Osinkosyksy on alkanut – Kolme osinko-osakepoimintaa syyskuulta

Osinkosyksy on startannut! Tässä artikkelissa kooste syyskuun osinko-osakeanalyyseistä.

Juho Toratti
Juho Toratti

Osinkosyksy on startannut! Tässä artikkelissa kooste syyskuun osinko-osakeanalyyseistä.

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitusstrategia, joka tuntuu olevan lähellä varsinkin suomalaisen osakesijoittajan sydäntä. Tästä artikkelista löydät kootusti syyskuun osinko-osakepoimintamme.

Aktian osake tarjoaa jäätävää osinkotuottoa

Syyskuun päivityksessä yksi parhaiden kotimaisten osinko-osakkeiden listalle noussut yhtiö on Aktia Pankki Oyj. Aktia on toimittanut kuluvana vuonna kaksi positiivista osavuositulosta, mutta silti osake ei ole kuronut osinkodippiä. Nykyisellä kurssitasolla osakkeen osinkotuotto on todella houkutteleva.

Lue osakeanalyysi.

Osinkosijoittajat innostuneet Telian osakkeesta

Telian osake on historiassa tarjonnut vahvaa osinkotuottoa. Osinkosijoittajat ovat viimeisen 12 kk aikana innostuneet osakkeesta ja se on noussut vahvasti. Miltä Telia näyttää pitkän aikavälin osinkosijoituksena?

Lue osakeanalyysi.

Italian posti on houkutteleva osinkoyhtiö

Myös parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeiden lista päivitettiin syyskuussa. Yksi listalle poimituista osakkeista on Poste Italiane. Italian kansallinen postipalveluiden tarjoaja on takonut kuluvana vuonna hyvää tulosta, minkä lisäksi se päivitti osinkopolitiikkansa todella houkuttelevaksi.

Lue osakeanalyysi.

Osinkosyksy on startannut

Perinteisesti suomalaiset yhtiöt ovat maksaneet osinkonsa yhdessä kertaerässä keväisin, mistä on syntynyt termi ”osinkokevät”. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kansainvälinen tapa jakaa osinko useammassa erässä on rantautunut myös Suomeen.

Tänä päivänä jo yli 40 Helsingin pörssin yhtiötä jakaa osinkonsa useammassa erässä tai on valtuuttanut hallituksensa päättämään ylimääräisestä varojen palautuksesta myöhemmin tilikautensa aikana. Ylivoimaisesti suosituin tapa on jakaa osinko puolivuosittain, keväällä ja syksyllä. Osinkokevään ohella voidaankin puhua myös osinkosyksystä.

Osinkosyksy alkoi todenteolla syyskuun loppupuolella, kun yhtiöiden, kuten Valmetin ja Huhtamäen toiset osinkoerät irtosivat. Tarkista aikaisemmasta artikkelistamme, mitkä yhtiöt ovat jo jakaneet täyden osingon tilikaudelta 2023, ja missä osakkeissa pääsee kiinni vielä osaan edelliscuoden osingosta.

Bowa Legal näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälysovelluksia
Google AI tekoäly
Googlelta uusia AI-ominaisuuksia
Näin sijoitat Kiinan osakemarkkinoille
Sijoittajan valinnat