Viikon laatuosake: Elisan osake on kääntynyt tasaiseen nousuun

Yksi Helsingin pörssin parhaista laatuosakkeista on tietoliikenneyhtiö Elisa. Yhtiön kannattavuuden vakaus on ollut viime vuosien aikana erinomaisella tasolla.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Yksi Helsingin pörssin parhaista laatuosakkeista on tietoliikenneyhtiö Elisa. Yhtiön kannattavuuden vakaus on ollut viime vuosien aikana erinomaisella tasolla.

Parhaiden suomalaisten laatuosakkeiden lista päivitetty

Päivitimme jälleen listan parhaista suomalaisista laatuosakkeista. Yksi listan osakkeista on tietoliikenneyhtiö Elisa, jonka kurssi on kääntynyt viime viikkojen aikana tasaiseen nousuun.

Elisalla on ollut viime vuosien aikana erinomainen kannattavuuden vakaus. Vuosien 2019 ja 2023 välillä yhtiön liikevoittomarginaali on pysytellyt vakaasti 21–22 % välillä. Kannattavuus on myös hienoisesti nousevassa trendissä, ja analyytikot ennakoivat liikevoittomarginaalin nousevan noin 23 %:iin vuonna 2024.

Elisan vuositason liikevaihdon ja tuloksen kasvu on maltillisella tasolla. Vuodesta 2019 vuoteen 2023 saakka yhtiön liikevoiton liukuva vuotuinen kasvutahti on ollut noin 5 %, ja tuloksen odotetaan kasvavan suunnilleen samaa tahtia myös seuraavina vuosina.

Moniin muihin laatuyhtiöihin nähden Elisa ei ole aivan yhtä vakavarainen sen nettovelkaantumisasteen myötä. Yhtiö käyttää sen pääomaa tehokkaasti, ja yhtiön oman pääoman tuottoprosentti on ollut viime vuosina noin 28–30 %, ja tällä tasolla sen ennakoidaan olevan myös seuraavina vuosina.

Elisan osake

Elisan osake on liikkunut lähes vuoden ajan lähinnä sivuttaistrendissä noin 40–44 euron välimaastossa. Kuitenkin elokuun 2024 alkupuolella osake kääntyi tasaiseen nousuun, ja osake pyörii tällä hetkellä 46–47 euron tasoilla.

Elisa ei ole antanut erillisiä tiedotteita eivätkä analyytikot ole viime aikoina päivittäneet ennusteitaan. Markkinariskit ovat kuitenkin viime aikoina olleet koholla, mikä lisää defensiivisten osakkeiden, kuten Elisan osakkeen, houkuttelevuutta.

Myös koroissa on nähty viime aikoina laskua, mikä laskee jatkossa matalariskisten korkosijoitusten tuottopotentiaalia, mutta toisaalta voi lisätä Elisan kaltaisten vakaiden ja defensiivisten osakkeiden houkuttelevuutta.

Elisan osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Elisan osake Osaketyökalussa

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalussa Elisa saa tällä hetkellä korkeat kokonaispisteet (75). Osaketyökalussa osake saa laadun lisäksi täyden kympin osakkeen matalasta kokonaisriskistä. Elisa on myös kelpo osinkoyhtiö, mikä näkyy 9 osinkopisteinä.

Elisan orgaaninen kasvu on melko hidasta, mikä näkyy matalina kasvupisteinä. Osakkeen arvostus on myös hieman keskimääräistä korkeampi. Tällä hetkellä Elisan P/E-luku vuoden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna on 19,6.

Elisa on erinomainen valinta, mikäli etsii laadukasta ja matalariskistä osaketta, josta saa myös tasaista osinkovirtaa.

Tutustu parhaisiin laatuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat-osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden suomalaisten laatuosakkeiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat laatuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa
Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Sijoittajan valinnat