Kansainvälisiin laatuosakkeisiin sijoittavan Globaalit Laatuosakkeet -salkun katsaus

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa. Laatusalkkumme II-Quality on kehittynyt vuonna 2024 strategian mukaisesti.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa. Laatusalkkumme II-Quality on kehittynyt vuonna 2024 strategian mukaisesti.

Markkinatilanne

Markkina on toipunut elokuun alun lyhyestä romahduksesta. Romahduksen sysäsi liikkeelle odotuksia heikommat työllisyysluvut, jotka tulivat heti Fedin kokouksen jälkeen. Fed piti ohjauskoron ennallaan, mikä jälkikäteen tuntui markkinoilta virheliikkeeltä talouskasvun jarruttaessa. Myös Japanin jenin carry tradella oli osuutta asiaan.

Tuloskausi on myös ollut lievä pettymys. Ainakin markkinareaktioista päätelleen. Markkinakorot ovat tulleet voimakkaasti alas, mikä kertoo siitä, että markkinat odottavat talouskasvun ja inflaation hyytyvän sekä keskuspankin laskevan korkojan nopeammin kuin kesän alussa ennakoitiin. Viimeiset viikon talousluvut ovat olleet markkinoille positiivista ja tilanne on rauhoittunut selvästi.

Globaalit Laatuosakkeet (II-Quality) -salkun kehitys 

Globaalit Laatuosakkeet -salkkumme on kehittynyt vuonna 2024 strategian mukaisesti. Salkun tuotto vuoden alusta on 10 %, kun S&P 500 -indeksi on tuottanut 16,8 %. Elokuun korjausliikkeessä S&P 500 -indeksi kävi yli 8 prosentin laskussa, kun II-Quality laski vain 3 prosenttia. Salkku toimi volatiilissä markkinassa strategian mukaisesti.  

Salkun suurimmat sijoitukset 

Salkkumme suurin sijoitus on Oracle, joka hyötyy tekoälymegatrendistä. Oracle on laskenut teknologiayhtiöiden mukana, mutta ei ole vielä julkaissut Q2-tulostaan. Seuraavaksi suurin sijoitus on Garmin, joka on julkaissut tuloksensa ja kehittynyt suhteellisen vakaasti. Kolmanneksi suurin on TJX, jonka tulosjulkistusta pitää odottaa vielä vajaan viikon verran. Osakkeen kehitys on ollut melko vakaata. 

Neljäntenä löytyy laihdutuslääkkeiden johtaja Eli Lilly. Osake oli jo laskutrendissä, mutta selvästi odotuksia parempi tulosraportti sysäsi osakkeen selvään nousuun. Viidenneksi suurin on Assa Abloy, jonka tulos oli odotusten mukainen. Osake on hieman pakittanut heinäkuun lopun huipuista.

II-quality salkun suurimmat sijoitukset

II-Quality salkun suurimat sijoitukset

Markkinoiden kehitys 

Olemme vielä varovaisia markkinoiden kehityksen suhteen elokuun alun normaalista poikkeavan volatiliteetin vuoksi. Yleensä näin nopea volatiliteetin nousu ennakoi muutosta isossa kuvassa. Riskinä on, että talouskasvu hidastuu ja Fed pitää ohjauskorkoja liian pitkään liian korkealla. Pörssiyhtiöiden tulosraporteista on ollut aistittavissa syklin viilentymistä ja kulutuskysynnän pehmeyttä. 

Toisaalta kuluva viikko on poistanut pahimpia pelkoja. Inflaatioluvut olivat positiivinen yllätys. Samoin vähittäiskauppaluvut sekä tuoreet tulokset Walmart etunenässä.

Käteispainomme salkussa on 4,8 %. Emme näe tällä hetkellä tarvetta sen muuttamiseen. Odotamme parempaa ostopaikkaa, jossa voimme laittaa käteisen töihin. Käteispainon nostamisessakaan ei ole tässä hetkessä erityisesti järkeä, koska salkku on menestynyt niin hyvin volatiilissa markkinatilanteessa.  

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Näin kopioit Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut

  1. Rekisteröidy eToroon
  2. Etsi haluamasi salkku: II-Quality, II-Disruptive tai II-ETF-Portfolio
  3. Paina oikealla olevaa Invest-nappia
  4. Valitse haluamasi sijoitussumma, minimi 500 dollaria
  5. Klikkaa ”Invest” vahvistaaksesi sijoituksesi

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin helposti

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat saatavilla eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla. Osake- ja ETF-salkut ovat helposti kopioitavissa yhdellä napin painalluksella.

Kopioimalla Sijoittaja.fi:n salkut saat kaikki samat osakkeet ja ETF:t omaan salkkuusi. Kun salkuissa tehdään muutoksia, kaupat toteutuvat automaattisesti myös omassa salkussasi. Rakentamillamme sijoitussalkuilla voit sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin, globaaleihin laatuyhtiöihin tai tehokkailla ETF:illä toteutettuihin sijoitussalkkuihin.

Sijoittaja.fi on neuvotellut edut eToroon, jolloin kaupankäynti on edullista. Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta. Lue myös muiden sijoittajien kokemuksia eTorosta.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Sähkön hinta pysynee korkealla syyskuun loppuun
Tuore pörssilistautuja Canatu tavoittelee vahvan kasvun jatkumista
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Sijoittajan valinnat