Infrarakentaja GRK listautui onnistuneesti pörssiin. Listautumisanti ylimerkittiin ja merkintäaika keskeytettiin etuajassa. Tutkimme tarkemmin, millainen sijoituskohde yhtiö on ja kannattaako osakkeeseen sijoittaa myös listautumisannin jälkeen.
Infra-alan moniottelija
GRK Infra Oyj on suomalainen infrarakentamiseen erikoistunut yritys, joka toimii aktiivisesti Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiö tarjoaa laaja-alaisia palveluita liikenneväylien ja kriittisen infrastruktuurin rakentamisen ja ylläpidon saralla.
Yhtiön ydinosaamista ovat muun muassa teiden, moottoriteiden, rautateiden ja siltojen suunnittelu, rakentaminen, peruskorjaus ja kunnossapito.
Lisäksi GRK panostaa vahvasti ympäristöteknologian ratkaisuihin, kuten uusiomateriaalien hyödyntämiseen, biohiilen tuotantoon ja kiertotalouspalveluihin, jotka tukevat kestävää rakentamista ja vihreää siirtymää.

Konserni työllistää noin 1 100 ammattilaista, ja sen toimintaa ohjaa asiantuntijuuteen, vastuullisuuteen ja ketteryyteen nojaava projektikulttuuri. GRK tunnetaan monipuolisena ja kasvuhakuisena toimijana, joka on vahvistanut asemaansa erityisesti suurissa tie- ja ratahankkeissa julkisen sektorin pitkäaikaisena yhteistyökumppanina.
Sisällysluettelo
Analyysi: Näistä syistä GRK Infra on houkutteleva sijoituskohde
Sijoittajan näkökulma
Sijoittajan kannalta olennaisimmat seikat liittyvät GRK:n osakkeen arvostukseen, yhtiön kasvunäkymiin sekä liiketoiminnan laatuun. Yhtiön listautumisanti onnistui erinomaisesti ja yhtiö onnistui keräämään 45 milj. euroa uutta pääomaa kasvunsa rahoittamiseen.
Yhtiö vahvassa iskussa
GRK on ylläpitänyt vahvaa kasvua ja kannattavuutta, mutta ohjeistus vuoden 2025 liikevoiton suhteen on maltillinen. Oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan 36-45 milj. euroa (45,6 milj. euroa vuonna 2024) eli mittavaa tuloskasvua ei siis tämän valossa olisi tiedossa. Tässä vaiheessa vuotta on toki vielä varhaista arvioida koko vuoden toteumaa. Yhtiö saattaa hyvinkin nostaa ohjeistustaan vuoden kuluessa sekä yltää listautumisannin ja liiketoiminnan kasvun myötä korkeampaan tulokseen.
Vuoden 2024 lopussa yhtiöllä oli taseessaan n. 88 milj. euron nettokassavarat. Käytännössä yhtiö on kirkkaasti nettovelaton (korollisia lainoja n. 39 milj. euroa) ja se keräsi listautumisannissa vielä n. 45 milj. euroa lisää pääomaa. Näiden varojen turvin GRK tulee epäilemättä onnistumaan laajentumispyrkimyksissään sekä epäorgaanisesti että orgaanisesti. Nähtäväksi jää, saako yhtiö ylläpidettyä hyvän kannattavuutensa voimakkaan kasvun mukana.
GRK vs. Kreate
GRK:n P/E-luku on 9,97 euron osakehinnalla ja vuoden 2024 tuloksella n. 11,4. Arvostus on edullinen suhteessa sekä lähimpään verrokkiin Kreateen (vuoden 2024 tuloksella P/E-luku n. 16,5) että koko Helsingin pörssin keskimääräiseen arvostustasoon (P/E n. 16-18 tasolla). EV/EBIT- ja EV/EBITDA-kertoimet heijastelevat vahvan nettokassan takia vielä matalampaa arvostustasoa. Tilinpäätöksen 2024 luvuilla ja osakeanti huomioituna EV/EBIT-luku asettuu n. 7,3 tuntumaan ja EV/EBITDA-kerroin n. 5,4 tasolle. Poikkeuksellisen suuret kassavarat selittävät osittain tätä edullista arvostusta. Kreaten vastaavat kertoimet viime vuoden toteutuneilla luvuilla ovat n. 11,8 ja 6,7.
