Markkinat odottavat Nvidian tulosta

Nvidia julkaisee pian tilikauden toisen neljänneksen tuloksensa. Sijoittajien odotukset ovat korkealla, ja Nvidian odotetaankin raportoivat jälleen vahvoja kasvulukuja.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nvidia julkaisee pian tilikauden toisen neljänneksen tuloksensa. Sijoittajien odotukset ovat korkealla, ja Nvidian odotetaankin raportoivat jälleen vahvoja kasvulukuja.

Markkinoilla odottava tunnelma

S&P 500 -indeksi on palautunut elokuun alun laskusta ja markkinoilla on odottava tunnelma. Lähiaikojen tärkein mittari markkinoille on Nvidian tulos, joka julkaistaan pörssin sulkeuduttua 28.8.2024.

S&P 500 -indeksi on 20 ja 50 päivän liukuvien keskiarvojen yläpuolella. Myös riskiä mittaava VIX-indeksi on laskenut (tumma alue kuvaajassa). Kuvan lähde: Sijoittaja360.

Nvidian kurssikehitys ennen tulosjulkistusta

Nvdia on ollut vuosien 2023 ja 2024 ylivoimaisesti tärkein osake markkinoille. Nvidia oli S&P 500 -indeksin vuoden 2023 parhaiten tuottanut osake ja vuonna 2024 tuotto on edelleen ollut huikea 159 %.

Kurssikäyrästä nähdään, että osakekurssi kävi korkeimmillaan 18.6., jolloin päätöskurssi oli 135,58 dollaria. Seuraava lähiaikojen huipputaso oli 9.7., jolloin päätöskurssi oli 131,38 dollaria. Tulospäivää edeltävän pörssipäivän päätöskurssi Nvidialla oli 128,30 dollaria. Teknisen analyysin näkökulmasta kurssikäyrässä ongelma on se, ettei kesäkuun kurssihuippujen yli ole päästy. Odotukset tulosraportin suhteen ovat siten korkealla.

Nvidian osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Mitä Nvidialta odotetaan Q2/2025-raportilta

Edellisellä kvartaalilla Nvidian liikevaihto oli 26,04 miljardia dollaria (ennuste 25,0). Kasvua oli järisyttävät 262 % vertailukaudesta ja kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen neljännes, kun yhtiö raportoi yli 200 %:n kasvulukuja. Vahvan kasvun taustalla on ollut datakeskussegmentin vahva kasvu, jonka liikevaihto kasvoi 427 % edellisvuodesta ja oli 22,6 miljardia dollaria. Neljänneksen operatiivinen Non-GAAP liikevoitto oli 18,06 miljardia dollaria, joka vastasi noin 69 % liikevoittomarginaalia.

Tilikauden toiselta kvartaalilta analyytikot odottavat Nvidialta noin 28,70 miljardin dollarin liikevaihtoa, joka tarkoittaisi jälleen yli 100 % kasvua. Non-GAAP liikevoiton ennakoidaan yltävän 18,84 miljardiin dollariin, joka vastaisi noin 66 % liikevoittomarginaalia. Jatkossa Nvidian kasvutahti tulee hidastumaan vahvojen vertailukausien vuoksi. Liikevoittomarginaalin ennakoidaan jatkossa pysyttelevän noin 66 % tienoilla.

Nvidian näkymät ovat vahvat

Kävi tulosjulkistuksessa miten tahansa, ovat Nvidian näkymät erittäin vahvat. Alaa seuraavan asiantuntijan mukaan Nvidian menestys on pohjautunut Hopper H100-prosessoriin. Maaliskuussa 2024 Nvidia julkisti uuden AI-prosessorin, joka kantaa nimeä Blackwell. Uusi Blackwell GB200 NVL72 on teholtaan jopa 30-kertainen verrattuna vastaavaan H100-järjestelmään. Myös hinta uudella järjestelmällä on lähes kymmenkertainen vanhaan nähden.

Nvidian tärkeimpiä asiakkaita, ovat tekoälyyn voimakkaasti investoivat teknologiajätit, Alphabet, Amazon, Meta ja Microsoft. Asiantuntijan mukaan. Meta investoi vuonna 2024 37-40 miljardia dollaria ja vuonna 2025 merkittävästi enemmän. Alphabet, Amazon ja Microsoft yhteensä 150-180 miljardia dollaria.

Nvidian myynti datakeskuksiin on kasvanut räjähdysmäisesti tekoälymegatrendin ansiosta. Edellisellä tilikaudella datakeskussegmentin liikevaihto oli 48 miljardia dollaria, kuluvalla tilikaudella sen arvioidaan olevan 140 miljardia ja uuden Blackwell-prosessorin myötä analyytikot ovat ennustaneet 200 miljardin liikevaihtoa vuodelle 2025. Asiantuntijan mukaan ennusteissa on, että Nvidia säilyttävää jopa 90 prosentin markkinaosuuden AI-prosessoreissa seuraavien 2-3 vuoden aikana.

Asiantuntija pitää merkittävimpänä riskinä Nvidialle viivettä Blackwell-prosessorien toimituksissa. Tästä on liikkunut markkinoilla huhuja. Maailman suurin sirutoimittaja TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) valmistaa Nvidian prosessorit.

Nvidian tämän hetkinen kurssi

Katso Nvidian kurssi & avainluvut eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tuoreita mansikoita ja omenia
Novo Nordisk on Tanskan pörssin parhaiten tuottaneita osakkeita
Näin rakennat hyvin hajautetun ETF-salkun eTorossa
Sijoittajan valinnat