Nvidian tulos ennusteita parempi – osakekurssi laskuun

Hartaasti markkinoilla odotettu Nvidian tulos on ulkona. Raportti oli jälleen vahva, mutta se ei riittänyt nostamaan osakekurssia, joka laski yli 6 prosenttia. Lue analyysi.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Hartaasti markkinoilla odotettu Nvidian tulos on ulkona. Raportti oli jälleen vahva, mutta se ei riittänyt nostamaan osakekurssia, joka laski yli 6 prosenttia. Lue analyysi.

Kuuntele aiheesta myös tuore SIJOITTAJA -podcast

Nvidian tulos ennusteita parempi

Nvidia raportoi Q2/2025 tuloksen, joka ylitti Wall Streetin odotukset, ja antoi odotettua vahvemman ohjauksen kuluvalle neljännekselle. Nvidian osake laski seuraavana pörssipäivänä yli 6 prosenttia.

  • Osakekohtainen oikaistu tulos: 68 senttiä vs. 64 senttiä ennuste
  • Liikevaihto: 30,04 miljardia dollaria vs. 28,7 miljardia dollaria ennuste

Nvidia ohjasi noin 32,5 miljardin dollarin liikevaihtoa nykyiselle neljännekselle, kun analyytikot odottivat 31,7 miljardia dollaria. Tulosennakosta voi tarkistaa Nvidian historialliset ja ennustetut kvartaalitulokset. Ohjaus tarkoittaa 85 prosentin kasvua Q3:lle.

Liikevaihto jatkaa hurjaa kasvuaan siruvalmistajalla. Kasvua oli vuositasolla 122 % tämän neljänneksen aikana. Kasvuvauhti kuitenkin hidastui edellisistä kvartaaleista, sillä kolmella edellisellä kvartaalilla Nvidia kasvoi yli 200 prosentin vuosivauhtia.

Nettotulos yli kaksinkertaistui 16,6 miljardiin dollariin, eli 67 senttiin osakkeelta, edellisvuoden 6,18 miljardista dollarista, eli 25 sentistä osakkeelta. Tulos ylitti niukasti analyytikkojen konsensusennusteen, joka oli 0,64 senttiä.

Datakeskusliiketoiminta kasvun ajuri

Nvidian datakeskusliiketoiminnan liikevaihto, joka sisältää sen tekoälyprosessorit, kasvoi 154 % edellisvuodesta 26,3 miljardiin dollariin, mikä kattaa 88 % kokonaismyynnistä. Tämä ylitti myös analyytikoiden odotukset, jotka olivat 25,24 miljardia dollaria.

Kaikki myynti ei kuitenkaan koostu tekoälysiruista. Nvidia kertoi keskiviikkona, että 3,7 miljardia dollaria tuli yhtiön verkkotuotteista.

Suurin osa yhtiön liiketoiminnasta kohdistuu muutamiin pilvipalveluntarjoajiin ja kuluttajainternet-yhtiöihin, kuten Microsoftiin, Alphabetiin, Metaan ja Teslaan. Nvidian siruja, kuten H100 ja H200 (Hopper), käytetään suurimmassa osassa generatiivisia tekoälysovelluksia, kuten OpenAI:n ChatGPTä.

Monet asiakkaat odottavat Nvidian seuraavan sukupolven tekoälysirua, nimeltään Blackwell. Nvidia kertoi toimittaneensa näytteitä Blackwell-siruista neljänneksen aikana ja tehneensä muutoksen tuotteeseen, jotta sen valmistus olisi tehokkaampaa. Blackwell-sirun viivästyminen on yksi Nvidian liiketoiminnan suurimmista riskeistä.

”Odotamme toimittavamme useiden miljardien dollarien edestä Blackwell-siruja neljännellä neljänneksellä”, sanoi Nvidian talousjohtaja Colette Kress analyytikoille pidetyssä puhelussa.

”Sirun vaatima muutos on valmis. Toiminnallisia muutoksia ei tarvittu”, sanoi Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang puhelun aikana.

”Hopperin kysyntä pysyy vahvana, ja odotukset Blackwellin suhteen ovat valtavat”, sanoi Huang tiedotteessa. Nvidia huomautti, että Hopperin tarjonta kasvaa, kun taas Blackwell on edelleen niukasti saatavilla.

Nvidia ilmoitti, että sen bruttokateprosentti laski neljänneksen aikana 75,1 prosenttiin edellisen neljänneksen 78,4 prosentista. Bruttokateprosentti on edelleen korkeampi kuin vuotta aiemmin, jolloin se oli 70,1 prosenttia. Koko vuoden osalta yhtiö odottaa bruttokateprosentin olevan ”keskimäärin 70 prosentin alueella”. Analyytikot odottivat koko vuoden katteen olevan 76,4 prosenttia.

Nvidian osake

Nvidia on ollut suurin hyötyjä meneillään olevasta tekoälybuumista. Nvidian osake on noussut tänä vuonna yli 130 %. Vuonna 2023 osake oli myös S&P 500 -indeksin paras osake ja kurssi nousi lähes 240 % vuonna 2023. Yhtiön markkina-arvo ylitti heinäkuussa 3 biljoonaa dollaria, ja Nvidia oli hetkellisesti jopa maailman arvokkain julkinen yhtiö. Huipputasoista kurssi on kuitenkin laskenut.

Osakekurssi on stabiloitunut ja tulosennakossa mainitsemamme momentti hyytynyt. Seuraa Nvidian momenttia Sijoittaja360:ssa.

Kurssikäyrästä nähdään, että osakekurssi kävi korkeimmillaan 18.6., jolloin päätöskurssi oli 135,58 dollaria. Seuraava lähiaikojen huipputaso oli 9.7., jolloin päätöskurssi oli 131,38 dollaria. Tulospäivän päätöskurssi Nvidialla oli 125,61 dollaria. Teknisen analyysin näkökulmasta kurssikäyrässä ongelma on se, ettei kesäkuun kurssihuippujen yli ole päästy.

Osake reagoi tulosraporttiin juuri, kuten tekninen analyysi ennusti. Osakekurssi laski tulosjulkistuksen jälkeisenä päivänä reilu 6 prosenttia.

Nvidia osakekurssi

Nvidian tämänhetkinen osakekurssi ja tavoitehinta

Katso Nvidian tämän hetkinen kurssi ja analyytikoiden tavoitehinnat eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Nvidian osake Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkussamme

Nvidia löytyy Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkustamme (II-Disruptive). Salkun voi kopioida tai katsoa, mitä osakkeita se sitältää eTorossa.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla ja ETF:llä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tuoreita mansikoita ja omenia
Novo Nordisk on Tanskan pörssin parhaiten tuottaneita osakkeita
Näin rakennat hyvin hajautetun ETF-salkun eTorossa
Sijoittajan valinnat