Myös muilla kriteereillä GRK vaikuttaa hyvältä osakevalinnalta suhteessa lähimpään verrokkiinsa. GRK on reilusti Kreatea isompi, liikevaihdoltaan kolminkertainen ja kansainvälisempi. Suuremmasta koostaan huolimatta GRK:n kasvu on viime vuosien aikana ollut Kreatea nopeampaa. Lisäksi GRK:n palvelutarjooma on laajempi. Myös kannattavuuden osalta GRK peittoaa Kreaten. Oikaistu liikevoittomarginaali oli 6,3 % vuonna 2024, kun se oli Kreatella vain 3,2 %. Oikaistu käyttökateprosentti oli GRK:lla 8,4 % ja Kreatella 5,5 %. Oman pääoman tuotto oli GRK:lla n. 31 % ja Kreatella n. 11 %. Omavaraisuusaste oli GRK:lla 43 % ja Kreatella 33 %. Kun huomioidaan lisäksi osakkeen arvostus, vaikuttaa GRK houkuttelevalta sijoituskohteelta.

GRK:n osinkopolitiikka
Yhtiön tavoitteena on jakaa kasvavaa osinkoa, vähintään 40 % vuotuisesta nettotuloksesta yli ajan. Kaavailtu osinko on sijoittajaystävällinen tarjoten kohtuullista osinkotuottoa. 40 %:n jakosuhde on kuitenkin maltillinen ja se jättää tilaa investoinneille. Nykyisellä arvostustasolla ja vuoden 2024 tuloksella jakosuhde tarkoittaisi n. 3,5 % osinkotuottoa.
Osingosta puhuttaessa on hyvä huomioida GRK:n tavoitteet kansainvälistymisen ja laajenemisen suhteen. Yritysostot ja investoinnit heikentävät yhtiön mahdollisuuksia jakaa pääomia osinkoina osakkeenomistajille. Maltillinen osingonjakosuhde heijastelee kuitenkin jo suurta osaa tästä. Laskennallinen n. 3,5 %:n osinkotuottoprosentti on Kreatea matalampi, jonka osinkotuotto on n. 6,2 % tasolla. Varsinaiseksi osinko-osakkeeksi GRK:ta ei voi siis ainakaan tällä hetkellä luokitella.
Riskit
GRK:n riskit ovat tyypillisiä infrarakentajalle, mutta liiketoiminnan hajautus kolmeen maahan ja yhtiön vahva tase tarjoavat kuitenkin puskuria epävarmuuksien varalle.
Operatiiviset riskit
- Projektien hallinta: Resurssien sitoutuminen, aikataulujen ylitykset
- Kustannustaso: Inflaatio, materiaalien hintavaihtelut, työvoimakustannusten muutokset
- Kannattavuus / projektien hinnoittelu
- Työvoiman ja erikoisosaajien saatavuus
Markkinariskit
- Syklinen toimiala: Taloussuhdanteet, valtion investoinnit, poliittiset päätökset
- Korkotason nousu ja investointilykkäykset
- Kilpailun kiristyminen
Geopoliittiset ja regulaatioriskit
- EU:n sääntely ja ilmastopoliittiset päätökset
- Kaavoitus- ja lupaprosessit
- Geopoliittiset kriisit
- Lainsäädännön muutokset

Taloudellinen tila
GRK Infra Oyj on viime vuosina kasvanut nopeasti, parantaen samalla reilusti kannattavuuttaan. Vuonna 2024 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 33 % edellisvuodesta ja oli 728,6 milj. euroa. Kasvua ovat vauhdittaneet erityisesti suuret infrahankkeet Suomessa ja Ruotsissa. Liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu 2020–2024 on ollut n. 17 % vuodessa.
