Analyysi: Digia jatkoi kannattavan kasvun polulla toisella neljänneksellä

Vuoden toisella neljänneksellä Digia kasvatti liikevaihtoaan ja paransi tulostaan yli analyytikoiden ennusteiden. Markkinoiden reaktio tulokseen oli kuitenkin vaisu. Lue analyysi!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vuoden toisella neljänneksellä Digia kasvatti liikevaihtoaan ja paransi tulostaan yli analyytikoiden ennusteiden. Markkinoiden reaktio tulokseen oli kuitenkin vaisu. Lue analyysi!

Digian Q2/2024-tulos

Digian liikevaihto oli 52,1 M€ (ennuste 50,5 M€) ja liikevoitto 3,5 M€ (ennuste 3,0). Vuoden toisella neljänneksellä Digian liikevaihto kasvoi 8,8 prosenttia vertailukaudesta. Orgaanisen kasvun osuus liikevaihdosta oli 2,9 prosenttia. Liikevaihtoa kasvattivat erityisesti avoimen lähdekoodin automaatio- ja tekoälyalusta, korkean turvallisuuden ratkaisut, digitaalinen palvelukehitys, Microsoft Business Central ja Microsoft Customer Apps & Power Platform -ratkaisut sekä logistiikkaliiketoiminta. Vuosineljännes oli vahva myös Digian tytäryhtiö Productivity Leap Oy:lle.

Toisen neljänneksen EBITA-liikevoitto oli 4,2 (3,4) miljoonaa euroa ja EBITA-liikevoittomarginaali (EBITA-%) 8,1 prosenttia (7,1 %). Toisen vuosineljänneksen tulos sisältää 0,3 miljoonaa euroa uudelleenjärjestelykuluja. Katsauskaudella Digian liikevoitto (EBIT) kasvoi 29,7 prosenttia vertailukaudesta. Liikevoitto vastaa 6,6 prosenttia (5,6 %) liikevaihdosta.

Digia säilyttää ohjeistuksensa vuodelle 2024 ennallaan. Yhtiö odottaa sen liikevaihdon sekä EBITA-liikevoiton kasvavan vuodesta 2023.

Digia osake: Digian keskeiset tunnuluvut vuoden toisella neljänneksellä.

Taloudelliset tavoitteet strategiakaudelle 2023-2025

Digian tavoitteena on jatkaa kestävän asiakasarvon luontia, kannattavaa kasvua sekä kansainvälistää liiketoimintaa nykyisellä strategiakaudellaan. Yhtiö tavoittelee yli 10 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua. Tavoite sisältää orgaanisen kasvun sekä yritysostot. Kannattavuuden osalta tavoiteltu parannus on yli 12 prosentin EBITA-liikevoittomarginaali strategiakauden päättyessä.

Digian taloudelliset tavoitteet strategiakaudella 2023-2025. Lähde: Digia

Digian osake

Kuluvana vuonna Digian osakekurssin kehitys on ollut mollivoittoista. Osake keräsi hyvin nostetta yhtiön ensimmäisen neljänneksen osavuosituloksen myötä, mutta kesää kohden Helsingin pörssin alavireinen kehitys painoi myös Digian osakkeen lähdes tulosjulkaisua edeltäneelle tasolle.

Hieman yllättäen Digian toisen neljänneksen tulos sai markkinoilta alkuun lievän negatiivisen vastaanoton, vaikka tulos oli analyytikoiden ennusteisiin nähden edeltävää kvartaalia parempi. Digia Oyj:n osake lähti vähän reilun prosentin laskuun kaupankäynnin alkaessa tulosjulkistuksen jälkeen. Päivän mittaan suunta kuitenkin kääntyi ja osake nousi hieman yli edellisen päätöskurssin.

Digian osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Sijoittajan näkökulma

Vuoden toinen neljännes sujui Digialla hyvin, vaikka yhtiön markkinatilanne pysyi haastavana. Isossa kuvassa yhtiön tavoittena on pitkäjänteinen kannattava kasvu ja tästä pidettiin kiinni toisella kvartaalilla. Digian järjestämässä analyytikkotilaisuudessa yhtiön johto kertoi neljänneksen toteutuneen 8,8 prosentin kasvun olevan kohtuullinen suoritus. Sen sijaan erityisen tyytyväisiä johto oli orgaaniseen kasvuun. Digian liikevaihto kasvoi orgaanisesti kaikilla neljällä palvelualueella.

Digian toimintaympäristössä hiersi vielä toisella neljänneksellä asiakkaiden varovaisuus, joka näkyi päätöksenteon viivästymisessä ja hankkeiden siirtymisessä. Riskinä osakkeelle onkin yleisen taloustilanteen heikentyminen, mikä voisi vaikuttaa Digian asiakkaiden käyttäytymiseen ja investointihalukkuuteen negatiivisesti. Toistaiseksi yhtiön markkinatilanteessa ei ole näkynyt merkkejä heikentymisestä – päinvastoin Digia on nähnyt kysynnässä viitteitä trendistä, joka suosisi Digian monipuolista kokonaistarjoomaa. Analyytikkotapahtumassa Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta korosti, kuinka Digia ei aio jäädä laakereille lepäämään ja odottelemaan markkinatilanteen kääntymistä, vaan yhtiö keskittyy tunnistamaan toimimallinsa kehityskohtia ja tarttuu niihin aktiivisesti saavuttaakseen tavoittelemansa kasvun ja kannattavuuden kehityksen.

Tällä hetkellä Digian lähitulevaisuuden näkymät ovat positiiviset. Digia operoi vahvalla taseella ja sen liiketoiminta on megatrendien tukemaa. Ensimmäisen vuosipuoliskon lukujen perusteella yhtiö on saavuttamassa ohjauksensa mukaisen kannattavan kasvun. Analyytikoiden tulosennusteella ja osakkeen päätöskurssilla 8.8. laskettu P/E-luku on 13,0. Tekoäly-megatrendin tukemalle kasvuyhtiölle tämä on jo todella edullinen. Osakkeen houkuttelevuutta lisää sen osinkopotentiaali. Digia on vakaa osingonmaksaja ja nykyisellä tasolla sen osake tarjoaa mukavaa 3,5 prosentin osinkotuottoa.

IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia.

Päijän Boats osakeanti
Sinua voisi kiinnostaa
hajautus, osakemarkkina
Viikon laatuosake: Elisan osake on kääntynyt tasaiseen nousuun
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Volvo Groupin osake tarjoaa laatua matalalla arvostuksella
Sijoittajan valinnat