Mallisalkkujen syyskuu – Kaikki salkut plussalla kuun aikana

Syyskuun aikana kaikki mallisalkut ylsivät positiiviseen tuottoon, ja Suomi-osake-mallisalkkujen tuotto oli ETF-mallisalkkuja parempi. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Syyskuun aikana kaikki mallisalkut ylsivät positiiviseen tuottoon, ja Suomi-osake-mallisalkkujen tuotto oli ETF-mallisalkkuja parempi. Katso, miten eri mallisalkut suoriutuivat kuun aikana.

Suomi Fundamentilla vertailuindeksiä parempi kuukausi

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Syyskuussa Suomi Fundamentti -mallisalkku tuotti +2,1 prosenttia, kun vertailuindeksi OMX Helsinki Cap tuotti +1,6 prosenttia. Vuoden alusta mitattuna mallisalkku on tuottanut noin +6,5 prosenttia. Vertailuindeksi on puolestaan tuottanut kuluvana vuonna noin +8,6 prosenttia. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: TietoEVRY, SSAB ja Citycon . Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee Sijoittaja360:sta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta myös sen riski on ETF-salkkuja korkeampi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Syyskuussa Laatusalkku tuotti +1,8 prosenttia vertailuindeksin tuottaessa +1,6 prosenttia. Vuoden 2024 alusta mitattuna Suomi Laatuosake on tuottanut noin +23,2 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti syyskuussa +1,0 prosenttia ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,1 prosenttia. Syyskuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,0 %, sekä S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +1,7 %. Heikoiten pärjäsi kehittyneiden valtioiden yrityslainoihin sijoittava ETF, tuottaen -1,1 %.

Vuoden alusta mitattuna Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +9,0 prosenttia ja vertailuindeksi +8,9 prosenttia. Kulupihtarissa 50 prosenttia varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 prosenttia korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,15 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti syyskuussa +1,2 prosenttia vertailuindeksin tuottaessa +1,3 prosenttia. Syyskuussa parhaiten mallisalkussa tuotti kehittyvän Aasian vastuullisiin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +8,9 prosenttia, sekä fyysiseen kultaan sijoittava ETF, tuottaen +4,6 prosenttia. Syyskuussa heikoiten pärjäsi globaaleihin korkean luottoluokituksen yrityslainoihin sijoittava ETF, tuottaen -1,1 prosenttia.

Strategiamestari on tuottanut kuluvana vuonna +8,0 prosenttia ja vertailuindeksi +11,8 prosenttia. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on yltänyt vertailuindeksin mukaiseen tuottoon.

Olemme tehneet lokakuun alussa muutoksia Strategiamestarin ETF:ien painoihin vastaamaan nykyistä markkinatilannetta. Muutokset voi lukea Strategiamestari-mallisalkku -artikkelista.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Sijoittaja360:sta löydät kootusti mallisalkkumme, sekä useita muita valmiita osake- tai ETF-listoja sijoitusideoiden tueksi. Mallisalkkuja voi myös helposti tutkailla Sijoittaja.fi:n Osake- tai ETF-työkaluissa. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 30.6.2024

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat kesäkuun 2024 loppuun mennessä sijoittaneet 137 rahoituskierrokselle. Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on noin 10,5 %. Lue tästä toisen neljänneksen yrityslainaraportti.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Osakeideat 2024 – TOP 15 -osakkeiden vuosituotto vahvat 14,6 %
Viikon tulosanalyysit: Elisa, Nokia ja Nordea
Tekoälyuutiset: Musiikkia kuvien pohjalta
Sijoittajan valinnat