Vuonna 2024 GRK:n oikaistu liikevoitto (EBIT) lähes kaksinkertaistui edellisvuodesta 45,6 milj. euroon ja vastasi 6,3 % liikevaihdosta. Vuonna 2023 oikaistu liikevoitto oli 24,9 milj. euroa (4,6 % liikevaihdosta) ja vuonna 2022 vain 13,7 milj. euroa (3,0 % liikevaihdosta). Oikaistu liikevoittomarginaali ylitti vuonna 2024 yhtiön pitkän aikavälin tavoitteiden mukaisen 6 % tason. Kannattavuusparannus on mm. projektikannan hyvän toteutuksen ja suotuisten olosuhteiden ansiota. Esimerkiksi leuto loppuvuosi 2024 mahdollisti työmaiden tehokkaan jatkumisen ja tuki tulosta. Kaikki maayhtiöt – Suomi, Ruotsi ja Viro – paransivat kannattavuuttaan vuonna 2024.
Tase ja tilauskanta
Yhtiön tase on vahva. GRK:lla ei ole nettovelkaa, vaan merkittävä nettokassa. Vuoden 2024 lopussa nettokassavarat olivat 88 milj. euroa. Omavaraisuusaste oli vuoden 2024 päättyessä 42,9 %. Yhtiö on rahoitusasemaltaan vakaa ja se pystyy rahoittamaan kasvuaan merkittävästi kassavirran ja -varojen sekä listautumisannissa kerätyn pääoman avulla. Investoinnit ovat olleet tähän mennessä maltillisia. Vuonna 2024 investoinnit aineellisiin ja aineettomiin hyödykkeisiin olivat vain n. 17 milj. euroa vastaten n. 2 % liikevaihdosta.
Tilauskanta oli vuoden 2024 lopussa ennätyskorkealla n. 850 milj. eurossa. Tämä on lähes 50 % enemmän kuin vuoden 2023 lopussa (568 milj. euroa). Merkittäviä uusia tilauksia vuoden 2024 aikana olivat mm. Hailuodon kiinteä yhteys -hanke, Espoon kaupunkiradan urakka sekä useat suuret projektit Ruotsissa ja Virossa. Korkea tilauskanta antaa vahvan pohjan liikevaihdolle vuosille 2025–2026, joskin projektien kannattavuuden varmistaminen tulee olemaan kriittistä.

Taloudelliset tavoitteet
GRK Infran pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat seuraavat:
- Liikevaihto yli 750 milj. euroa vuoteen 2028 mennessä
- Oikaistu liikevoittomarginaali yli 6 %
- Terve pääomarakenne tarkoittaen alle 1,5x nettovelkaa suhteessa oikaistuun käyttökatteeseen
- Sijoitetun pääoman tuotto yli 20 %
Liiketoiminta ja asiakkaat
GRK Infra Oyj:n asiakaskunta kattaa sekä julkisen että yksityisen sektorin. Yhtiön asiakkaita ovat olleet mm. valtionhallinto (mm. Väylävirasto ja ELY-keskukset), kunnat ja kaupungit (mm. Helsinki, Espoo, Vantaa) sekä yrityssektori. Lisäksi yhtiöllä on ollut hankkeita mm. puolustus- ja turvallisuussektorilla (Rajavartiolaitos) sekä valtionyhtiöiden, kuten Fingridin kanssa.
Aiemmin GRK on saanut valtaosan urakoistaan julkiselta sektorilta, mutta yksityisen sektorin osuus on noussut viime vuosina. Vuonna 2024 n. 62 % GRK:n laskutuksesta tuli julkisen sektorin hankkeista ja n. 38 % yksityisen sektorin hankkeista. Julkisella puolella keskeisiä projekteja ovat tie- ja ratahankkeet, kun taas yksityisellä puolella korostuvat teollisuuden investointiprojektit.
