Osakemarkkinat odottavat Fedin korkopäätöstä lähes ennätystasoilla

Fedin korkokokousta odotetaan kuumeisesti. Odotuksissa on 0,25 prosenttiyksikön leikkaus ohjauskorkoon. Asetelma kokoukselle ei ole paras mahdollinen, koska osakemarkkinat ovat lähes ylioptimistisissa tunnelmissa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Fedin korkokokousta odotetaan kuumeisesti. Odotuksissa on 0,25 prosenttiyksikön leikkaus ohjauskorkoon. Asetelma kokoukselle ei ole paras mahdollinen, koska osakemarkkinat ovat lähes ylioptimistisissa tunnelmissa.

Osakemarkkinat positiivisissa tunnelmissa

Osakemarkkinat päättivät viikon positiivisesti ja tunnelmat ovat uuden pörssiviikon alussa odottavat. S&P 500 -indeksi on liukuvien keskiarvojen yläpuolella ja lähellä kaikkien aikojen korkeimpia tasoja. Kuvaaja Sijoittaja360

sp500

Markkinoilla odotetaan Fedin koronlaskua

Viime ja tällä viikolla osakemarkkinoiden keskeisiä tapahtumia ovat olleet erityisesti keskuspankkien päätökset ja inflaatioluvut, jotka ovat vaikuttaneet sijoitusympäristöön.

Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) korkokokousta pidetään tämän viikon merkittävimpänä tapahtumana. Fedin odotetaan laskevan ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä, koska inflaatio on hidastunut ja työmarkkinat ovat jäähtyneet. Mahdollisia vihjeitä tulevista toimenpiteistä seurataan tarkasti, sillä markkinat odottavat ohjauskoron laskevan suhteellisen nopeasti jopa prosenttiyksikön nykytasoa alemmas. Viime viikolla Euroopan keskuspankki laski ohjauskorkoaan odotetusti 0,25 prosenttiyksiköllä.

Yhdysvaltojen talous on jatkanut suhteellisen vahvana, vaikka kasvuvauhti on hidastunut. Tämä näkyy mm. ostopäällikköindekseissä ja työllisyysluvuissa.

Työpaikkojen kehitys Lähde: Laaja markkinakatsaus.

Defensiiviset osakkeet tuottokärjessä

Sektoritasolla parhaiten ovat tuottaneet defensiiviset osakkeet ja korkojen laskusta hyötyvät osakesektorit. Kuukausitasolla parhaimmat osakesektorit ovat kiinteistö ja yhdyskuntapalvelut. Molemmat melko defensiivisiä sektoreita, mutta ennen kaikkea korkotason laskusta hyöytyviä. Sektorituottoja voi tarkastella tarkemmin Markkinaympäristössä. Yksi defensiivinen osake on treidi-ideamme Johnson & Johnson. Myös laatuosake Elisa on korkotason laskusta hyötyvä ja saanut momentista kiinni.

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja-Live: Markkinakatsaus ja kuumimmat tekoälyosakkeet
Mandatumin ensimmäinen pörssivuosi tulossa täyteen
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Sijoittajan valinnat