Analyysissa pörssin mielenkiintoisimmat sijoitusyhtiöt

Sijoitusyhtiöt tarjoavat sijoittajalle laajan hajautuksen eri sijoituskohteisiin ja omaisuusluokkiin yhdellä sijoituksella. Analyysissä pörssin viisi tunnettua sijoitusyhtiötä. Kannattaako niihin sijoittaa juuri nyt?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoitusyhtiöt tarjoavat sijoittajalle laajan hajautuksen eri sijoituskohteisiin ja omaisuusluokkiin yhdellä sijoituksella. Analyysissä pörssin viisi tunnettua sijoitusyhtiötä. Kannattaako niihin sijoittaa juuri nyt?

Sijoitusyhtiöt

Sijoitusyhtiöillä viitataan yrityksiin, jotka sijoittavat varojaan eri kohteisiin, kuten osakkeisiin, kiinteistöihin tai joukkovelkakirjoihin. Sijoitusyhtiöt toimivat tyypillisesti aktiivisen sijoitusstrategian mukaisesti, eli ne pyrkivät valitsemaan sijoituskohteitaan aktiivisesti ja pyrkivät hyödyntämään eri markkinatilanteita. Sijoitusyhtiöt omistavat sijoituskohteitaan suoraan tai välillisesti tytäryhtiöiden kautta.

Sijoitusyhtiöiden tavoitteena on kasvattaa sijoittajien varoja pitkällä aikavälillä. Perinteisiin rahastoihin verrattuna sijoitusyhtiöillä on tyypillisesti enemmän päätösvaltaa sen osalta, miten ne haluavat hajauttaa varojaan. Sijoitusyhtiöt voivat myös osallistua omistamiensa yritysten operatiiviseen toimintaan tai johtamiseen.

Sijoittajan näkökulmasta sijoitusyhtiöstä tekee mielenkiintoisen se, että yhdellä pörssisijoituksella saa laajan hajautuksen eri sijoituskohteisiin ja omaisuusluokkiin. Sijoittaja voi myös päästä käsiksi uniikkiin sijoitusstrategiaan, mikä ei muuten olisi mahdollista.

Berkshire Hathaway yksi tunnetuimmista sijoitusyhtiöistä

Berkshire Hathaway on yksi maailman tunnetuimmista sijoitusyhtiöistä. Yhtiötä johtaa sijoituslegenda Warren Buffett. Berkshire Hathawayn osake on tuottanut vakuuttavasti historiassa. Vuodesta 1965 saakka osake on tuottanut noin 20 prosentin vuotuistetun tuoton.  

Berkshire Hathawayn on tunnettu sen keskittymisestä arvosijoittamiseen, eli yhtiö pyrkii löytämään aliarvostettuja yrityksiä, joissa on potentiaalia merkittävään arvonnousuun ajan myötä. Arvosijoittamisen lisäksi Berkshire keskittyy myös laadullisiin tekijöihin sijoitusstrategiassaan, ja yhtiö pyrkii sijoittamaan yrityksiin joilla on pitkäaikainen kilpailuetu ja vahva liiketoimintamalli. Berkshire Hathaway sijoittaa hyvin keskittyneesti, yleensä pitäen suurimman osan salkustaan vain muutamassa yhtiössä.

Sijoitusyhtiöt analyysissä

Jäsenille suunnatussa osiossa tarkastelemme tarkemmin Berkshire Hathawayta ja kahta sijoitusalan jättiä sekä kahta pienempää haastajayhtiötä. Mitkä ovat näiden yhtiöiden sijoitusstrategiat entä miltä ne näyttävät sijoituskohteina juuri nyt? Tarkastelussa olevat sijoitusyhtiöt ovat:

  • Berkshire Hathaway
  • KKR & Co
  • Blackstone
  • TriplePoint Venture Growth
  • Oaktree Specialty Lending Corp

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Nokian osake analyysissä
Nokia osake: Nokian liikevaihto laskussa ja näkymät heikentyneet
Nordea osake: analyysissa tuorein tulos
UPM-Kymmene osake analyysissä
UPM-Kymmene osake: UPM antoi tulosvaroituksen ja laski näkymiään
Sijoittajan valinnat