Buffett myi rajusti Applen omistuksista – käteispaino ennätyksellisen suuri ennen osakemarkkinoiden korjausta

Warren Buffett myi Applen osakkeita yli 50 miljardilla dollarilla Q2 aikana. Buffettin käteiskassa oli ennen käynnissä olevaa osakemarkkinoiden korjausta historiallisen suuri, yli 277 miljardia dollaria.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Warren Buffett myi Applen osakkeita yli 50 miljardilla dollarilla Q2 aikana. Buffettin käteiskassa oli ennen käynnissä olevaa osakemarkkinoiden korjausta historiallisen suuri, yli 277 miljardia dollaria.

Warren Buffetin Berkshire Hathaway on puolittanut omistuksensa Applesta osana laajempaa osakesalkun kevennystä, jossa Buffett myi yhteensä 76 miljardin dollarin arvosta osakkeita.

Yhtiö vähensi Applen omistustaan yli 50 miljardilla dollarilla 84,2 miljardiin dollariin toisella vuosineljänneksellä. Apple säilyy silti salkun ylivoimaisesti suurimpana sijoituksena noin 28 % painolla. Applen paino on ollut viime vuosina salkussa, jopa yli 50 %.

Applen osakkeiden myynti

Berkshire myi noin 390 miljoonaa Applen osaketta. Tämä vastaa noin puolta sen omistuksesta Financial Timesin laskelmien mukaan. Applen ja muiden osakkeiden myynti tuotti verojen jälkeisenä voittona 47,2 miljardia dollaria. Ensimmäiset sijoitukset Berkshire teki Appleen ovat nousseet lähes 800 % ostohetkestä.

Berkshiren käteispaino on ennätyksellisen suuri

Osakemyynti nosti Berkshire Hathawayn käteisvarannot ennätyskorkealle 277 miljardiin dollariin, kasvua 88 miljardia edellisestä vuosineljänneksestä. Yhtiö sijoitti nämä varat lyhytaikaisiin valtion obligaatioihin, kun Buffett vähensi sijoituksiaan Yhdysvaltain osakemarkkinoilla.

Berkshiren käteispaino

Berkshiren käteispaino on suurin koko yhtiön historian aikana. Kuva: Financial Times

Apple on yhtiön tärkein sijoitus edelleen

”Ellei jotain dramaattista tapahdu, joka todella muuttaa pääoman allokointistrategiaa, Apple tulee olemaan suurin sijoituksemme,” Buffett sanoi yhtiön vuosikokouksessa toukokuussa.

”Mutta en lainkaan vastusta nykyisissä olosuhteissa käteisvarannon kasvattamista. Kun katson, mitä vaihtoehtoja osakemarkkinoilla on saatavilla ja mitä maailmassa tapahtuu, pidämme sitä varsin houkuttelevana.”

Apple on ollut yksi Berkshire Hathawayn tärkeimmistä osakesijoituksista viime vuosina, kun yhdysvaltalaiset teknologiayhtiöt ovat nostaneet laajempaa markkinaa.

Myikö Buffett Applea liian aikaisin?

Sijoittaja360:ssa voi tutkia Applen osaketta. Kuvaajasta voidaan havaita, että Applen osake teki lyhyen aikavälin pohjat huhtikuussa ja kääntyi sitten selvään nousuun. Elokuun osakemarkkinoiden lasku on iskenyt myös Applen osakkeeseen, mikä näkyy viime aikojen jyrkkänä pudotuksena.

Jos Buffett myi Applea Q2:n alussa, oli ajoitus myynneille heikko. Jos taas Buffett oli myyntilaidalla kesäkuussa, sai Buffett myydä Applea nousevaan kurssiin ja lähellä kaikkien aikojen huippuja.

Buffetilla Applen myynnit ovat selvästi osa allokaatiostrategiaa, jossa Buffett pitää osakemarkkinoiden arvostustasoja suhteessa korkotasoon ja tuloskasvunäkymiin liian korkeina. Buffett on tehnyt vastaavia ajoituksia onnistuneesti aiemminkin. Tämänhetkinen markkinarytinä osoittaa, että Buffett saattoi olla allokaatiopäätöksessään jälleen oikeassa.

Muita muutoksia Buffettin salkussa

Viime viikkoina Buffett on myynyt myös Bank of American osakkeita yhteensä 3,8 miljardin dollarin arvosta. Bank of America on yhtiön toiseksi suurin sijoitus, mutta nyt paino salkussa on laskenut noin prosenttiyksiköllä 12,1 prosenttiin.

Buffett myi myös useita rakennusyhtiöiden osakkeita kokonaan pois kuten Marmorin ja Iscarin, mutta näiden paino on salkussa marginaalisen pieni.

Warren Buffettin salkku eTorossa

eToron hallinnoima salkku mallintaa Berkshire Hathawayn sijoituksia. Salkku löytyy nimellä WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway* eToron alustalla. Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa lähes samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett. Vähimmäissijoitus, jolla salkkua voi kopioida on 500 dollaria. Kopioimalla salkun samat sijoitukset, ostot sekä myynnit toteutuvat automaattisesti salkussasi. 

Salkun sijoitukset painotetaan kerran kvartaalissa. Warren Buffettin salkun kiertonopeus ei ole kovin suuri, joten salkku on hyvin lähellä Buffettin todellista sijoitusten jakaumaa. Salkku ei ole täydellinen kopio Buffettin salkusta, sillä useiden Buffettin omistusten painot ovat niin marginaaliset, ettei niitä pysty mallintamaan eTorossa.

Useiden suurimpien osakkeiden painot ovat myös hieman todellista suuremmat, sillä eToron valikoimassa ei ole Tokion pörssin osakkeita, joita on Buffettin oikeassa salkussa noin 5,6 prosenttia.

Koko salkun tarkka sisältö näkyy esimerkiksi CNBC:n kautta.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että jos Berkshiren salkussa tapahtuu suuria muutoksia, ne näkyvät kopioitavassa salkussa jopa vasta kolmen kuukauden päästä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tuoreita mansikoita ja omenia
Novo Nordisk on Tanskan pörssin parhaiten tuottaneita osakkeita
Nesteen osake jatkaa laskussa tulosvaroituksen jälkitunnelmissa
Sijoittajan valinnat