Näin kopioit BlackRockin sijoitussalkut eToron sijoituspalvelussa

Maailman suurin varainhoitaja BlackRock tarjoaa helposti kopioitavia salkkujaan eToron Copytrader -palvelussa. Se on yksi palvelun suosituimmista ominaisuuksista. Valmiiden salkkujen kopiointi sopii sijoittajalle, jolla ei ole aikaa käyttää sijoituskohteiden tutkimiseen ja analysointiin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Maailman suurin varainhoitaja BlackRock tarjoaa helposti kopioitavia salkkujaan eToron Copytrader -palvelussa. Se on yksi palvelun suosituimmista ominaisuuksista. Valmiiden salkkujen kopiointi sopii sijoittajalle, jolla ei ole aikaa käyttää sijoituskohteiden tutkimiseen ja analysointiin.

eTorolla on käytössä CopyTrader -palvelu*, jonka avulla voit nähdä, mitä sijoituksia muut sijoittajat tekevät reaaliajassa, löytää ja seurata sijoittajia, joista pidät, ja kopioida heidän salkkunsa vain muutamalla klikkauksella.

Salkkujen kopioimiseen vaadittu minimisijoitusmäärä on 200 dollaria. Suurin summa, jonka voi sijoittaa on 500 000 dollaria.

CopyTrader™ ja Smart Portfolios perustuvat eToron yli 20 miljoonan käyttäjän yhteisöön 140 eri maasta.

BlackRockin Core-salkkujen kopiointi

Myös maailman suurin varainhoitaja BlackRock tarjoaa helposti kopioitavia salkkujaan eTorossa. Ennen salkkujen kopiointia on tärkeää arvioida sijoitustavoitteesi, määritellä oma riskiprofiili ja miettiä, mihin omaisuuseriin haluaa sijoittaa. Tämän jälkeen itselle sopivan valmiin core-salkun valitseminen on helpompaa.

1 Mieti sijoitustavoitteesi

Kun harkitset valmiin salkun (tai minkä tahansa sijoituksen) kopioimista, niin ensimmäinen askel on määritellä selkeästi, mitä haluat saavuttaa. Olipa kyse sitten eläkesäästöjen kerryttämisestä tai lyhyen aikavälin tavoitteesta, kuten asunnon käsirahan säästämisestä, niin sijoitustavoitteesi ohjaavat valintoja.

2 Huomioi riskinsietokykysi

Arvioi, kuinka paljon riskiä olet valmis ottamaan saavuttaaksesi sijoitustavoitteesi. Tämä auttaa määrittämään sopivat omaisuuserät. Oletko valmis hyväksymään arvonvaihtelut, vai onko pääoman säilyttäminen ensisijainen tavoite?

Muista, että riski ja tuotto ovat erottamattomasti yhteydessä; korkeammat pitkän aikavälin tuotot edellyttävät yleensä enemmän riskiä.

3 Tutustu osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin

Kun olet pohtinut tavoitteitasi ja riskinsietokykyäsi, arvioi, mitkä omaisuusluokat sopivat sinulle. Valmiit salkut sisältävät sekoituksen osakkeita ja korkosijoituksia. Vaikka osakkeet tarjoavat korkeampaa potentiaalista tuottoa, niin niiden volatiliteetti on korkeampi. Korkosijoitukset tuovat vakautta ja tasaista tuottoa, mikä tekee niistä sopivia eri sijoitusstrategioihin.

BlackRock Core-salkut

BlackRock toimii varainhoitajana eToron Core Smart Portfolioissa. Ne sisältävät viisi erilaista salkkua, jotka on suunniteltu vastaamaan eri sijoittajien tarpeita ja riskiprofiileja. Salkut on rakennettu BlackRockin suosituilla Core ETF:illä.

Core-Income — Tämä salkku koostuu 100 % koroista ja on tarkoitettu konservatiivisille sijoittajille, jotka priorisoivat vakautta ja kassavirtaa.
Core-Stability — Tämä salkku koostuu 20 % osakkeista ja 80 % koroista, ja se on tarkoitettu niille, jotka etsivät varovaista mutta kasvuhakuista strategiaa.
Core-Moderate — Tämä salkku koostuu 40 % osakkeista ja 60 % koroista, ja se on tarkoitettu maltillisen riskin sijoittajille, jotka tavoittelevat tasaista kasvua.
Core-Dynamic — Tämä salkku koostuu 80 % osakkeista ja 20 % koroista, ja se on tarkoitettu sijoittajille, joilla on korkeampi riskinsietokyky ja jotka keskittyvät pitkän aikavälin kasvuun.
Core-Equity — Tämä salkku koostuu 100 % osakkeista ja on tarkoitettu sijoittajille, joilla on korkea riskinsietokyky ja jotka hakevat keskimääräistä korkeampia tuottoja.

