SSAB:n ja Outokummun osakkeet pyrkivät nousutrendiin

Keskuspankkien ohjauskorkojen laskut muuttivat markkinatilannetta. Sykliset osakkeet pyrkivät markkinoiden suosioon ja tämä näkyy positiivisesti myös SSAB:n ja Outokummun osakekursseissa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Keskuspankkien ohjauskorkojen laskut muuttivat markkinatilannetta. Sykliset osakkeet pyrkivät markkinoiden suosioon ja tämä näkyy positiivisesti myös SSAB:n ja Outokummun osakekursseissa.

Markkinatilanne suosii syklisiä osakkeita

Inflaatio on rauhoittunut talouskasvun hidastuessa. Keskuspankit ovat kääntyneet kiristävästä rahapolitiikasta elvyttävälle linjalle. Ohjauskorot ovat vielä korkeat, mutta odotuksissa on, että ne laskevat kohtuullisen nopeasti. Ohjauskoron laskusyklin pitäisi tukea syklisiä osakkeita. Seuraava tärkeä taloustieto on 4.10. saatava työllisyysluku USA:sta.

Markkinat odottavat syyskuulta terveellistä työllisyyskasvua. Elokuussa työllisyys kasvoi 142 000 työpaikalla, ja nyt arvioidaan, että syyskuun luvut ovat samansuuntaiset, eli noin 140 000 uutta työpaikkaa. Työttömyysasteen odotetaan pysyvän noin 4,2 prosentissa.

Tuore teollisuuden ostopäällikköindeksi (PMI) pysyi syyskuussa 47,2:ssa, joka oli sama kuin elokuussa. Tämä viittaa siihen, että teollisuus on edelleen supistustilassa, sillä alle 50 luku tarkoittaa tuotannon laskua. Heikko kysyntä jatkui erityisesti uusien tilausten ja vientitilausten osalta ja työllisyys laski jyrkemmin. Myös hinnat laskivat teollisuudessa, mikä helpottaa inflaatiopaineita.

Tämä viittaa siihen, että keskuspankit voivat jatkaa ohjauskorkojen laskuja. Tarkoitus on elvyttää juuri teollisuutta, mikä luonnollisesti siis tukee syklisien osakkeiden näkymiä.

SSAB ja Outokumpu pyrkimässä nousutrendiin

SSAB ja Outokumpu ovat Helsingin pörssin syklisimpiä osakkeita. Osakkeet ovat reagoineet keskuspankkien elvytyspolitiikkaan. Jäsenosiossa tutkimme, onko kurssinousu vielä kestävällä pohjalla.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Bowa Legal näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja.fi:n vinkit tekoälyn hyödyntämiseen sijoittamisessa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälysovelluksia
Google AI tekoäly
Googlelta uusia AI-ominaisuuksia
Sijoittajan valinnat