Yksityisellä puolella GRK on palvellut suuria teollisuus- ja energiatoimijoita (esim. Fortum, SSAB) ja erityisesti ruotsalainen Stegra AB (ent. H2 Green Steel) on ollut merkittävä asiakas parin viime vuoden ajan. Stegra AB:lle toteutettava vihreän teräs- ja vetytehtaan infraprojekti on GRK:n historian suurin urakka, alkuperäiseltä arvoltaan yli 2 miljardia kruunua (n. 200 milj. euroa). Tämä yksittäinen projekti muodosti tilikaudella 2024 n. 29 % yhtiön laskutuksesta, mikä kertoo sekä merkittävästä yksityisen sektorin asiakasosuudesta että projektikeskittymän riskistä.
Maantieteellinen jakauma
GRK toimii pääosin Suomessa, Ruotsissa sekä Virossa. Liikevaihdosta vuonna 2024 n. 51,6 % tuli Suomesta, 37,6 % Ruotsista ja 10,7 % Virosta. Loput 0,1 % liikevaihdosta tuli muista maista. Ruotsin osuus liikevaihdosta on kasvanut nopeasit, esim. vuonna 2019 Ruotsin osuus oli vielä vain n. 5 %. Virossa toiminnan laajuus on vakiintunut n. 5–10 % tasolle liikevaihdosta. Yhtiö on maininnut, että laajentuminen Ruotsiin ja Viroon on vaatinut vahvoja referenssejä kotimaasta ja osaavan henkilöstön rekrytointia paikallisesti. Tässä orgaanisessa kasvussa yhtiö on kuitenkin onnistunut.

Liiketoimintasegmentit
GRK:n palvelutarjoama kattaa infrarakentamisen eri osa-alueet laajasti. Yhtiö liiketoiminta voidaan jakaa neljään eri liiketoimintasegmenttiin:
- Taitorakentaminen (esim. sillat ja muut vaativat betoni- ja teräsrakenteet)
- Väylärakentaminen (tiet, kadut, raitit ja muut liikenneväylät, mukaan lukien niiden päällystys)
- Rataliiketoiminta (rata- ja raideinfran rakentaminen sekä suunnittelu ja kunnossapito)
- Ympäristö- ja teollisuusrakentaminen
Käytännössä GRK tarjoaa “avaimet käteen” -palvelut infra-alalla: suunnittelusta ja lupaprosesseista toteutukseen ja ylläpitoon asti, ml. ratapihojen ja turvalaitteiden rakentaminen, siltarakenteet, maarakentaminen, sekä ympäristöteknologian hankkeet kuten jäte- ja kiertotalousinfrastruktuuri. Vuonna 2024 projektiliiketoiminta muodosti noin 91,5 % liikevaihdosta.
Asiakassuhteet
Infrarakentamisessa valtaosa töistä hankitaan kilpailutusten kautta. GRK:n projektit pohjautuvat enimmäkseen tarjouskilpailujen voittoihin ja sopimuksiin, jotka ovat tyypillisesti kiinteähintaisia urakoita. Asiakassuhde voi siis olla vain yhden projektin mittainen, mutta toisaalta moni asiakas (esim. Väylävirasto tai kaupungit) kilpailuttaa jatkuvasti uusia hankkeita, mikä mahdollistaa pitempiaikaisen yhteistyön. Yhtiö on mukana myös allianssimallisissa hankkeissa ja konsortioissa, joissa urakoitsija ja tilaaja jakavat riskit ja hyödyt.
Infrarakentamisen projektit ovat määräaikaisia, mutta kunnossapito- ja palvelusopimukset (kuten rataylläpito) voivat olla monivuotisia, pidentäen asiakkuuden ansaintaprofiilia. Lisäksi GRK korostaa kumppanuuslähtöisyyttä, sillä se toimii useissa projekteissa yhdessä muiden infra-alan yritysten kanssa työyhteenliittyminä tai alihankintaverkostoina. Hyvä maine ja onnistumiset tuottavat referenssejä ja GRK:lla onkin vahvat referenssit erityisesti vaativista hankkeista. Tämä vahvistaa luottamusta niin tilaajien kuin yhteistyökumppaneiden keskuudessa.