Osassa eToron salkuista saattaa olla CFD:eitä (Contract for Difference), joista eToro perii hinnaston mukaisen palkkion.

Mukauta sijoituksesi elämänmuutoksiin

Ole aina valmis mukauttamaan strategiaasi elämän- ja taloudellisten olosuhteidesi muuttuessa. Merkittävät muutokset saattavat vaatia tavoitteiden ja riskinsietokyvyn tarkistamista. Esimerkiksi, jos koet ottavasi liikaa riskiä, voit vaihtaa matalamman riskin salkkuun.

Valmiiden salkkujen yhdistäminen muihin sijoituksiin

Valmiit sijoitussalkut voivat olla kattava sijoitusratkaisu, mutta ne voivat myös toimia perustana monipuoliselle sijoitusstrategialle.

Tehokas strategia on käyttää niitä sijoitussalkun perustana ja sitten räätälöidä sitä kapeammilla sijoituksilla, joiden tavoitteena on hyödyntää tiettyjä markkinatrendejä, teemoja tai mahdollisuuksia (esim. tekoälyosakkeet).

Tätä kutsutaan ”core-satellite”-strategiaksi, joka tasapainottaa hajautettuja passiivisia sijoituksia kohdennettujen, potentiaalisesti tuottoisampien sijoitusten kanssa.

Tämän strategian etuna on, että se yhdistää hajautetut passiiviset sijoitukset taktisempien (ja mahdollisesti tuottoisampien) sijoitusten kanssa tasapainottaen kasvua ja riskiä. Tavoitteena on rakentaa vahva portolio, joka on räätälöity kiinnostuksen kohteidesi ja näkemyksiesi mukaan ottaen samalla huomioon sijoitustavoitteesi.

Sijoittajan näkökulma

BlackRock hallinnoi Core-salkkuja, jotka ovat aidosti hyvä vaihtoehto pitkäjänteiseen säästämiseen. Salkut on ammattilaisten rakentamat ja sijoittajien suosimilla iSharesin suosituilla ETF:illä. Salkuissa on hyvä hajautus ja ne näyttävät käyttävän eurooppalaisia UCITS ETF:iä, joihin suomalaiset voivat myös sijoittaa. Kaikki salkkujen sisältämät ETF:t ovat tuttuja ja ne löytyvät ETF-työkalusta.

ETF-kaupankäynnistä, eikä salkkujen kopinnista eToro ei veloita kaupankäyntipalkkiota. Siksi se on myös erittäin kustannustehokas tapa säästää. Miinuksena on, että automaattista veroraportointia eTorossa ei ole.

Yhdistä core-salkut Sijoittaja.fi:n salkkuihin eTorossa

Sijoittaja.fi on tehnyt yhteistyötä eToron kanssa vuodesta 2019 alkaen. Myös Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat saatavilla eTorossa. eToron nykyaikaisella kaupankäyntialustalla osake- ja ETF-salkut ovat helposti kopioitavissa muutamalla napin painalluksella.

Edullisuus on eToron suurin valtti. eTorossa avausmaksu ja kaupankäynti osakkeilla on 1$. Kun rekisteröidyt kauttamme*, saat myös nostot ilman kuluja.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotus- ja koulutustarkoituksiin eikä sitä tule pitää sijoitusneuvona, henkilökohtaisena suosituksena tai tarjouksena tai kehotuksena ostaa tai myydä mitään rahoitusvälineitä. Tämä materiaali on laadittu ottamatta huomioon tietyn vastaanottajan sijoitustavoitteita tai taloudellista tilannetta, eikä sitä ole laadittu riippumatonta tutkimusta koskevien oikeudellisten ja sääntelyvaatimusten mukaisesti. Mitään viittauksia rahoitusvälineen, indeksin tai paketoidun sijoitustuotteen menneeseen tai tulevaan suorituskykyyn ei pidä ottaa luotettavana osoituksena tulevasta tuloksesta. eToro ei anna mitään takuita eikä ota vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä.

Alkuperäinen blogikirjoitus on julkaistu: Investing made easy: Understanding ready-made portfolios

Sinua voisi kiinnostaa
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Tekoälyuutiset: Tuoreita mansikoita ja omenia
Novo Nordisk on Tanskan pörssin parhaiten tuottaneita osakkeita
Sijoittajan valinnat