Viikon globaali osinko-osake: Italian posti on houkutteleva osinkoyhtiö

Parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden lista on päivitetty ja viikon osinko-osakkeeksi valikoitui Poste Italiane. Italian kansallinen postipalveluiden tarjoaja on takonut kuluvana vuonna hyvää tulosta, minkä lisäksi se päivitti osinkopolitiikkansa todella houkuttelevaksi.

Juho Toratti
Juho Toratti

Parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden lista on päivitetty ja viikon osinko-osakkeeksi valikoitui Poste Italiane. Italian kansallinen postipalveluiden tarjoaja on takonut kuluvana vuonna hyvää tulosta, minkä lisäksi se päivitti osinkopolitiikkansa todella houkuttelevaksi.

Poste Italiane on parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden joukossa

Päivitimme syyskuussa parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden listan. Yksi kahdeksasta seulan läpäisseestä yhtiöstä on Italian kansallinen postipalveluiden tarjoaja Poste Italiane.

Poste Italiane on markkina-arvoltaan (16,2 mrd. €) yksi Italian suurimmista yhtiöistä. Vuonna 1862 perustettu yhtiö on vuosien saatossa laajentanut toimintaansa ja on nykyään postipalveluiden ohessa merkittävä toimija rahoitussektorilla, logistiikan alalla sekä digitaalisten ja mobiilipalveluiden tarjoajana. Poste Italianen osakkeet ovat listattuna Italian pörssissä, ja yhtiö työllistää tuhansia työntekijöitä ympäri maata.

Kuluva vuosi on ollut Poste Italianelle varsin suotuisa. Toisella vuosineljänneksellä yhtiö saavutti pörssihistoriansa korkeimman posti- ja pakettitoimintojen liikevaihdon kasvun. Koko konsernin osalta Poste Italianen liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 7,3 prosenttia vertailukaudesta ja oli 6,2 miljardia euroa. H1:n oikaistu EBIT puolestaan kasvoi 14,2 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta ja oli 1,5 miljardia euroa. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla yhtiö saavutti historiansa ensimmäisen kerran yli miljardin euron nettotuloksen.

Vahva tuloskehitys sekä kuluvana vuonna Poste Italianen päivittämä strategia ovat näyttäytyneet todella positiivisena trendinä yhtiön osakekurssissa. Kesäkuun alussa Poste Italianen osake tekikin kaikkien aikojen hintaennätyksensä osakekurssin noustessa noin 13,0 euroon. Kurssihuipun jälkeen osake on laskenut hieman markkinoiden mukana. Tästä huolimatta osakkeen nykyinen taso noin 12,3 eurossa tarkoittaa hieman yli 20 prosentin kasvua vuoden alusta.

Poste Italiane osinko: Yhtiön osakekurssi kuluvana vuonna.
Poste Italianen osakekurssi kuluvana vuonna. Kuva: Sijoittaja360

Täyden kympin osinko-osake

Poste Italiane on houkutteleva osinkoyhtiö, joka saakin Osaketyökalun pisteytyksessä täyden kympin osingosta. Yhtiö on jakanut osakkeenomistajilleen vuosittain kasvavaa osinkoa vuodesta 2015.

Poste Italiane osinko: Yhtiön osinkohistoria ja osinkotuotto.

Osinkosijoittajan näkökulmasta osakkeen houkuttelevuus vain kasvoi kuluvan vuoden keväällä, kun yhtiö julkisti uuden strategiansa ja päivitti osingonjakopolitiikkaansa. Päivitetyn osinkopolitiikan mukaan Poste Italiane tavoittelee kilpailukykyistä pääomanpalautusta omistajilleen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että yhtiön vuosittainen osakekohtainen osinko ei laske alle euron enää vuoden 2026 jälkeen. Osinkopolitiikka tavoittelee vuosittaista, noin 7 prosentin kasvua osinkoon vähintään 65 prosentin osingonjakosuhteella. Poste Italiane on perustellut osinkopolitiikkaansa johdonmukaisella taloudellisella suorituskyvyllään sekä liiketoiminnan kassavirran kehityksen parantuneella näkyvyydellä.

Vuodelta 2023 Poste Italiane kasvatti osakekohtaista osinkoaan 23 prosenttia edellisvuodesta, ja jakoi osinkoa yhteensä 0,80 euroa osakkeelta. Yhtiön ensimmäisellä vuosipuoliskolla nähdyn positiivisen vireen uskotaan jatkuvan vuoden toisella puoliskolla ja analyytikot uskovat yhtiön kasvattavan tulostaan edellisvuodesta. Analyytikot arvioivat tämän näkyvän myös osingossa, jonka odotetaan olevan tilikaudelta 2024 jopa 0,99 euroa. Tämänhetkisellä osakekurssilla osinkoennuste tarkoittaisi jopa 8,0 prosentin osinkotuottoa.

Seuraava osinkoerä irtoaa marraskuussa

Poste Italiane jakaa osinkoa puolivuosittain. Osingon ensimmäinen erä on historiassa ollut hieman toista erää pienempi ja se on jaettu tilikauden lopussa, kolmannen neljänneksen tuloksen jälkeen. Toinen, kooltaan suurempi osinkoerä on jaettu vasta seuraavan tilikauden kesäkuussa.

Kuluvana vuonna 2024 Poste Italiane raportoi Q3-tuloksensa sekä ilmoittaa tilikauden ensimmäisen osinkoerän 7.11.2024. Tilikauden ensimmäinen osinkoerä irtoaa 18.11.2024.

Koska Poste Italianen osake on noteerattu Milanon pörssiin, ei se valitettavasti ole saatavilla esimerkiksi Nordnetin tuotetarjoomassa. Sen sijaan Poste Italianen osake löytyy aitona osakkeena esimerkiksi eTorosta*.

Poste Italiane Osaketyökalussa

Sijoittaja.fi jäsenyyteen kuuluvassa Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa Poste Italiane saa keskimääräiset 54 kokonaispistettä. Osake erottuu selvästi edukseen vain osinkopisteillään, kun taas sen laatu- ja kasvupisteet laskevat tällä hetkellä kokonaispisteitä.

Poste Italiane osinko: Osakkeen pisteet osaketyökalussa

Tutustu parhaisiin kansainvälisiin osinkoyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat osinko-osakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Bowa Legal näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja.fi:n vinkit tekoälyn hyödyntämiseen sijoittamisessa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälysovelluksia
Google AI tekoäly
Googlelta uusia AI-ominaisuuksia
Sijoittajan valinnat