Kansainvälistyminen
Vuonna 1983 perustettu GRK on 2010-luvulla laajentunut Suomen rajojen ulkopuolelle. Yhtiö aloitti toiminnan Ruotsissa ja Virossa vuosina 2012–2013 orgaanisen kasvun turvin. Ensimmäiset vuodet ulkomailla yhtiö käytti paikallisten tiimien luomiseen ja pienempien urakoiden suorittamiseen. Keskeinen kasvuaskel Ruotsissa oli pääseminen mukaan pohjoismaisiin vihreän siirtymän teollisuushankkeisiin. Virossa painopiste on ollut rautatieinvestoinneissa, joissa GRK on hyödyntänyt radanrakennusosaamistaan. Yhtiö on mm. mukana Viron rataverkon sähköistämisprojekteissa.

GRK:n kansainvälinen liiketoiminta on kasvanut merkittävästi. Ruotsissa liikevaihto kasvoi vuosien 2021 ja 2024 välillä 67,5 milj. eurosta 274,1 milj. euroon. Ruotsista on tullut nopeasti lähes Suomen veroinen liiketoiminta-alue. Kasvu huipentui 2023–2024, kun GRK voitti maan suurimpiin kuuluvan yksityisen Stegra AB:n infraprojektin.
Virossa GRK on vakiinnuttanut asemansa tärkeimpien ratahankkeiden toteuttajana. Hiljattain, maaliskuussa 2025, GRK tiedotti valinnastaan Rail Baltica -pääradan rakennusallianssiin Virossa. Hankkeen GRK:lle kohdistuvan arvon on alustavasti arvioitu olevan 158–216 milj. euroa. Merkittävä hanke kasvattaa GRK:n tilauskantaa Virossa pitkäksi aikaa.
Tavoitteena laajentuminen ja yritysostot
Yhtiö on strategiansa mukaisesti laajentunut kasvaville inframarkkinoille myös Suomen ulkopuolelle. Ruotsin ja Viron infrarakennusmarkkinat ovat kasvaneet vahvasti ja kysyntää riittää jatkossakin mm. kaupungistumisen ja EU-rahoitteisten suurhankkeiden myötä. GRK on asettanut tavoitteekseen vahvistaa markkina-asemaansa erityisesti Ruotsissa, jossa markkina on Suomea suurempi ja kasvunäkymät hyvät. Etenkin Pohjois-Ruotsissa on mittavia rata- ja teollisuushankkeita.
GRK haluaa olla mukana kestävän kehityksen projekteissa, kuten uusiutuvan energian tuotantolaitosten infrassa sekä raideliikenteen hankkeissa ja mm. puolustussektorin infra-investoinneissa. Operatiivisena tavoitteena on ollut, että ulkomaiden osuus liikevaihdosta kasvaa tasapainottaen Suomen markkinaa. Tämä on jo osin toteutunut, kun Ruotsin ja Viron yhteenlaskettu osuus oli lähes puolet liikevaihdosta vuonna 2024.
Listautumisesta saatavia varoja on tarkoitus käyttää myös epäorgaaniseen kasvuun, erityisesti Ruotsissa. Tämä vihjaa mahdollisiin yritysostoihin, jotka nopeuttaisivat laajentumista. Listautumisannin puheiden perusteella loogisin laajenemissuunta näyttäisi olevan Ruotsin ja Viron sisällä, mutta myös esimerkiksi Norjan markkina saattaisi tarjota kasvupotentiaalia tulevaisuudessa.

Projektit ja referenssit
Suomi
Suomessa GRK on toteuttanut etenkin lukuisia rata- ja väylähankkeita. Kalasatama–Pasila-raitiotie (Raide-Jokeri 2) valmistui vuoden 2024 lopulla ja GRK toimi hankkeessa allianssikumppanina. Tällä hetkellä merkittävimpiä hankkeita ovat Hailuodon kiinteä yhteys (105 milj. euroa) sekä Espoon kaupunkiratahanke (n. 100 milj. euroa). Lisäksi GRK toteuttaa valtatien 9 parannusta Pohjois-Savossa (32 milj. euroa), osallistuu Turun ja Vantaan raitiotieallianssien kehitysvaiheisiin sekä rakentaa Fortumille Espooseen kaukolämmöntuotantolaitoksen. Rajavartiolaitoksen tilaamana GRK toteuttaa itärajan turvallisuusurakoita Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.
Ruotsi
Ruotsissa GRK:n suurin urakka on Stegra AB:n teollisuusalueen pohja- ja maanrakennusprojekti Bodenissa, jonka arvo on yli 2 miljardia Ruotsin kruunua. Projekti on edennyt suunnitellusti ja sen yhteyteen on saatu myös lisäurakoita. Lisäksi GRK on mukana tie- ja ratahankkeissa, kuten Talinen–Vuostokangas-tieosuudella ja E4-tien raskaan liikenteen tarkastuspisteessä Uumajan lähellä. GRK on vahvistanut asemaansa erityisesti Pohjois-Ruotsin infrahankkeissa, joissa se kilpailee menestyksekkäästi paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.
Viro
Virossa GRK on yksi keskeisistä toimijoista erityisesti rata- ja sähköistysurakoissa, kuten Rail Baltica -hankkeissa. GRK toteuttaa Tallinnan Ülemisten ratapiha-alueen rakennustyöt (27 milj. euroa) sekä rakentaa Kehtna–Põlma-viaduktia. Lisäksi yhtiö sähköistää Tapa–Narva- ja Aegviidu–Tapa–Tartu-rataosuuksia, arvoltaan yhteensä n. 160 milj. euroa. Nämä hankkeet ovat vahvistaneet GRK:n asemaa Virossa, jossa paikallisilla kilpailijoilla ei ole vastaavaa osaamista. Maaliskuussa 2025 GRK valittiin mukaan Rail Baltica -pääradan Tallinna–Pärnu -välille suunniteltuun rakentamisallianssiin, jonka arvo on 394–540 milj. euroa, josta GRK:n osuus on n. 40 %.

Markkina-asema ja kilpailijat
Infrarakentamisen markkinat ovat kaikissa GRK:n toimintamaissa pirstaleiset, eikä yhdelläkään toimijalla ole määräävää asemaa. Suomessa GRK on vakiinnuttanut asemansa suurimpien infrarakentajien joukossa, noin 5 %:n markkinaosuudella. Markkinajohtaja on Destia (n. 8 %), jota seuraavat Peab, Skanska, YIT ja Kreate. GRK:n asema korostuu erityisesti väylä- ja ratarakentamisen segmenteissä, joissa se kuuluu alan kärkitoimijoihin.
Ruotsissa GRK on vielä pieni toimija alle 2 %:n osuudella noin 20,5 miljardin euron inframarkkinasta. Suurimpia kilpailijoita ovat Peab, NCC, Skanska, Svevia, Eleda ja Veidekke. GRK on kuitenkin löytänyt jalansijaa erityisesti Pohjois-Ruotsissa, jossa kilpailu on vähäisempää ja suuret toimijat eivät ole yhtä aktiivisia. Alueella GRK:n keskeisiä kilpailijoita ovat NYAB ja muut paikalliset urakoitsijat. Rautatieinfran osalta GRK kilpailee mm. Infranordin, Strukton Railin ja NRC Groupin kanssa.
Virossa markkina on pienempi (n. 2,1 mrd €). GRK:n tarkkaa markkinaosuutta on vaikea arvioida, koska se vaihtelee projektikohtaisesti, mutta yhtiöllä on johtava asema erityisesti rautatie- ja sähköistämishankkeissa. GRK:n kilpailijoita ovat muun muassa Verston, Leonhard Weiss, Merko Ehitus ja TREV-2, ja Rail Baltica -hankkeiden kautta mukana on myös kansainvälisiä toimijoita kuten ranskalainen NGE ja belgialainen TSO.
