Viikon globaali kasvuosake: Fortnox kasvaa rivakasti Ruotsin markkinoilla

Pilvipohjaisia taloushallinnon ja liiketoiminnan hallintaratkaisuja tarjoava Fortnox on parhaiden kansainvälisten kasvuyhtiöiden joukossa. Yhtiö tavoittelee 700 000 yritysasiakasta vuoden 2025 loppuun mennessä.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Pilvipohjaisia taloushallinnon ja liiketoiminnan hallintaratkaisuja tarjoava Fortnox on parhaiden kansainvälisten kasvuyhtiöiden joukossa. Yhtiö tavoittelee 700 000 yritysasiakasta vuoden 2025 loppuun mennessä.

Parhaiden kansainvälisten kasvuosakkeiden lista päivitetty

Päivitimme jälleen listan parhaista kansainvälisistä kasvuosakkeista. Yksi listan osakkeista on ruotsalainen Fortnox AB.

Fortnox on pilvipohjaisia taloushallinnon ja liiketoiminnan hallintaratkaisuja tarjoava yritys. Yhtiö keskittyy tarjoamaan palveluitaan etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille, ja näiden yritysten siirtyminen käyttämään pilvipohjaisia palveluita on vauhdittanut Fortnoxin kasvua.

Fortnox toimii Ruotsin markkinoilla, ja sillä on noin 572 000 asiakasta. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa asiakasmäärää 700 000:een vuoden 2025 loppuun mennessä. Yhtiö pyrkii myös kasvattamaan keskimääräistä asiakaskohtaista liikevaihtoa.

Fortnoxin asiakasmäärien kehitys ja tavoite. Kuva: Fortnoxin vuosikertomus

Fortnox on kasvanut viime vuosien aikana huimaa tahtia. Kasvu on ollut kaksinumeroista niin liikevaihdon kuin tuloksen osalta, ja myös tulevilta vuosilta odotetaan vastaavaa kasvua.

Vuonna 2023 yhtiö kasvatti liikevaihtoaan 29 % ja osakekohtainen tulos vahvistui 63 %. Vuoden 2024 toisella neljänneksellä liikevaihdon kasvu oli 27 %. Analyytikot ennakoivat kasvun jatkuvan 25–27 % vuotuisella tasolla vuosina 2024 ja 2025. Myös tulokselle odotetaan vahvaa kasvua.

Vahvan kasvun lisäksi Fortnox operoi myös korkealla kannattavuudelle. Yhtiön liikevoittomarginaali on liikkunut noin 32–41 % välillä viime vuosina ja analyytikot ennakoivat liikevoittomarginaalin yltävän noin 42 %:iin vuonna 2024.

Fortnoxin historialliset liikevaihto- ja EPS-luvut, sekä analyytikoiden ennusteet vuosille 2024 ja 2025

Fortnox osake

Fortnoxin osake on ollut isossa kuvassa nousussa viime vuosien aikana, mutta matkalle on mahtunut vahvoja liikkeitä molempiin suuntiin. Esimerkiksi alkuvuodesta 2024 osake oli noin 50 % nousussa tammikuun puolenvälin tasoilta mitattuna, mutta maaliskuun lopulta alkaen osake laski lopulta noin 30 % elokuun puoleenväliin tultaessa. Näiltä tasoilta osake on jälleen ollut nousussa syksyn aikana.

Fortnoxin arvostus on monien kasvuosakkeiden tapaan korkea. P/E-luku vuoden 2024 osakekohtaisella tulosennusteella mitattuna on 55,0. Osakkeen kurssiriski on korkea, eikä se sovi riskiä välttelevälle sijoittajalle.

Fortnoxin osakekurssin kehitys. Kuva: TradingView

Fortnoxin osake Osaketyökalussa

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa Fortnoxin osake saa keskimääräistä paremmat pisteet. Osake saa erinomaisten kasvupisteiden lisäksi täyden kympin laadusta, ja lisäksi osakkeella on hyvät osinkopisteet. Fortnox on kasvattanut osinkoa tasaisesti, mutta osinkotuotto-% on matala.

Korkean arvostuksen myötä osake saa matalat arvopisteet, ja korkean kurssiriskin myötä osakkeen kokonaisriskipisteet ovat myös matalat. Mitä suurempi osakkeen kokonaisriski, sitä pienemmät pisteet osake saa tästä faktorista.

Fortnoxin osake kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa

Tutustu parhaisiin kasvuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kansainvälisten kasvuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat kasvuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Elisa osake: Elisan kannattavuus pysyi vakaana – liikevaihto painui laskuun
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Nokian liikevaihto laskussa ja näkymät heikentyneet
Nordea osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat