S&P 500 -indeksi houkuttelee sijoittajia – viisi syytä miksi

Miksi 500 suurimman yhdysvaltalaisen yrityksen indeksi on yksi maailman suosituimmista sijoituskohteista? Lue alta!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Miksi 500 suurimman yhdysvaltalaisen yrityksen indeksi on yksi maailman suosituimmista sijoituskohteista? Lue alta!

S&P 500 -indeksi toimii markkinoiden mittapuuna

Jos tavoitteenasi on rakentaa vakaa ja hajautettu salkku, S&P 500 -indeksiä ei oikein voi jättää salkun ulkopuolelle. Tämä Yhdysvaltain 500 suurimman pörssiyhtiön indeksi ei pelkästään mittaa maan taloudellisia olosuhteita, vaan toimii myös markkinoiden vertailukohtana. Tässä artikkelissa kerrotaan viisi syytä, miksi S&P 500 -indeksi on syytä olla mukana sijoitussalkussa.

1. Laaja hajautus

Sijoittaminen S&P 500 -indeksiin tarjoaa yhden pysähdyksen taktiikan hajautukseen: sijoituksesi jakautuu eri sektorien huippuyrityksiin, teknologiasta terveydenhuoltoon. Vaikka hajauttaminen ei täysin poista riskejä, riippumattomuus yksittäisen osakkeen menestyksestä voi tuoda vakautta. Lisäksi kattava valikoima eri toimialoja auttaa lieventämään laskusuhdanteiden vaikutuksia tietyssä sektorissa.

2. Todistettu menestys

S&P 500 -indeksi on historiassa osoittautunut luotettavaksi tuoton lähteeksi. S&P 500 -indeksin keskimääräinen vuosituotto on ollut noin 10 prosenttia vuodesta 1957 alkaen. Viimeisen 10 vuoden aikana indeksin kokonaistuotto on ollut peräti 15 prosenttia. Vaikka historiallinen tuotto ei koskaan takaa tulevaa menestystä, indeksin historia hyvästä palautumisesta markkinanotkahduksien jälkeen antaa pitkäaikaisille sijoittajille varmuutta indeksin kestävyydestä ja jatkuvasta kasvupotentiaalista.

3. Kustannustehokkuus

S&P 500 -indeksiin sijoittaminen indeksirahastojen tai ETF:n, kuten SPDR S&P 500 (SPY), iShares Core S&P 500 (IVV) tai Vanguard S&P 500 (VOO), kautta on erittäin kustannustehokasta. Vaikka näiden rahastojen matalammat kulusuhteet eivät välttämättä takaa parempia nettotuottoja, on kulujen pienentäminen yksi varmimmista tavoista menestyä paremmin sijoittajana. Matalien kulujen avulla rahaa jää enemmän sijoitusten kasvattamiseen verrattuna, jos sijoittaa aktiivisesti hallinnoituihin rahastoihin.

4. Likviditeetti

S&P 500 -indeksin likviditeetti on maailman parhaita. Se tarjoaa sijoittajille joustavuutta ostaa tai myydä sijoituskohdetta nopeasti kaupankäynnin aikana. Tämä on erityisen tärkeää nopeasti muuttuvilla markkinoilla, joissa kyky tehdä nopeita muutoksia salkkuun on tärkeää. On kuitenkin syytä huomata, että likviditeetti voi vaihdella, etenkin markkinahäiriöiden aikana.

5. Taloudellisen kasvun kuvaaja

Taloudelliset olosuhteet ja markkinatilanteet vaihtelevat. Yhdysvaltain talous on vuosikymmenten mittaan osoittanut merkittävää kestävyyttä ja vahvuutta. S&P 500 -indeksin yhtiöt ovat globaaleja, mutta indeksi heijastaa olennaisesti myös maailman suurimman talouden, Yhdysvaltain, talouden kasvua.

Alkuperäinen blogikirjoitus on julkaistu: 5 Reasons why investors turn to the S&P 500

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

S&P 500 -indeksi on Yhdysvaltojen ja samalla koko maailman tärkein yksittäinen indeksi. Markkina-arvopainotettu indeksi koostuu 500 suuresta amerikkalaisyhtiöstä, joiden osake on listattu johonkin merkittävään Yhdysvaltalaiseen pörssiin (esim. NYSE tai Nasdaq).

Myös eToron valikoimista löytyy S&P 500 -indeksiin sijoittavia rahastoja

eTorosta löytyy satoja ETF-rahastoja ja myös S&P 500 -indeksiin sijoittavia rahastoja.

Sijoittajan kannattaa olla tarkkana, jotta ostaa eTorossa aitoja ETF-rahastoja, eikä synteettisiä hinnanerosopimustuotteita (CFD Contract For Difference), sillä niistä aiheutuvia tappioita ei voi vähentää verotuksesta.

Miten tunnistaa aidon ETF:n eTorossa?

Aidot ETF:t eTorossa ovat EU:n regulaation piirissä. Jokaisen tällaisen ETF:n nimessä on kirjainyhdistelmä UCITS, eli Undertaking for Collective Investment Transferable Securities Directive. UCITS-merkitty sijoitusrahasto noudattaa Euroopan unionin sijoitusrahastodirektiiviä. Mikäli eTorossa ETF:n nimessä ei ole UCITS-merkintää, on kyseessä CFD-pohjainen ETF. 

Alla olevat linkit johtavat aitojen ETF:ien sivuille eTorossa:

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

eToro on sosiaalisen sijoittamisen edelläkävijä

Sijoittaja.fi on tehnyt yhteistyötä eToron kanssa vuodesta 2028 alkaen. Myös Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat saatavilla eTorossa. eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla osake- ja ETF-salkut ovat helposti kopioitavissa yhdellä napin painalluksella.

Edullisuus on eToron suurin valtti. eTorossa avausmaksu ja kaupankäynti osakkeilla on 1$. Kun rekisteröidyt kauttamme*, saat myös nostot ilman kuluja.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Eurooppa uudelleenvarustautuu – vertailussa kuusi puolustusteollisuuden osaketta
Miten suomalainen aktiivisijoittaja eroaa ruotsalaisesta?
Treidi-ideana Johnson & Johnsonin osake
Sijoittajan valinnat