GRK:n kilpailuetuja ovat monipuolinen palvelutarjoama (väylät, radat, sillat, pohjarakentaminen, ympäristöinfra), ketterä ja yrittäjämäinen organisaatiorakenne, sitoutunut henkilöstö ja kansainvälisesti hyödynnettävä erikoisosaaminen. Taloudellisesti yhtiö on vahva, ja sen vakavaraisuus mahdollistaa osallistumisen suuriin allianssihankkeisiin ja urakoihin, joissa vaaditaan merkittävää omarahoitusosuutta ja riskiensietokykyä. Myös vahva panostus liiketoiminnan kestävyyteen luo kilpailuetua.

Strategia
GRK:n strategia tähtää asemaan infrarakentamisen edelläkävijänä keskittyen kolmeen kulmakiveen:
1. Kilpailukykyisin joukkue
GRK tähtää alan parhaaksi työpaikaksi, joka houkuttelee ja sitouttaa osaajia. Strategiaan kuuluu henkilöstön hyvinvoinnin tukeminen, yrittäjähenkisen kulttuurin vaaliminen ja osaamisen jatkuva kehittäminen. Turvallisuus nähdään ehdottomana prioriteettina ja jokainen tapaturma sekä läheltä piti -tilanne analysoidaan, ja toimintaa kehitetään jatkuvasti.
2. Kannattava kasvu
GRK tavoittelee hallittua ja kannattavaa kasvua päämarkkinoillaan Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiö pyrkii kasvamaan markkinaa nopeammin, hyödyntäen monipuolista palveluvalikoimaansa ja erikoisosaamista. Kasvun ajureita ovat mm. puolustus- ja huoltovarmuusinvestoinnit, raideliikenteen kehittäminen ja vähähiilinen teollisuusinfra.
Yritysostoja harkitaan strategisesti etenkin Ruotsissa ja ympäristöteknologiassa. Aiemmat onnistuneet hankinnat ovat laajentaneet GRK:n osaamista ja toiminta-aluetta. Strategiakaudella yritysjärjestelyt ovat mahdollisia, jos ne tuovat lisäarvoa. Kannattavuutta tuetaan projektinhallinnan kehittämisellä, huolellisella urakkavalinnalla ja riskien arvioinnilla jo tarjousvaiheessa. GRK hyödyntää maa- ja toimialarajat ylittävää yhteistyötä parhaan osaamisen jakamiseksi eri hankkeisiin.
3. Kestävän rakentamisen edelläkävijä
Yhtiön tavoitteena on olla infra-alan kestävän kehityksen suunnannäyttäjä, mikä vahvistaa myös kilpailuasemaa erityisesti julkisissa tarjouskilpailuissa. Pitkän aikavälin ympäristötavoitteet ovat:
- Hiilineutraali oma toiminta vuoteen 2035 mennessä
- Nettonollapäästöt koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä
Keinot tavoitteiden saavuttamiseksi sisältävät uusiutuvien polttoaineiden käytön, kierrätysmateriaalien hyödyntämisen sekä ympäristöteknologian kehittämisen. GRK on sitoutunut Kiertotalouden Green Deal -sopimukseen, jossa tavoitteena on uusiomateriaalien käytön kolminkertaistaminen vuoteen 2030 mennessä.

Yhteenveto – GRK osake
GRK:lla on poikkeuksellisen vahva tase, hyvä historia kasvun ja kannattavuuden suhteen sekä erinomainen yhdistelmä erikoisosaamista ja laajaa palvelutarjoomaa. Kansainväliset kasvusuunnitelmat ja historiallisen korkea tilauskanta luovat lisäksi kasvupotentiaalia.
Sijoittajan kannalta olennaisin tekijä on se, kykeneekö GRK säilyttämään kasvun ja kannattavuuden osalta saman suorituskyvyn sekä tehokkuuden kuin aiemmin. Tämä korostuu, kun kasvusuunnitelmat painottuvat yhä vahvemmin yritysostoihin ja kansainvälistymiseen. Hyvästä tämänhetkisestä tilanteesta huolimatta sijoittajan on hyvä seurata GRK:n projektien marginaalien pitävyyttä, infra-alan kilpailutilannetta sekä yhtiön tilauskannan kehitystä.