Googlelta uusia AI-ominaisuuksia

Google esitteli uusia AI-päivityksiä. Yhtiö on tekoälykehityksen kärjessä, mutta riittääkö kehitysvauhti markkinoille?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Google esitteli uusia AI-päivityksiä. Yhtiö on tekoälykehityksen kärjessä, mutta riittääkö kehitysvauhti markkinoille?

Markkinat pelänneet, että tekoäly vie Googlen businesta

Markkinoilla tiedetään, että Google on yksi tekoälykehityksen kärkiyhtiöitä. Siksi Google kuuluu myös meidän Kuumimmat tekoälyosakkeet -listalle.

Yksi riski, joka Googlen osakkeeseen tällä hetkellä kohdistuu on se, mitä käy Google-hauille, kun ChatGPT ja muut tekoäly-chatit yleistyvät. Google-hakuihin perustuva liiketoiminta on Googlen tärkein business-alue. Tätä riskiä on hinnoiteltu osakkeeseen, joka on kehittynyt Q2-tulosjulkistuksen jälkeen heikosti.

Googlen osakekurssi, lähde Sijoittaja360 palvelu

Google osakekurssi

Goolen vastaus tekoälykehitykseen

Google tarjosi tällä viikolla markkinoille vastauksia. Googlen julkaisemat AI-päivitykset korostavat merkittäviä parannuksia haku- ja mediatoimintoihin, mikä viittaa siihen, että Google aikoo integroida tekoälyä syvemmälle päivittäisiin työkaluihin.

  1. Hakutoiminnot ja Lens-parannukset: Google päivittää hakutoimintojaan tuomalla esille tekoälyn järjestämät hakutulokset. Esimerkiksi uusi AI Overviews -ominaisuus näyttää tekoälyn tuottamia vastauksia hakutulosten yläosassa, tehden hausta entistä intuitiivisempaa. Lisäksi Lens saa päivityksiä, kuten videohakukyvyt, joiden avulla käyttäjät voivat esittää kysymyksiä videoissa näkyvistä kohteista.
  2. Gemini AI Androidissa: Gemini AI integroidaan Android 15 -järjestelmään, mahdollistaen käyttäjien esittää sovelluksissa kontekstikohtaisia kysymyksiä. Tämä kehitys rakentaa Googlen avustajateknologioiden päälle ja tuo edistyneempiä tekoälyominaisuuksia mobiilikäyttöön.
  3. Mediatyökalut: Google esitteli Veo- ja Imagen 3 -työkaluja, jotka ovat tekoälyn ohjaamia video- ja kuvantuotantovälineitä. Ne on suunniteltu kilpailemaan muiden tekoälymallien, kuten OpenAI, kanssa ja parantamaan luovien sisältöjen laatua tekoälyn avulla.
  4. Ostos- ja visuaalinen haku: Ostosten tekoon liittyvät AI-päivitykset mahdollistavat, että käyttäjät voivat ottaa kuvia tuotteista ja saada heti yksityiskohtaisia tietoja niistä. Tämä integrointi Lens-työkaluun tukee Googlen pyrkimyksiä hallita verkkokauppahakua.

Markkinoiden vastaanotto

Päivitykset osoittavat, että Google pyrkii sijoittaa tekoäly suoraan tuotteidensa ytimeen, hakutoiminnoista sisällöntuotantoon ja ostoksiin. Uudet päivitykset voivat avata uusia tulovirtoja tekoälyn avulla tuotettavien mainosten ja ostointgraatioiden kautta.

Markkinoiden vastaanotto Googlen AI-julkaisuille oli vielä vaisu, eikä osakekurssi juuri reagoinut. Jos yhtiö pystyy osoittamaan tuloksia uusilla AI-työkaluilla osakkeessa on nousuvaraa, sillä P/E-luku on Magnificent 7 -osakkeista edullisin.

Bowa Legal näkyvyys
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälysovelluksia
Näin sijoitat Kiinan osakemarkkinoille
Tesla osake
Teslan osake: Q3 toimitukset olivat markkinoille lievä pettymys
Sijoittajan valinnat