Maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin sijoittavan II-Disruptiven salkkukatsaus

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa. Suosituin salkkumme on II-Disruptive, joka sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Miten salkku on tuottanut tänä vuonna? Mitkä ovat sen suurimmat sijoitukset?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa. Suosituin salkkumme on II-Disruptive, joka sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Miten salkku on tuottanut tänä vuonna? Mitkä ovat sen suurimmat sijoitukset?

II-Disruptive salkkukatsaus

Markkina on toipunut elokuun alun lyhyestä romahduksesta. Romahduksen sysäsi liikkeelle odotuksia heikommat työllisyysluvut, jotka tulivat heti Fedin kokouksen jälkeen. Fed piti ohjauskoron ennallaan, mikä jälkikäteen tuntui markkinoilta virheliikkeeltä talouskasvun jarruttaessa.  Myös Japanin jenin carry tradella oli osuutta asiaan.

Tuloskausi on myös ollut lievä pettymys. Ainakin markkinareaktioista päätelleen. 

Markkinakorot ovat tulleet voimakkaasti alas, mikä kertoo siitä, että markkinat odottavat talouskasvun ja inflaation hyytyvän sekä keskuspankin laskevan korkoja nopeammin kuin kesän alussa ennakoitiin. 

Salkun kehitys 

Salkkumme on kehittynyt vuonna 2024 melko hyvin. Tuotto vuoden alusta on 10,8 % vahvan vuoden 2023 jälkeen, jolloin salkkumme tuotti 59 %. Salkku on 5,8 % alempana kuin kuluvan vuoden huiput. Nasdaq 100 -indeksi on vastaavasti noin 8 % alempana kuin tämän vuoden huiput. Nasdaq 100 -indeksi on tuottanut 14 % vuonna 2024. Salkkumme riski on Nasdaq 100 -indeksiä jonkin verran matalampi tällä hetkellä hyvän hajautuksen ja käteisposition ansiosta. Käteispositio salkussa on reilu 6 %. 

Salkun suurimmat sijoitukset 

Salkkumme suurimmaksi sijoitukseksi on noussut Mercado Libre (MELI)*, jonka odotuksia vahvempi tulos aiheutti positiivisen markkinareaktion ja vahvan momentumin osakkeelle. Seuraavaksi suurin sijoitus on Google, jonka osake on laskenut tulosjulkistuksen jälkeen. Tulos oli solidi, mutta markkinat säikähtivät tulevaisuuden investointeja. Pidämme GOOGLEa edelleen houkuttelevana matalan arvostuksen suhteessa kasvuun vuoksi. Samalla painolla Googlen kanssa on META, jonka tuloksesta markkinat tykkäsivät. Lisäsimme METAa heinäkuun puolivälissä ja ostos näyttää tällä hetkellä onnistuneelta. 

II-Disrupive Salkun suurimmat sijoitukset

II-disruptive salkun suurimmat sijoitukset.

Markkinoiden kehitys 

Olemme varovaisia markkinoiden kehityksen suhteen elokuun alun normaalista poikkeavan volatiliteetin vuoksi. Yleensä näin nopea volatiliteetin nousu ennakoi muutosta isossa kuvassa. Riskinä on, että talouskasvu hidastuu ja Fed pitää ohjauskorkoja liian pitkään liian korkealla. Pörssiyhtiöiden tulosraporteista on ollut aistittavissa syklin viilentymistä ja kulutuskysynnän pehmeyttä. 

Positiivisena markkina-ajurina on hidastunut inflaatio, joka oli heinäkuussa 2,9 prosenttia. Inflaatio on viimeksi ollut alle 3 prosenttia vuonna 2021.

Pidämme todennäköisesti käteispainon nykyisellään ellei yksittäisissä osakkeissa tule ostopaikkoja. Tavoitteenamme on käyttää käteinen osakeostoihin tulevissa markkinalaskuissa.  

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Näin kopioit Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut

  1. Rekisteröidy eToroon
  2. Etsi haluamasi salkku: II-Quality, II-Disruptive tai II-ETF-Portfolio
  3. Paina oikealla olevaa Invest-nappia
  4. Valitse haluamasi sijoitussumma, minimi 500 dollaria
  5. Klikkaa Invest vahvistaaksesi sijoituksesi

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin helposti

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat saatavilla eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla. Osake- ja ETF-salkut ovat helposti kopioitavissa yhdellä napin painalluksella.

Kopioimalla Sijoittaja.fi:n salkut saat kaikki samat osakkeet ja ETF:t omaan salkkuusi. Kun salkuissa tehdään muutoksia, kaupat toteutuvat automaattisesti myös omassa salkussasi. Rakentamillamme sijoitussalkuilla voit sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin, globaaleihin laatuyhtiöihin tai tehokkailla ETF:illä toteutettuihin sijoitussalkkuihin.

Sijoittaja.fi on neuvotellut edut eToroon, jolloin kaupankäynti on edullista. Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta. Lue myös muiden sijoittajien kokemuksia eTorosta.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa
Fed yhdysvaltain keskuspankki
Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Sijoittajan valinnat