Viikon globaali laatuosake: Cintas tarjoaa vakaata ja kannattavaa kasvua

Yhdysvaltalainen Cintas Corp on täyden kympin laatuyhtiö, ja yhtiön kannattavuus on ollut viime vuosina erittäin vakaalla tasolla. Osakkeella on tällä hetkellä allaan vahva momentti.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Yhdysvaltalainen Cintas Corp on täyden kympin laatuyhtiö, ja yhtiön kannattavuus on ollut viime vuosina erittäin vakaalla tasolla. Osakkeella on tällä hetkellä allaan vahva momentti.

Parhaiden kansainvälisten laatuyhtiöiden lista päivitetty

Päivitimme elokuussa jälleen parhaiden globaaleiden laatuyhtiöiden listan. Yksi listan osakkeista on yhdysvaltalainen Cintas Corp, joka tarjoaa monenlaisia tuotteita ja palveluita yrityksille ja organisaatioille, kuten univormuja, siivoustarvikkeita ja -palveluita, sekä ensiapu- ja turvatuotteita. Yhtiön tarjoamat palvelut ovat usein kriittisiä asiakasyritysten päivittäiselle toiminnalle, mikä mahdollistaa yhtiölle vakaan liiketoiminnan.

Cintas on ylläpitänyt viime vuosina vakaata, noin 20–22 %:n operatiivista liikevoittomarginaalia. Analyytikot ennakoivat Cintasin kannattavuuden kohentuvan tulevina vuosina. Operatiivisen liikevoittomarginaalin ennakoidaan kohenevan noin 22–23 %:n tasoille tilikausina 2025 ja 2026.

Cintasin tuloskasvu on ollut melko tasaista viime vuosien aikana. Tilikaudesta 2020 saakka yhtiön operatiivisen liikevoiton liukuva vuotuinen kasvutahti on ollut noin 15 %:ia tilikauteen 2024 laskettuna. Analyytikot ennakoivat tulokselle noin 9–10 % kasvua seuraaville tilikausille.

Cintas on laadukas yhtiö, joka ylläpitää myös kohtalaista kasvua. Yhtiön liikevaihdon liukuva vuotuinen kasvu on ollut noin 8 % tasolla viime vuosina, ja analyytikot ennakoivat liikevaihdon kasvun olevan noin 7 %:ssa tulevina vuosina.

Cintasin osake

Cintasin osake on ollut viime vuosina vahvassa nousutrendissä. Pelkästään kuluneen vuoden aikana osake on tuottanut noin 33 %. Laadukkaasta kasvun myötä Cintasin osake on toisaalta melko korkealle arvostettu. Tilikauden 2025 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna Cintasin P/E-luku on 47,5. Korkeasta arvostuksesta huolimatta Cintasin osakkeen kurssiriski, eli kurssin vaihteluherkkyys, on viime vuosina pysytellyt maltillisena tasolla.

Cintasin osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Cintasin osake Osaketyökalussa

Osaketyökalussa Cintasin osake saa korkeat kokonaispisteet (74). Erinomaisten laatupisteiden lisäksi yhtiö saa korkeat pisteet osakkeen vähäriskisyydestä ja täyden kympin momentista. Osakkeella on myös kohtuuhyvät kasvu- ja osinkopisteet, mutta korkean arvostuksen myötä arvopisteet ovat matalat.

Osaketyökalusta voit tarkistaa Cintasin pisteytyksen lisäksi yhtiön ennusteet ja tunnusluvut. Osaketyökalun avulla osaketta on myös helppo vertailla sen kilpailijoihin.

Tutustu parhaisiin laatuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kansainvälisten laatuosakkeiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat laatuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tuoreita mansikoita ja omenia
Novo Nordisk on Tanskan pörssin parhaiten tuottaneita osakkeita
Näin rakennat hyvin hajautetun ETF-salkun eTorossa
Sijoittajan valinnat