonna noin +4,1 prosenttia. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, Citycon ja SSAB. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta myös sen riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Heinäkuussa Laatusalkku tuotti noin +2,0 prosenttia vertailuindeksin tuottaessa 1,1 prosenttia.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti heinäkuussa +1,1 prosenttia ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +0,6 prosenttia. Heinäkuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten japanilaisiin Nikkei 225 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +2,9 %, sekä euroalueen pitkiin valtionlainoihin sijoittava ETF, tuottaen +2,4 %. Heikoiten pärjäsi yhdysvaltalaisiin S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen -0,5 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +7,8 prosenttia ja vertailuindeksi +7,0 prosenttia. Kulupihtarissa 50 prosenttia varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 prosenttia korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi jopa 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,15 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Passiivinen kulupihtari: Suhteellinen tuotto

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti heinäkuussa +1,3 prosenttia vertailuindeksin tuottaessa 1,1 prosenttia. Heinäkuussa parhaiten mallisalkussa tuotti yhdysvaltalaisen Russell 2000 -pienyhtiöindeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +9,3 prosenttia, sekä globaaleihin kehittyneiden markkinoiden kiinteistösijoitusyhtiöihin sijoittava ETF, tuottaen +6,3 prosenttia. Heinäkuussa heikoiten pärjäsi raaka-aineisiin sijoittava ETF, tuottaen -6,1 prosenttia.

Vuoden alusta mitattuna tilanne on vertailuindeksin eduksi. Strategiamestari on tuottanut kuluvana vuonna +6,8 prosenttia ja vertailuindeksi +9,8 prosenttia. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on kuitenkin onnistunut vertailuindeksiä parempaan tuottoon.

Strategiamestari: Suhteellinen tuotto

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2024

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun 2024 loppuun mennessä sijoittaneet 130 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on noin 10,4 %. Lue tästä ensimmäisen neljänneksen yrityslainaraportti.

SijoittajaPro Corporate Finance yrityslainasalkun tilanne 31.5.2024
Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa
Fed yhdysvaltain keskuspankki
Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Sijoittajan valinnat